aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • ali’yi eleştirenler, sizin de babanız annenizi 20 yaş genç biriyle boynuzlasın, yetmesin hamile bıraksın bir ton kavgadan sonra boşansınlar çeksin gitsin, sonra hiç bir şey olmamış gibi geri dönsün sizi de göreyim. annesi de (asya) travmatik çocukluğunun bıraktığı izler yüzünden çok sağlıklı değil.(bence)

    ayrıca ali babaya çok düşkün. baba figürünü her şeyin üzerinde tutmuş bu olaylara kadar. çocuğun tabi ki psikolojisi bozulur. çocuk lan bu 13 yaşında! bazı insanlar hassas olabiliyor.

    ha ayrıca ali’yi canlandıran çocuk gayet iyi bir oyuncu eleştiri yaparken dozunu kaçırıp gerizekalı durumuna düşmeyin.

    bir de bu dizi uyarlama, birebir olmasa da aslına uygun gidiyor. boşuna isyan etmeyin niye böyle ya diye. açın izleyin bir uk bir de kore versiyonu var.
  • selçuk' un asya hareketiyle asya' dan daha çok asya' ya benzemesi oynat bakalım selçuk asya saç taklidi
  • bu dizinin orijinalini izlediğim için cidden cok mutluyum. kim bilir 10 bölümlük diziyi türk versiyonuyla kaç sene çekecekler merak içindeyim
  • selçuk'un taklidiyle koparttığı dizi.

    derin'i oynayan kız çokkk güzel be.

    bunun yanında selçuk'u oynayan gibiler varken şevval gibi oyuncuların olması ne kadar acı yahu.

    şevval hanım ne kaar güzel doğurmuşsunuz genetiğinize sağlık, allah bağışlasın.
  • yerli jesse pinkman'ımızı bulduk
  • ali’yi oynayan çocuğa, ekşi sözlükte hiçbi siki beğenmeyerek bi yarrak olacaklarını sanan henüz ebeveyn olmamış tiplerce haksızlık yapıldığını düşündüğüm dizi.

    çocuğun ilk bölümlerdeki tutukluğu kalmadı, açıldı rahatladı. kendini geliştirdikçe daha da iyi olacak.

    hırsızlığı fark edildikten sonra okul merdivenlerinde kız arkadaşıyla kavga sahnesine bakın. aniden öfke patlaması yaşaması, gözlerinin birden dolması, sesinin titremesi filan gayet başarılı.
  • total grubunda 11.82, ab grubunda 12.78, abc grubunda 13.87 alarak bütün günlerde birinci olmuş dizidir.
  • diziyi takip etmiyorum fakat sosyal medyada her yerde karşılama çıkıyor. instagram keşfet sekmesi sadakatsiz videolarından geçilmiyor. karşıma çıkmasın diye paylaşan sayfaları engelledikçe daha çok çıkıyor. izlemeyeceğim ya, yeter artık diye isyan etmeme çok az kaldı.
  • şu telefon karıştırma sahnesinden sonra, ınstgram'da takip ettiğim bir kaç fenomeni silmek zorunda kaldım korkudan. mazallah kadın kısmının hali belli olmuyor.
  • matematikte - en azindan carpi islemlerinde - bir kural vardir; iki eksi bir arti eder, bir nevi dusmanimin dusmani dostumdur ilkesi.

    mesela, psikolojide de buna benzer bir soylem vardir. ornegin, "saclarin kotu olmamis" cumlesini ele alalım. bu cumlede negatif bir sifat olan "kotu" ve yine negatif bir sifat olan "olmamis" yan yana gelerek pozitif bir anlam olustururlar.

    bu ornegi, bazi durumlarda tv / dizi dunyasinda da gorebiliriz, yani, kotu adamlar kotu isler yapar ve biz (ya da en azindan toplumun genis bir kitlesi) bunu severiz.

    joker kotudur, kotu oldugu yetmez ustune ustelik bir de psikopattir. dark knight'ta, yalniz, kustah, siddet yanlisi ve duygusuzdur, canidir, katildir, kaostan beslenir. filmde; "gercekten plani olan bir adama benziyor muyum?" dedigi sahne de fikrimi destekler niteliktedir. aslinda bir plani - taa en bastan- vardir (ozellikle acilis sahnesini hatırlayalım) ama tum bu kaos ve kargasayi izlemekten de ayri bir haz alir.

    elbette joker'deki joker de zekice tasvir edilmistir. kontrolsuz duygu patlamalari yasar, hayal dunyasinda gezinir, tum bu eylemler butunu paranoid sizofreni ile aciklanabilir. arthur'da tipki selefi gibi cat diye adam oldurmekten geri kalmaz.

    bu iki karakter, dunyada ciddi izleyici-takipci kitlesi kazanmis, adlarina oyuncaklar, biblolar, maketler yapilmis. "why so serious", "put on a happy face" t-shirtler bastirilmis. bir suru insan dovmelerini yaptirmistir (elbette burada kendisini canlandiran oyuncularin da etkisi yadsinamaz) ancak tum bunlar joker karakterinin psikopat bir katil oldugu gercegini degistirmez.

    bunun bir baska ornegi de dexter'dir. dexter da sevilen bir karakterdir ama kotudur. dexter'in gorevi "blood spatter analyst"tir, yani "kan sicrama analisti". normalde suclularin bulunmasina yardimci olmasi gerekirken, elde ettigi verileri kendi cikarlari dogrultusunda kullanir, sucluyu bulur ve cezasini kendi verir yani kendi adalet mekanizmasini isletir. oysa bu da yanlistir, normali adalete teslim etmesi gerektigidir.

    biraz da kendi topraklarimiza gelelim, mesela amirim'in bas dusmani ercument cozer; adamin sevildigi yetmedi, bir de ustune (bir nevi) spin-off cekiliyor. peki, ercument'i neden severiz? cunku ercu, bizim o tum "saygisizlara" yapmak istedigimizi yapar. o da hemen kendi adalet mekanizmasini isletir. adamlari dinlemez, bir anlik bosluklarina mi geldi? gercekten mi oyleler? ilgilenmez. kendisine saygisizlik yapani affetmez. kustahtir, kibirlidir, pic'tir kisacasi, ama sevilir.

    milli kahramanimiz polat alemdar ve yaveri memati; yani, 2000'lerin ilk yarisinda, milletin kafasinin oynar baslikli tiras bicagi gibi gezmesinin musebbibi olan kurtlar vadisi. polat, kendisine biat etmeyen birinin kafasini kesti ve tum ulke orgazm olduk resmen. a dam bi ri nin ka fa si ni kes ti ve bayildik. bunda polat'in, makyavelist bir abimiz olmasinda ve "zafere giden yolda her sey mubahtir" siari benimsemesinin de etkisi buyuktu. vatan millet sakarya dedi, ulkenin bekaasi icin dedi vs vs. (bu arda polat'a "olm cok biliyorsan kalk git mulkiye oku, hariciyeci ol" da diyemezsin, zaten adam olmustur ama mesru yollar devletin bekasina yetmemistir.)

    ratched, travis bickle, hannibal lecter. hepsi kotudur ve kotu isler yaparlar ama sevilmislerdir. kotu isler dedigim de "adam oldurmektir", yani ptt subesinden 1500 tl calip kayiplara karismak degil.

    daha "icimizden bir" karakterden ornek verirsek, dr.house'u (hekimoglu) da severiz. gercek hayatta birakin altinda calismayi, bir saat dayanamayacagimiz, insan iliskilerinde basarisiz , huysuz, insanlara sürekli tepeden bakan, kibirli bir adamdir, ama severiz.

    peki neden?

    tum bu karakterlerin en buyuk ozelligi gercek olamayacak olmalaridir. bu yuzden empati kurmakta bir beis gormeyiz, cunku ne joker'in kundakladigi bir hastanede bir yakinimiz olabilir, ne ercument'le karsilastiginda vucuduna "ç" harfi islenerek olecek bir arkadasimiz ne de karacigeri hannibal'in tabaginda demi-glass sos ile bekleyen bir sevdigimiz.

    insanlar dizilerdeki karakterleri, ulasilamaz, cok zeki, cok basarili, cok entellektuel bulduklarinda bir bag kurarlar. alcakgonullu, hoş, standart adamlar cekici degildir, hele bir de buna "basarisizlik" eklendi mi? evlerden irak.

    zeki, meydan okuyan ve karmasik insanlar cekicidir, digerleri sıkıcı.

    bu dizide, volkan kotudur ve kotu seyler yapar bunda bir anlasalim. elbette kimse volkan'i dinlemez, cunku yaptigi aldatma isi "primus inter pares" yani "esitler arasinda birinci"dir, tipki domuz eti yemek gibidir (bir cok gunah vardir ama toplumuzun en hassas oldugu konu domuz etidir, o da esitler arasinda birincidir vb). birisi bir duzine adam oldurebilir, "hele bir soluklan yigenim, anlat derdini" deriz ama aldatma isinde boyle degildir, cunku bir insani dinlemek onu anlamanin, onu anlamak ise ona (olasi durumda) hak vermenin kapisini acar. bizim empati refleksimiz "olm anana bacina yapsalar veya kizim kocana kardesine yapsalar"la başlayan argümanlardır.

    pek tabii volkan hemen herkesin ulasabilecegi konumdadir, komsumuz olabilir, mesai arkadasimiz olabilir, akrabamiz olabilir. volkan, multi mega trilyoner olsa, bill gates kadar zeki, musk kadar yenilikci, jobs kadar devrimci bir girisimci olsa, ve karisi da alelade siradan bir insan olsa (yaptigi sey halen kotudur) bu kadar tepki almaz. ask-i memnu'yu hatirlayalim, bihter gencti, guzeldi, zekiydi ama "arzularinin esiri olmustu". behlul ise, yavşak, guvenilmez ve korkaktı, cunku behlul gibi adamlar piyasada coktur, karsiniza her yerde cikabilir, zuppe, aile parasi yiyen, bir baltaya sap olamayan, nerde aksam orda sabah'ci tiplerdir bunlar. oysa bihter ziyagil'i her an bir yerlerde goremezsiniz, bir nevi fildisi kulesinde yasar. sabah kahvaltiyi paris'te, aksam yemegini ise venedik'te yiyebilir, debeers imzali mucevherat takabilir. işte bu gibi durumda kadini hakli cikaracak argumanlar insa etmeye calisiriz (olm kocasi yetemiyormus, kadin ne yapsin vb.) tipki roller degistiginde erkegi hakli cikaracak argumanlar uretmeye calistigimiz gibi.

    ezcumle, bu tarz konularda toplumumuz iki yuzludur, (brad pitt, angelina jolie'yi aldattiginda, tum twitter su tepkiyi verdi " angelina jolie'yi aldattiran bu hayat sana bana ne yapmaz kizim " (gozlerinden yas gelerek gulen emoji) brad pitt'e kimse yavsak demedi, kufretmedi vs. vs ), yani aldatan-aldatilan siradanlastikca tepki artar, taraflardan biri ulasilmaz ise tepki ortalamadir. her iki taraf da erisilmez ise "vay emenike ne hayatlar var"dir.
hesabın var mı? giriş yap