• türkiye'nin bir gerçeğidir.
    peki neden sadece kısa boylular türban takıyor? şimdiye kadar 1.80 üzerinde olup, türban takan bir kadın görmedim. türban takmak kısa boyluluğa mı sebep oluyor, yoksa kısa boylu oldukları için mi türban takıyorlar?

    bu gerçeklik aslında tavuk mu yumurtadan, yoksa yumurta mı tavuktan çıkar sorusuna çok benziyor.
    bütün bunların kısa boylu bireylerle başladığına inanıyorum.
    boy kısalığı genetik olduğu kadar beslenmeyle de alakalıdır. örneğin 1800'lerde kuzey amerikada yaşayan cheyenne halkı dünyanın en uzun halklarından biriydi.bunun nedeni olarak da bölgede bulunan buffalolardaki proteine ulaşabilmeleri gösterilmektedir.

    proteinlere ulaşamayan insanlar hem kısa kalıyor hem de zekaları da yeteri kadar gelişmiyor. zekası yeteri kadar gelişmeyen adam da islam gibi ispatlanamayan dinlere inanıp ne idüğü belli olmayan insanların sözüne inanıp kendisinin/karısının/ kızının başını kapatıyor. başı kapanan insan da kız çocuğunu kendi inançları doğrultusunda yetiştiriyor; basketbol, voleybol gibi,boy uzamasına yardımcı olabilecek fiziksel aktiviteleri yapmasına engel oluyor. aynı zamanda kendi zekası da yüksek olmadığı için fakirlik çekiyor ve gerekli proteine de ulaşamıyor. böylelikle bu kısır döngü sürüp gidiyor.
  • eski sevgilim dahil, tanıdığım pek çok kızla yalanlayabileceğim önerme
  • türk kadınının ortalama boyunu da dikkate alırsak normal bir saptama ancak uzun boylu istisnaları da görmezden gelmemek gerek..
hesabın var mı? giriş yap