• ikinci el araba ilanlarinda sikca gorulen bir terim olup su dimagi bircok kere mesgul etmistir. bircok defa bir motor tipidir herhalde diyip gectigimiz terim, aslinda baska bir anlamda kullaniliyormus. yaptigimiz arastirmalar sonucunda "fabrikandan 0 getirtilmis motor" anlamina geldigini ogrendik. motor adrese ulasana kadar zarar gormesin diye ahsap bir kutuya konuluyormus, sandik motor adini ordan almis.
  • motor(turbo,enjektör,piston vb) tüm parçalarıyla birlikte sıfır olduğu,parça olarak satın alınabilen halidir.malüm dizel motorlar yüksek kilometrelerden sonra rektefiye ister ve bu işlem baya pahalıya mal olur.daha da kötüsü rektefiye etseniz bile dikiş tutmayabilir.
    'buradan aşşağısı netten öğrendiği yukarıdaki bilgileri yine netten öğrendikleriyle yorumlayan amatörün beyanıdır'
    almayı düşündüğümüz 2001 passat b5.5 1.9tdi 130hp az yakar çok kaçar araba 300.000 km'yi geçik,sorunlar mevcut çekiden düşme stop etme falan filan.rektefiye yapılsa ne kadar randımanlı olacağı meçhul ve hiç yoksa 1000? malolacak.
    bugün sorduğum faturalı bir sandık motora 12000? fiyat verildi bu faturalıymış başka bir yerde kargo dahil 7500? 20k-30k km'sine ise 5500? fiyat verildi.5500'lük km'si doğruysa pazarlıkla 4500? ye bağlandığı takdirde buna değeceğini düşünüyorum eskisi de bir miktar paraya elden çıkartıldığı zaman tertemiz motorlu on numara bir araba sahibi olabiliriz
  • (bkz: aro kardeşim)
hesabın var mı? giriş yap