• son zamanlarda iyice rahatsız eden köylü kurnazı esnaftır kendileri. önlerden iki tane iyilerden koyar, el çabukluğuyla yarıdan fazlasını derme çatma koyar.

    birkaç kere bu kazığa düştüm ve pazarı gezerken alacağım meyve yada sebzeye dokunmak isterim, tartmak isterim hoşuma giderse alırım. bu seçmece değil diyen pazarcılar hangi ve ne sebeple seçtirmeye izin vermezler sebebini de öğrenebilmiş değilim. dediğim gibi onların insafına bırakıp eve geldiğimde kaç kez yarıdan fazlanın işe yaramaz olduğunu gördüm.

    poşet istiyorum seçmece değil diyor! iyi al turşusunu kur öyleyse. malına o kadar güveniyorsan neden seçmesine karşı gelirsin ki ?

    ne bileyim, belediyece bir yaptırımı olması lazım bence bu durumun.
  • eskişehir’de kendimi bildim bileli bu böyledir. annemden öğrendiğim taktikle köylü kurnazlarını alt edebiliyorum.
    örneğin; 2 kilo domates istiyorum, pazarcı poşete koyup tartıp poşeti bana verene kadar parasını vermiyorum. poşeti alıp incelendikten sonra beğenirsem parasını veriyorum, beğenmezsem kalsın diyerek poşeti bırakıp çıkıyorum. münakaşa yok, tartışma yok. mis gibi yöntem.
  • insanlar neden hala pazardan alışveriş yapar anlamakta güçlük çekiyorum. artık bütün şehirlerde manav marketler var, istediğin kadar seçebiliyorsun ve kredi kartı geçiyor, daha ne olsun?

    şuan yaşadığım şehirde tarla domatesi 2 lira, pembe domates 3,99.
    manav markette de aynı fiyat, pazarda da aynı fiyat. ne işiniz var bazarda?
  • sattığı ürünün kalitesi düşük olup, uzuca aldığı ürünü harmanlayarak satış stratejisi izleyen esnaftır. onları kendi başlarına bırakarak sonraki tezgaha ulaşmak herkes içinden en iyisidir.
  • asla tercih etmedigim esnaf yada pazarcidir. annem gibi kadınlar ses etmiyor. ses etmemelerine kızıyorum açıp bakıyorum inatla değiştiriyorum.
  • seçtirmiyorsa almıyorum başka seçenekte yok, almayacaksınız, eve gidince çürük çarık şeylerle karşılaşıp sinir harbi yasamak istemiyorsanız.
  • dün haberleri izlerken, artık pazarlarda seçerek alma dönemi sona erdi gibi bir haber görünce, sanki çok sectiriyorlardi diye düşündürmüştür. pazarcıların covid 19 bahanesiyle artık elleri güçlenmiştir.
  • ben tanidik ya da sectiren tezgahtan aliyorum parasi sectirmeyenden pahali olsa bile

    sectirmeyen pazarci malina guvenmeyen serefsiz pazarcidir

    almayin amk gidin marketten alin ac kalsin kopek
hesabın var mı? giriş yap