• günümüzde askeri kışlanın içindeki hurdalığa bile gece hırsızlar gelip demirleri çalmasın diye nöbetçi dikilirken, yüzüğün yok edilebileceği tek yer olan hüküm dağının girişinin allah'a emanet edilmesi durumudur.

    yok efendim neymiş "yüzüğün yok edilmek isteneceği sauron'un en karanlık rüyalarına bile girmemiştir.” yok efendim "mordor'u kuşatmak zaten imkansızmış" yok "girişe giden yol çok zorlu kimse geçemez" falan filan inter milan.

    anadolu'da "eşeğini sağlam kazığa bağlamak" diye bir söz var. oraya 2 ork diksen zarara mı girersin? ayrıca "bir şey olmaz kanka" diye askeri strateji mi geliştirilir? hadi sauron bunu akıl edemedi peki saruman'a ne demeli? sen orada baş çavuşun eşeği misin? senin "ulan ne olur ne olmaz şuraya da 3-5 nöbetçi koyalım. zararı olmaz faydası olur" diye önlem almak aklına hiç mi gelmedi?

    şu rezilliğe bak, yüzüğün aşil topuğu olan yerin kapısında incin top oynuyor. dingo'nun ahırı sanki...
  • 1. madde- sauron yüzüğün insanlar tarafından kendine karşı kullanılacağını düşünüyordu, hükum dağına kimsenin yaklasacağını düşünmüyordu.

    2. madde- mordordan içeri dahi bir kisinin bu şekilde girebilmesine ihtimal vermemesinden.

    3. madde- yüzüğün öyle bir etkisi vardı ki kimsenin o gücü hükum dağına atıp yok etmesi kimse tarafından beklenmiyordu (gücünün ve yüzüğün etkisinden gandalf, galadriel'in yüzukten nasıl korktuğunu hatırlayın)
  • (bkz: vizyonsuz köpek!)

    itiraf ediyorum, (bkz: mesut süre) (bkz: rabarba) dinleyicisiyim.
  • sauron duymaz uydurur
  • bölgenin zırhlı olmasından kaynaklı durum.
    bölge zırhlı
  • çünkü eğer girişi kapatsa bu sefer yüzüğü kartallarla getirirdiniz ve sauron reisin hiç şansı kalmazdı. bu şekilde en azından ahahahaa salaklar kartalları düşünemiyor yaaa ahahahaha diyerek size iki sağlam savaş yaptırdı. az kaldı da kazanıyordu haa, ahahaha salaklar ya kartalları düşünemediler hala nöbetçi diyor ahahah.
  • hayır, nöbetçiye bile gerek yoktu, boşuna ork istihdamı. şöyle ağır bir kapı yaptırsa yeterdi. öyle açık bir mağara girişine isildur'u da girer, frodo'su da girer tabi.

    ya o değil de asıl soru, yüzüğü neden hüküm dağına kartallarla götürmediler?
  • akla sauron'un salak olduğu fikrini getiriyor ister istemez.
  • hüküm dağı saruman'ın mıntıka bölgesi olduğu için sauron ona güvenmişti. ancak bilge saruman velilik yerine deliliği seçtiği için koymadı. hepsi saruman'ın bok yemesi, ihmalkarlığı.
hesabın var mı? giriş yap