• (bkz: mopak)
  • kağıt fabrikalarının sadece defter kitap kağıdı yaptığını sanan embesillerin bok attığı kurum. hiç aklına geliyor mu kepaze cahil, markette aldığın yağ, sabun, salça v.s. oraya ne ile geliyor? koli ile ve üstünde de etiket var. bu malzemeler kağıtta mı yapılıyor yoksa osuruktan mı? isterseniz gidip bir koli firmasından fiyat ve termin isteyin.bakalım mal yaptırabiliyor musunuz
  • bazı gerizekalı arkadaşlar solcu zırvası demiş.ben aksine milliyetçiyim. milli servetlerimizin satılmasına kapatılmasına da karşıyım. geçtiğimiz 6-7 ay önce bir top kağıt 6-7 lira iken şimdi 18-19 tl bir karton a4 kağıdı 50 tl iken şimdi 92 tl. dijital çağa ayak uyduramamakmış,benim işim kağıtla,mimarım ben digital yapıyoruz ama belediye metrelerce kağıt çıktısı istiyor. tabi öyle bilmeden atıp tutmak şovenizme giriyor dimi. sen fabrikayı yurtdışından daha ucuza alınıyor diye kapat dolarla kağıt al,sonra da şovenizm de millilikten bahset öyle mi?cahil heryerde cahil arkadaş.kağıtla işi olmayan adam gelip burda boş konuşmasın.
  • (#80782017)

    bu insanlar aramızda yaşıyorlar, dijital çağda kağıdın yeri olmadığını düşünüyor adam kafaya bakar mısın?

    götünü ipad'le silersin artık diyeceğim ama büyük ihtimalle reisin açıklamasından sonra apple ürünlerini kullanmıyorsundur.

    o zaman galaxy tabletle silersin.
  • üretme onun yerine ithal et ve tüket düşüncesi doğrultusunda kapatılmış olan değerlerimizden sadece biridir.
  • cahillik ne güzel şey herşeyi biliyorsun. sekanin eski kağıtları dönüşüme sokarak tekrar kağıt üretmesi 80'li yillara rastlar. çocukluğu sekada geçmiş biri olarak gördüğüm bütün tomruklar (ağaç liflerinin geldiği) üst üste gelse cehaleti kapatmaya yetmediği gibi bu yersiz özguveni de körüklüyor.
  • mersinde taşucu limanında büyük bir alanı kaplayan seka fabrikası da onbeş senedir çalışmışmıyor. fabrikaya dair ne varsa olduğu gibi duruyor çürümeye terkedilmiş vaziyette.

    kapatılma sebebinin, türkiyede üretimin, çinden ithal edilen selülözdan daha maliyetli olmasına dayandığına dair söylence var.
  • özelleştirme adı altında yok edilen fabrika. seka, kağıdın hammaddesi olan selüloz da dahil olmak üzere her türlü kağıdı üreten bir kuruluştu. fabrika tarumar edildi ve türkiye artık selüloz üretmiyor. bu ne demek oluyor? selüloz üretiminiz yoksa eğer kağıt ve kağıda bağlı her türlü üründe dışa bağımlı, muhtaçsınız demektir. şuan olduğu gibi yani. seka her türlü kağıdın üretilebildiği entegre bir kuruluştu ve akp tarafından yok edildi. ayrıca türkiye’nin ilk kadın kürek takımı da seka’da kurulmuştu, güzel bir dipnot olarak aklımızda kalsın.
  • (bkz: vurun lan daha ölmedi)
    dijital cağda olduğumuzdan ben artık 3 deniz kabuğu uygulamasını indirdim kullanıyorum. herkese tavsiye ederim appstore dan indiriyorsunuz mabadinizi pirü pak yapıyor.
  • dijital çağda olduğumuzdan demolition man’ı indirdim üç deniz kabuğu sahnesini açtım, kağıtsız işlemleri öğrenmeye çalışıyorum. iyi ki dijital çağdayız.
    solcu zırvası diyenlere, bunlar ülke olarak iyi günlerimiz henüz diyorum.
hesabın var mı? giriş yap