• fragmanına bakacak olursak pek çok benzeri olan dizilerden farkı yok görünüyor.görselliği sahneleri çok tanıdık duruyor.tüm klişeleri sıralamışlar.bu tür dizilerde daha ne kadar özel güçlerini keşfeden bir gencin dünyayı kurtarıp değiştirmesini ve aşık olmasını işleyecekler?
  • resmi fragmanı yayınlanan netflix'in 23 nisan'da yayınlayacağı yeni dizisi.
  • yıldız oyuncular olmadan da kaliteli dizi yapılabileceğini gösteren bir yapım olmuş. fantastik sevenlerin sıkılmadan izleyebileceği kalitede.

    kadın başrolü aşırı derecede aybüke pusat'a benzettim.
  • unutmamak için ön peşin buraya yazıyorum fantastik bir dizi.
    fantastik dizi izleyecek moduma geldiğimde bir göz kestirebilirim. ilk izlenimler genelde güzel diziye karşı.
  • ultra derecede tırt ve aşırı sikko ergenflix dizisi.

    ilk bölümü izleyince şaşırdım, hayret netflix big-budget dizi yapmaya başlamış, bu ilk bölümle world building yapıp gelecek bölümlerde yardıracaklar galiba sonunda la diye devamını da izledim. ama hemen ikinci bölümden dizi o kadar son derece yavaş, son derece vasat hikaye anlatımıyla son derece sikko bir evrenin son derece bilmemize hiç gerek olmayan karakterlerinin vs sikik hayat hikayeleri tanıtımıyla geçiştirilerek yerlerde süründürülmüş ki yani bunun ne derece vasatlık olduğu kelimelerle anlatılamaz.

    kesinlikle bir carnival row beklentisiyle başına oturmayın. dizinin young adult dizisi olmasını geçiyorum evren ve karakterler o kadar sığ ki his dark materials gibi çocuklara yönelik hazırlanan diziler bile oldukça kötü sezonlarına rağmen kalitesiyle tecavüz ediyor, daha oturaklı gözüküyor.

    bu diziyle anladım ki netflix'in sorunu düşük bütçe değil, bu dizinin sezonuna got bütçesi dayamışlar rivayetlere göre... 1) ya netflix cenabet, yapmaya çalışıyor bir sürü para koyuyor ama eline yüzüne bulaştırıyor 2) ya da bilerek dizileri vasatlaştırıyor kiii fazla aklını zorlamayan ve kaliteli dizilerden hazzetmeyen standart tv izleyicisini kendine çeksin. yani bilerek kötü diziler yapması bence çok daha mantıklı bir seçenek.

    - berbat oyunculuk ve westworld'deki elemanla başrol kız hariç berbat ötesi uyumsuz cast;
    - tarihin en kötüsü aksiyon sahneleri;
    - son bölümde iyice göze batan berbat ötesi yönetmenlik ;
    - gereksiz uzatılmış sekanslardan ibaret hikaye anlatımı;
    - klişenin klişesinin klişesi tersköşeler(yani o kadar klişe ki westworld abinin kötü adam çıkması, yani 2021 yılında hala bu derece standart klişe tersköşeyi yaparak tersköşe yapmışlar diyeyim )
    - young adult türünün genelinde olan tüm saçmalıkları, aşk meşk davalarını olduğu gibi tekrar...

    özetle olamamış netflixçiğim. senelerdir yapmakla uğraştığın jupiter's legacy'de böyle çıkarsa siktim ananı, bak çok ciddiyim bu sefer.

    3/10, ilk bölüm ve kalpaklar hatrına.

    elbette çöpflix izleyicileri böyle vasat dizilere alıştırıldığı için imdb puanı çok yüksek olacaktır. çöpflix orijinaller bir pazarlama başarısıdır zaten, 190'ı aşan orijinal dizi içinde 3-4 tanecik 8/10 üstü dizi var, 10/10'luk tek bir dizi bile yok... ama deliler gibi izleniyorlar her biri. niden? beyni akmış, algoritmalarla aklına tecavüz edilmiş ve sonucunda kalite algısı bozulmuş bir izleyici kitlesi var. bu dizi rotten tomatoes'ta %90 üzeri alıyorsa imdb'de 9/10'la açılış yapıyorsa tüm bunları o aklını kaybetmiş izleyicilere borçlu. başka da bişey değil. geçiniz...
  • shadow and bone icerigi nedeniyle asssssiri dandiklesmis olsa da, six of crows duology tarafi icin verdikleriyle beni benden almis dizi.

    freddy carter, kit young ve anita suman on numara casting olmus. matthias'la nina'yi oynayan elemanlarin adini hatirlamiyorum ama onlar da cok iyi. jesper mukkkkkkemmel bir karakter, eglenceyi yaratan da genelde o zaten. ammavelakin,

    --- spoiler ---

    ketterdam icin konusuyorum:

    -per haskell nerede? kaz ne ara dregs lieutenant olmaktan cikip "boss" oldu? tamam bu heriften herkes it gibi korkar falan da, dirtyhands bile dendigini sadece 1 kere duyduk. bu ayip degil midir?
    -ayrica kaz bu kadar romantik bir adam midir? bu adamin neden bir kilit actigini falan gormedik bu nedir?
    -bunun yani sira, zoya nazyalensky kalkip bundan 2 sene sonra "canal rats with dubious haircuts" falan derse anasina soverim. herif senin hayatini kurtarmis nankor sey seni. saygi gostereceksiniz lan!
    -inej beni bazen cok baydi, asiri asiri baydi, ama bir kere, kaz brekker nasil butun crow club'i koyuyor tante heleen'e? haci bu is boyle degildi, kaz haskell'i ikna edip ona odetiyordu indenture'in tamamini. taksit nedir lan? neyse su an fifth harbour daha toparlanmamis, dregslerin cok parasi yok sayiyorum.
    -ayrica o baston fabrikator made bone breaker degildi, o da ayri mesele.

    --- spoiler ---

    8/10. cok duygusalim, kaz/inej/jesper uclusu ve matthias/nina ikilisi icin veriyorum butun puani. shadow and bone okumamaya devam.
  • gölge ve kemik
    dizi gölge ve kemik serisinin 1. kitabinin aynisi olmus,kitap sayisina gore ,3 kitap var,3 sezon olacak,yazarin diger kitap serisi olan kargalar meclisinden de karakterleri almislar ve hic fena olmamis hatta gecisler ve detaylar cok iyi olmus,ozellikle mekanlar ve kiyafetler,izleyin.
  • şahane bir dizi.

    benzer bir tadı en son firefly dizisinden almıştım. bitmesin diye azar azar izleyeyim diyorum ama ilk günden bitirecek gibiyim maalesef.

    başrolde türkü turan , kankisi olarak da can bonomo oynuyor.
  • şuanlık üç bölüm izledim.güzel ve sürükleyici giden bir dizi yapmışlar gibi gözüküyor.lakin kitabını okumadığım için ne kadarını yansıtmışlar,ne kadar çarptırmışlar bilemiyorum.
  • buralar değerlenebilir diye yerimizi alalım.

    dizi olanı malum mecrada görünce bir göz atayım dedim. hikayeye ortadan zart diye dalan hiç bir açıklama yapmadan sanki 2. sezonun 15. bölümünü izliyorum izlenimi veren dizi. bir de karakter yaş ortalaması çok düşük, böyle dizileri pek ciddiye alamıyorum nedense.
hesabın var mı? giriş yap