• cafe ve toplu alanların bir kısmında yasağı anlayabilirim ancak hastane önü kontrolü çok zor. birçok hasta yakını kesinlikle orada stres atıp sigara aracılığıyla konuşup dertleşiyor. orada engellenmesi zor gibi.
  • özellikle son aylarda gece girdiğim her mekanda sigara içildiğinden ötürü başarılı olamayacağını düşündüğüm yasak..
  • umarım başarılı olur.

    insanlığın en büyük belasıdır bu sigara.
  • oldu olacak sigara icen herkes kirbaclansin, o da yetmezse eli kesilsin. herkes rahatlar.

    ayrica:

    (bkz: sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük olamaz)

    karsisindaki insana kufretmeden meramini anlatacak duzeyde zeka yasina sahip olmayan hirt icin edit:

    kufur kullanma demiyorum ama edebiyle icemeyen insanlar gibi karsindaki insana kufretme dalyarak. dikkat edersen sana kufretmedim. dalyarak senin gibi insanlar icin kullanilan genel bir ifade.

    daha karsisindaki insana kufur etmeden meramini anlatamiyor gelmis burada sik sik entry kasiyor dalyarak.
  • çocuk parkları hariç başarılı olamayacağını düşünüyorum.
  • "yasağına sokiyim" dedirten... yani yanlış olmasın, şahsen bana dedirten uygulamadır.
    yürürlüğe girdikten en geç 3-4 ay sonra nasılsa delik deşik olacaktır.
    ben o kadar beklemeyeceğimdir.
  • yürüyüş alanı (sanırım turuncu plastik tabanlı koşu pistleri bahsediliyor), ibadethane bahçeleri ve çocuklara yönelik parklarda sigara içilmesine yönelik bir yasak gündeme gelmiş.

    bu alanlarda böylesi bir yasak getirilmesi normal olarak değerlendirilebilir ancak türkiye'de hiçbir yasak olduğu gibi kalmadığı için ilerleyen dönemde genişletilmesi ihtimali tedirginlik yaratıyor. sigara içen bir insan olarak yarın cafe-barların üstü açık kısımlarının 3/4'ünde sigara içilmesi yasaklanır diye bekliyorum mesela.
  • bütün otobüs duraklarında, özellikle metrobüs duraklarında, dolmuş sırası beklerken yani aslında bütün toplu taşıma duraklarında da devam etmesini dilediğim yasak. leş kokunu ve iğrenç dumanını sen farketmiyorsun ama biz senden tiksiniyoruz.

    edit: uyari geldi, zaten yasakmis!
  • ne zaman sigara eleştirisi olsa dallamanin biri çıkıp illa yok ölelim yok asın bizi yarar kürek muhabbetler yapıyor. senin içtiğini sigara kimsenin sikinde değil. istersen 20 tanesini yatay vaziyette götüne sok. burda milletin anlatmak istediği ve senin fındık kadar beyninin almadığı şu; açık hava herkesin içerim sıçarım bana zararı diyemezsin. çevredeki insanlar etkileniyor. sik kırığı gibi durakta fosur fosur içerken çevrede hastalığı olsun olmasın tonla insan rahatsız oluyor. kimse senin sigaranın dumanını zehrini çekmek zorunda değil at kafası. ben 6 yıl içtim şu siktigimin meretini. yarak kafaliligin lüzumu yok dedim bıraktım. sana bırak diyen yok geberene kadar iç. milleti rahatsız etme.
hesabın var mı? giriş yap