• (bkz: sigarayı bırakma yolları)
    (bkz: sigarayı bırakmak)

    edit: başlık başa iyi mi...
    halbuki sigarayı çat diye bırakışımla her zaman gurur duymuşumdur.
  • çok basit bir yöntemi var entrylerime bir bak dediğim başlıktır.
  • sigara bırakılmaz ilk olarak, sadece aklınıza geldiğinde içmeyeceksiniz.
  • (bkz: champix)
    17 sene ictim, 6 sene oldu bırakalı.
    bende ise yaradi. bu minik mavi haplar olmasa ben birakamazdim.
    annemi kaybettim yine sigara aklima gelmedi.

    kullanmadan evvel doktorunuza danışın.
  • (bkz: allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu)

    edit: bu kitaptan sonra tekrar içmeye başladım, bir kaç ay içtikten sonra pandeminin başında tekrar bıraktım. 9 aydır hiç içmedim. bu kitabın da düşünce yapısını değiştirerek yardımı dokundu ama asıl olay yine benim irademle, istememle, karşı koymamla oldu.

    en basitinden bira sigarasız içilir mi, yemekten sonra sigarasız naparım diye düşünüyordum hayat sigarasız da çok güzel.
  • vergi vermemek için bir yardım çığlığıdır.

    gerçekten bırakmayı kafaya koyan ama bırakamayanlar şu videoyu izlesin. muhtemelen yardımcı olacak. baktınız olmadı, cok cok 1 saatinizi kaybedersiniz. ama yardımcı olursa binlerce lira kazanmıssınızdır demektir.

    https://www.youtube.com/watch?v=jv2rhoobico&t=

    not: bu video sayesinde sigarayı bırakırsanız eşşek değilsiniz ya bi hediye mediye bişey alırsınız bana.*
  • (bkz: champix)

    ruh sağlığınız uygunsa bıraktırır
  • hepsine evet ama şu an bırakmak için gaza gelmedim. ters tepti galiba.
  • öncelikle yazıyı sigarayı bırakmaya karar verenler okusun. bırakmayı düşünenler değil. onu bunu pek düşünmeye gerek yok sertçe giriş yapıyorum hazır olun.

    sigarayı bırakmak tamamen karakter meselesidir. o zıkkımı gayet de bırakabilirsiniz isterseniz. ama istemiyorsunuz, mızmızlanıyorsunuz ağlıyorsunuz. çünkü zayıfsınız ve karaktersizsiniz. iradesizsiniz bir baltaya sap olmazsınız. siz muhtemelen karşılaştığı her zorlukta bahane bulup kendine avutan sümüklü veletlerdensiniz.

    artık büyüme vaktiniz (karakter açısından tabi mal herif, banane senin yaşından) gelmedi mi sizce de? o sikik zehir ve para tuzağı sizden güçlü değil. bi kere siz bağımlı değilsiniz onu da çıkarın aklınızdan. içiyorsunuz çünkü canınız öyle istiyor bahane bulmayın, siz bunu tercih ediyorsunuz. bırakıcam diyip bırakabilirsiniz. anında, o anda. ne demek karşı koyamıyorum ya yok öyle bir şey bu kadar zayıf olma artık yeter. canım çekiyo falan da yok kes mızmızlanmayı. senin o sigaraya ihtiyacın yok. yok abi işte.

    yapıcam de ve yap. bahane bulma, ağlama, zırlama. hayatınız hep mi el bebek gül bebek geçti, neler atlattın fiziksel veya manevi, bunu mu başaramayacaksın.

    son olarak da notumu düşeyim. yazdıklarım tamamen kişisel telkin üzerineydi, bilimsellik yok. kendi üzerimde işe yarayan taktik ve tecrübedir.
  • 2,5 hafta oldu içmiyorum. 2015'de ki 7 aylık bırakma maceramda sonra ilk kez bu kadar uzun zamandır içmedim. bende öyle azaltarak bırakma falan yok, bir anda karar verip kalan paketi de çöpe atıyorum. iş kafada bitiyor.
hesabın var mı? giriş yap