• kpss sınavının içerğinde artık bu konudanda soru soruluyor.
  • çok severim. eskiden gazetelerde verilen mantık bulmacaları da çözerdim. biraz eğitim, tablo çizme pratiği ile gayet kavranabilecek bir konu. ve bu sorular sayesinde dgs de istediğimi aldım diyebilirim.
  • iki değişkenli sorularda; kişi isimleri varsa, tabloyu kesinlikle kişi isimlerine göre kurgulamayın. diğer değişkenleri tepeye yazın ve kişileri de öncüllere göre yerleştirin.

    üç değişkenli sorularda olay tam tersi; kişi isimlerini tepeye yazarak, diğer iki değişkeni alt bölümü yatay çizgi ile ikiye bölerek yerleştirmeye çalışın.

    ben sözel mantık sorularını hep pas geçerdim. sonra durdum düşündüm; sözelim iyi ama ben yapamıyorum. neden? hemen youtube'tan sözel mantık soru çözümleri ile ilgili videolar seyrettim.

    meğer çok eğlenceli ve kolaymış. ales'ten sözel-1'de 40 sorudan artık 40 net yapma şansım olabilecek.

    tavsiyem; (bkz: aker kartal)... biraz geveze ama olsun, çok iyi anlatıyor.
  • matematikle arası iyi olanların daha kolay çözebildiği sorulardır. sayısal mantık sorularından da daha zordur kanımca. teknik vs. bilmeden de full çekilebilir.
  • fıstık gibi bir kafam vardı
    yavaşça bunu kaybettim
    bu sırf bana olmadı
    bu ulusun mühim bir kısmına oldu
    bir ara oradaki şeyi düzeltecek gücü görecek gibi oldum kendimede
    sonra yattım
    hayatta anlatılabilecek uzun soluklu baldırlı kanlı dalaklı adamakıllı sofralar kurulur
    oralarda oturulur
    konuşan konuşur giden gider
    tek bir şey olur
    zaman boku
    herhangi bir kısım seni ilgilendirmediyse sözel mantık ilgilendirir
    amcık gibi açılmıştır balkonun ağzı
    daha 5 sene önce dogz star vardı
    gevşeye gevşeye
    sana söylüyorum uzun o salak kuşak
    yedirdiniz vatanı yavşatarak
    sakızın elastikliği söndü
    ateş kısık çıbanlı irinde ısıl ışıkla bulaşık
    artık yok oğlum
    o sıcak beyoğlu
    sanıyorum 50 yılımızı alacak geri gelmemiz
    giderse bu gidişle o çürümüş şiir
    sikerim
    10 yıl
    bari 10 yıl
  • kpss 2016'da yapadığım 4 soruluk bölümdür. oysa çok arkadaşıma sözel mantığı ben öğretmiştim. denemelerde çok rahat şekilde çözebiliyordum. olay tamamen moral, motivasyon ile ilgili geçen yılın türkçe soruları türkçe gibi durmadığı için kazan gibi olan kafa ile çözmek zordu. dolasıyla çözemedim.
    tablolar kurmayı öğrenmek yeterli olacaktır.
    biraz da tabii pratik yaparsanız. yeterlidir.
  • içeriğinde "mantık" olmasından mütevellit, sayısal zeka gerektiren, denklem(ler) yerine sözcüklerle ifade edilen matematiksel alan.
  • sevdiğim derslerden biri. internette bir soruyu ararken şöyle bir videoya denk geldim. yemin ederim boş bulunup korktum.
  • sayısal mantıkla birlikte ales'te en keyif aldığım alan. bulmaca gibi. özellikle de sözel mantıkta o son anda ufak bir bağlantıyla aynı anda dört sorunun cevabını buluyoruz ya kendimden geçiyorum yemin ediyorum. anlatılmaz yaşanır :d

    dgs ve kpss soruları da ales ile aynı ayarda. rahatlıkla bakabilirsiniz. zorlanan arkadaşlara önerim olacak. youtube'dan aker kartal'ın sözel mantık soru çözümü videosuna bakın. muazzam. elli türkçe sorusundan rahat kırk beş net çıkarırsınız. güzel anlatmış. öylesine girdiğim sınavda neredeyse full yapmıştım sadece videosuna birazcık bakarak.

    yalnız ben pek denemeye giremedim. girecektim ama hep kaynadı, bazen okul sınavlarımla çakıştı. birkaç denemeye girebildim. zaman sıkıntısı yaşıyorum bu sebepten. tüm soruları göremiyorum sayısaldan. zaten o sınavda tüm sorulara bakacak vakit bulan da yok çevremde. çok oyalayıcı çünkü sorular. sorun bilip bilmemekten ziyade zamanını ayarlayabilmek. benim gibi uyuşuk olmamak için deneme çözün :)
  • ales, dgs, kpss için veya keyif olsun diye öğrenmek isteyen varsa özel ders verebilirim.
hesabın var mı? giriş yap