• çok hoş ve estetik bir görüntüye sahip gibi duran ancak bunun bedeli olarak da iç organlarının sağlığını merak ettiğim erkektir. muhtemelen fazla testoya bağlı olarak taşakları da küçülmüştür.
  • kürden sonra kazanımlarının çoğunu kaybedecektir. ayrıca uzun vadede sağlığının etkilenmesi de kaçınılmazdır.
  • dahiliye önünde üçgen şekilde bekleyecektir.
  • steroid kas büyütmez, yaptığınız fizisel aktivite kası büyütür. steroid protein sentezini artırır, bu sayede kas gelişiminiz hızlanır ve kas hacmi artar. elbette bir çok yan etkisi vardır. lipid profilinizi değiştirmesinden ötürü kalp ile ilgili komplikasyonlara neden olabilir.

    hipertrofik kardiyomiyopati ile fizyolojik sol karıncık hipertrofisi (sporcu kalbi) birbirine karıştırılmamalıdır. biri spor yapamaz veya yaparken zorlanırken bir diğeri ise sporda madalyadan madalyaya koşar. sonuç olarak iki vaka birbirinden çok farklıdır.

    *hipertrofik kardiyomiyopati; metabolik sendrom, yaşlılık ya da genetik faktör sonucu oluşan sol karıncık duvarının kalınlaşmasını ifade eder.

    *fizyolojik sol karıncık hipertrofisi ise sporcu kalbidir; sol karıncık duvarının fizyolojik olay ile kalınlaşmasını ifade eder.
    kaynaklar: diagnosis and management of hypertrophic cardiomyopathy, left ventricular hypertrophy in athletes

    ister koşun, ister ağırlık kaldırın; düzenli olarak yaptığınız her fiziksel aktivite kalbinizi morfolojik olarak değişime (ki bu değişim hipertrofi olacaktır) uğratacaktır. sadece sol karıncık duvarı değil hacmi de büyüyecektir. spor ile kazanılan kalp büyümesi kötü değildir. kalp, bir atımda olması gerekenden daha fazla kan pompalayabilir ve bu da dakikada atım sayısını düşürecektir. tehlike belki de kalbinizi büyüttükten sonra spor yapmayı aniden bıraktığınız zaman yaşanacak atrofinin girdisi olabilir.

    steroid'e başladınız ve kütle kazanacağım diye aylarca dirty bulk yapıyorsanız, sigara içiyorsanız, kardiyovasküler egzersiz yapmıyorsanız ve genetik yatkınlığınız da varsa kalbiniz açısından birşeylerin ters gitmesi kaçınılmazdır.

    edit: typo.
  • ileride kendine yeni bir karaciğer alabilecek kadar serveti yoksa kumar oynayan erkektir.
    piyasada gördüğünüz çoğu insan belirli bir yaştan sonra organ nakline başvuruyor.
  • kalp de bir kastır, steroid onu da büyütür, lakin bu arzu edilen iyi birşey değildir. kalp kası büyümesi (gerçi kalbin kendisi kas) kalbin iç hacmini düşürür. tek atımdaki pompalanan kan miktarını düşürür.
    steroid kür şeklinde yapıldığında zararı minimuma iner. ama bu minimum çok fazladan ancak fazlaya iniş olabilir.
  • karşı cins tarafından beğenilmek için vücut yapılır.kullandığı ilaç yüzünden karşı cinse karşı pasif kalır.intihar eder
  • steroidlerin kür şeklinde kullanımı riski düşürmemektedir. bu bilgi tümüyle yanlış.örneğin testosteron enanthate, deca durabolin ve dianabol u kombine edip kullandık diyelim,bu kürün başlı başına bunlardan birini tek olarak kullanmaktan daha az zararlı yapan hiç bir şey yoktur.steroidler apayrı bir dünyadır.bu işten anlayan insan sayısı türkiyede bir elin parmaklarını geçmez.türkçe kaynaklarda yeterli bilgiyi bulamadığım için yüzlerce sayfa ingilizce makale ve değerli kaynağı çevirmişliğim var.bu işi bilen akademisyenler ile yapılan uzun sohbetler, alınan eğitimler vs.piyasada bulunabilecek en kaliteli ilaçların hangileri olduğunu bilmek bile başlı başına bir zaman emek ister.bir dönem kendi ilacımı hammaddelerle yapmayı bile düşündüm.bu işler sizin bildiğiniz gibi değil.biraz bilgi biraz delilik.

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap