• fatih'te (itfaiye binasına yakın) kadınlar pazarı denildiğini sandığım tam bilemediğim bir muhitin hemen oralarda tarifi imkansız kebaplar yapan kebapçı. özellikle sur adındaki kendi üretimlerinden tatmak lazım. bir de tabi ki sac tava.

    insanın karnını, karnından çok gözünü de doyuran bir yer.

    ps: allah razı olsun senden beni burası ile tanıştıran ayanux*.

    edit: ulan hep sizin gibi arkadaşlar yüzünden 100 kilo oldum anasını satıyim.

    10 yıl sonra gelen edit: malesef o eski lezzet mazide kalmış.
  • bulunduğu mevki siirt pazarı olarak da bilinir. itfayenin arkasında surların hemen yakınındadır. 5 kişi gidip 3 kişilk karışık söylersiniz. isterseniz birer içli köfte ve ayran. tıka basa doyarsınız bunlarla. en son bu menü için 25 lira ödemiştik. karışık mevzu ise dandirik bir karışık değildir. gerçekten karışıktır. kebapın hertürlüsü içinde vardır. gitmek lazım, yaşatmak lazım.
  • önce göze ardından mideye hitap eden nefis kebapçı. daha yakınlarda olsa içinden hiç çıkmazmışım gibi bir his yaratıyor.
  • hem göze hem de mideye simültane hitap eden kebapçı. tabelasındaki çocuğun neden bir karpuzun içinde olduğunu da anlayamadım ve anlamak dahi istemiyorum...
  • efsane mekandır benim nazarımda. bilmemek ayıptır.
  • kebabı, sac tavası gerçekten lezzetli olan fatih kadınlar pazarı'ndaki onlarca kebapçıdan biri. fakat, o yemeklerin üstüne gelen öyle bir tatlısı var ki ve sanırım buna sur tatlısı deniyor; her canlının bir gün tatması gereken bir lezzet. kaba bir tarifle irmik helvası içinde dondurma... ancak, daha önce yediklerimle kıyas kabul etmez. sanki, içinde peynir de var. anlatması biraz zor o yüzden gidip denenmeli.
  • fatih kadınlar pazarında bulunan ve sur kebabı,sac tavası ve manyak tatlı adını verdikleri tatlısıyla meşhur,çalışanları sıcak,yemekleri lezzetli fakat servisi yavaş kebapçıdır.iyi pazarlıkla uygun fiyata göbeğe kaçak kat çıkabilirsiniz.ne yerseniz yiyin tatlıyı es geçmeyin,pişman olmazsınız...
  • adeta bir insanlık suçudur.
    yedikçe yer, şiştikçe şişer bünye, eve dönüş yolunda mutlu bir mide bulantısı kaplar içinizi.
    özellikle sur diye bir tatlıları var, "dünyada orgazmik yiyecek varmış, nedir bu?" deseler, "unkapanından yukarı çıkarken, surlara gelmeden hemen önce ışıklardan sağa dönün, sur kebap'ı bulacaksınız, sur tatlısı söyleyin" derim.
    soran yok ama dedim bile...
  • buranın meşhur tatlısı ''sur'' bekletmeden yenmeli, üzerine su değil çay içilmelidir. ayrıca bu tatlı çatalla değil kaşıkla yenir.

    neyse işte duvar tırmandırır, akşam barıştırır, sabah kavga ettirir, mermer gibidir ehauha...
  • ben şu vale parkmıdır nedir o olaylarına hastayım.
hesabın var mı? giriş yap