• amerika survivor'ın 8. ayağı. diğerlerinin aksine bu daha fazla yazmayı hak ediyor.

    önceki 7 sezonun starları 8. sezonda toplandı. herkes oyunu biliyordu. herkes stratejiyi biliyordu,herkes herkesi tanıyordu.

    survivor borneo'dan:
    rudy boesch
    richard hatch, borneo şampiyonu.
    susan hawk
    jenna lewis

    survivor australian outback'ten:
    tina wesson, australian outback şampiyonu.
    colby donaldson
    jerry manthey
    alicia calaway
    amber brkich

    survivor africa'dan:
    ethan zohn, africa şampiyonu
    lex van den berghe
    tom buchanan

    survivor marquesas'dan:
    kathy vavrick
    rob mariano

    survivor thailand'dan:
    shii ann huang

    survivor amazon'dan:
    jenna morasca, amazon şampiyonu.
    rob cesternino

    survivor pearl islands'dan:
    rupert boneham

    18 kişi; saboga,mogo mogo ve chapera şeklinde 3 takım olarak başladılar. daha sonra kaybedilen bir oyun sonucu saboga diğer 2 gruba dağıtıldı. en son olarak da gruplar birleşti ve chaboga mogo oldu. kazanan amber brkich.

    --- spoiler ---

    söylenecek çok şey var. kimse önceki survivor'daki duruşlarından bir şey kaybetmemiş. jerry ve rob'lar hala düzenbaz. rupert ve colby hala adam gibi adamlar. ethan hala efendi. yarışmanın ilk gününden itibaren boston rob amber'ı tavladı,aynısını kendi sezonunda sarahda da yapmıştı. gerçi daha sonra kızı gerçekten sevdi falan ama son ikiye kadar getirdi bu onları. amber hiçbir şey yapmadı diyemem güçlü sayılırdı ama rob olmasa kazanamazdı. rob da o olmasa oraya kadar gelemezdi. malum 2 oy çok oy demek.

    lex'e afrikadayken karar verememiştim iyi mi kötü mü diye. kötü hissediyordum ama ethan'la kanka olmaları ethan'ın kötü biriyle olmayacağını düşündürüyordu. ama ben yanılmadım ve gerçek yüzü burada çıktı. ethan'ı arkasından vurdu.boston rob'la birlik oldu. ama sonra rob ne yaptı? tabii ki kendine yakışanı yaptı ve lex'le yaptığı anlaşmaya sadık kalmadı. son 10'daki herkes, rupert hariç, rob onlara güvence verdi diye dostlarını sattılar. sadece rupert rob ya da bir başkasına söz verip de caymadı.

    2 kişi yarışmayı terk etti dayanamayıp. ilki jenna oldu. annesi kanserdi ve o buna rağmen yarışmaya gelmişti. pişman oldu ve çıktı. 2.si susan oldu. richard hatch denen kişi ilk seferde de bunda da hep çıplak dolaşıyordu survivor'da. susan ilk survivor'dan tanıyordu richard'ı,yine takım arkadaşıydılar. richard bir yarışmada soyunup susan'a doğru gitti bilerek dikkatini dağıtmak için. susan da bunu aşağılanmak,küçük düşürülmek olarak algıladı ve terk etti yarışmayı. işin komik yani şu ki richard bir gay. ve bu herkes tarafından biliniyor. ayrıca adam kötü,daha doğrusu ukala adamı oynamayı seviyor. susan ilk sezonda da salaktı hala bir şey kaybetmemiş yani.

    ayrıca farklı olarak bu sezon sonunda,seyircilerin oylarının belirlediği bir şampiyon daha seçildi ve ona da 1 milyon dolar verildi. bu kişi pek tabii ki rupert oldu! boşuna demedik pearl islands sezonunda, rupert gönüllerin şampiyonu diye. ama colby adına da üzülmedim değil. gerçi o da tüm survivorların en sexy erkeği seçildi. ki sonuna kadar hak ediyor.
    --- spoiler ---

    ve mutlu son, amber ve rob evlenme kararı aldılar finalde.
hesabın var mı? giriş yap