• 22 aralık 1934'de kabul edilen 29 aralık 1934'de resmi gazete'de yayımlanan 2644 numaralı kanun.
  • bugün kabul edilen birtakım değişiklikler var. şuradan yahut çeşitli haber sitelerinden incelenebilir. bu değişikliklerin neye hizmet ettiği sorgulanmalıdır.
  • ilgili değişiklikten sonra, öyle görünüyor ki, artık "elimde tapu gibi belge var" deyişi yakında tarih olacaktır . kişisel husumet, hatta siyasi görüş ayrılığı veya tamamen psikopatça saiklerle başkasının malına mülküne çökmek isteyenlere fırsat sunulmuş olacak gibi görünüyor.

    hepimizin bildiği üzere, normal şartlar altında, "tapu" oldukça sağlam/güvenilir bir kayıttır.

    en basit haliyle - gene normal şartlarda- örneğin bir arsa/ev satışında, alan ve satan taraflar tapu memurunun yanında gerçekleştirir bu işlemi. tapu memuru satana "sattınız mı?" diye sorar, alana da "aldınız mı?" diye sorar. gene satana "paranızı aldınız mı?" diye de sorar. satan kişi ancak "aldım, ödedi" derse tapu belgesi düzenlenir, ki bunun üzerine bir de tapu müdürü de sorarak durumu teyit eder ve ondan sonra imza atar.

    fakat yeni değişiklikle, artık tapu memurları sizi görmek zorunda değil (!!!), uzaktan satış yapabiliyorsunuz. fotograf da zorunlu değil artık. tapu müdürünün de sizi görmesi gerekmiyor ve parayı alıp almadıgınız da size sorulmayacak artık.

    bu durumda, en iyimser tahminle "nitelikli yağma" suçu yani çek-senet mafyası türü suçların artışa geçeceğini ön görmek mümkün. kötü niyetli herhangi birisi, bir başka kişiyi tehdit ederek elinden imza alıp sonra da tapuya gidip evini, arsasını rahatlıkla elinden alabilir. daha kötümser olasılıkları düşünmek sizlere kalıyor. insanların her türlü dolandırıcılığa kurban olabilme ihtimalleri oldukça artıyor bu durumda.
hesabın var mı? giriş yap