• tartışanların uzlaşma konusunda pek de iyi olmadığını gösterir. tartışmanın sebebi önemsiz bir konu olsa dahi, tartışanlar arasında en az bir adet maganda bulunması kavga çıkması için yeterlidir. normalde tartışanlar belirli bir süre sonra * olaya daha mantıklı ve insani bir şekilde yaklaşabilirken, tarafların herhangi birisinin kadrosunda bulunan bu ''yakarım!,keserim'' insanı ''arkadaşım konuşalım,sesimizi yükseltmeye gerek yok'' tarzı yatıştırıcı cümleleri sansürler ve olayı daha bi karmaşık hale getirmeye çalışır.

    bu maganda diye tabir ettiğimiz şahıslardan eğer iki tarafta da fazlaca bulunuyorsa o zaten tartışma değil taşlı sopalı kavgaya ısınma amaçlı egzersiz dir. bu kişilerin bir de anti si vardır, bunlar alttan almaya olayı yatıştırmaya çalışır,genelde bu kişiler daha bi sayılan mahallenin abi diye gördüğü şahıslardır.

    tartışmanın sonlarına doğru iki taraftan birisinden duyulan küfür diğer taraftan yankı yapar gibi geri gelir,sonrasında gelen bir tokat veya yumruk zaten kaçınılmaz olan kavgayı başlatır. bu esnada çevredeki dükkanların önünde bulunan vileda ve fırça sapları genelde tarafların tedarikçileri olan ufak çocuklar tarafından abilerine getirilir. tabi herkes bu modern silahları kullanamaz çünkü bunlar sınırlıdır işte tam bu esnada yaratıcı düşünme yeteneği tavan yapmış ateşli genç yerdeki taşları alıp karşı tarafa kolu çıkarcasına fırlatır.

    bu taş ve sopa olayını abartıp bakkaldaki ekmek bıçağını veya seyyar dönercinin elinden döner bıçağını alıp olayı daha bi bizzare hale getirmeye çalışan manyaklar vardır ki dikkatli olunmalıdır. tabi olayı başlatan bu magandaların kavgada ki önemi büyüktür, muhtemelen çevredeki binaların çatılarından birinde çekirdek çıtlatıp olayı izliyorlardır.
hesabın var mı? giriş yap