• siemens'e ait product lifecycle management yazilimi.
    urun omru yonetmenin yani sira genc yasta omru torpulemek amacli kullanildigi da olur.

    http://www.plm.automation.siemens.com/…/teamcenter/
  • arçelik' in bütün işletmelerini birbirine bağlayan zincir.

    gün içinde bu yazılıma defalarca bağrıldığını, küfredildiğini, konuşulmaya çalışıldığını hatta onunla dertleşildiğini bile görebilirsiniz. en azından ürün geliştirme ve ar-ge'lerde durum bundan ibaret.

    bir sürü bug'ına rağmen yine de çok kullanılışlı olduğunu da söylemek gerek.
  • seçtiğiniz item'ı cntrl + p kısa yolu ile dondurabileceğiniz* hantal ve dolambaçlı plm yazılımı.
  • masaustu client'i komple eclipse rcp uzerine pluginler silsilesi olarak yazilmistir. ozellikle de client tarafinda ozellestirme yapabilmek icin eclipse plugin yapisini ogrenmek gerekiyor.

    server tarafi icinse c/c++ sart.
  • bilindik uygulamalara gore cok daha fazla problem cikarabilecek veya optimize edilmemis katman icerdigi icin, yavasligi/hizi zibilyon tane parametreye bagli olarak degisebiliyor.

    atiyorum uygulama sunucusu tarafindaki bir jvm parametresinin default degerinde birakilmasi yuzunden dokuman cevrimleri surmesi gerekenin 4-5 kati surebiliyor.
    oracle da 3-5 query hint tanimlayarak en sik kullanilan sorgulari cotank diye almak mumkun olabiliyor.. veya saatlerce suren bir rapor oracle'da birkac trigger sayesinde saniyeler icinde alinabiliyor.

    tabii ki tum bunlar projenin biraz paraya kiymasi demek, o yuzden de turkiye'de pek olmuyor. kullanici da napsin, sistem çökülmüş deyip geciyor.
  • arçelikte kullanmaya başladığım ve uzaktan sevdiğim, siemens nx ile entegre çalıştığı söylenen fakat özellikle montaj modellerinde saç baş yolduran ve yerli yersiz hatalar veren bir (bkz: plm) yazılımı.
  • (bkz: ptc windchill)
  • işim icabı kullanıcı ihtiyacına göre kendisini eğip bükmek hoşuma gidiyor. başta soğuk ama girince alışıyorsunuz.
  • siemens nx ve sap ile entegre kullanilabilen product lifecycle management programi. oldukca kullanisli, arayuzu kullanici dostu bi alman harikasi. pdm/plm ekibi tarafindan bir cok modifikasyon ve gelistirmeye acik, sanilanin aksine, programin proses semasina ve siralamasina hakim olunursa herhangi bir hata ile karsilasmak zor, karsilasilsa dahi verdigi detayli log sayesinde cozume ulasmak konusunda da bir o kadar kolay. programla kavga etmeden, isleyisini anlamaya calisirsaniz cok seveceginiz ve profesyonel olarak meslek hayatinizda kullanmak isteyeceginiz turden bir program. erp entegrasyonu konusunda ayni methiyeleri duzemeyecegim ancak, bu sirketim icin, sap tarafinda gorulen bir eksiklik diye tahmin ediyorum, sap ile yeterli verimi aldigimiz soyleyemem. ozellikle dispatching islemi %100 sorunsuz gerceklesmiyor, haricen degisiklik yonetimi sap tarafinda lokasyonlar arasi tikanikliga yol aciyor. ozellikle stok yonetimi konusu basli basina buyuk problem. bu konuda ne gibi bir ilerleme saglanabilir buyuk soru isareti, eger bu konuyu cozmus arkadaslar var ise nasil ilerdiklerini ogrenmek isterim.
hesabın var mı? giriş yap