• izleyin bunu

    şu ümraniye'deki koca vahşetinin videosunu izledim. adam kadını 50 yerinden bıçaklıyor ve kadını doğrarken herkes kaçıyor. kadının yalvarmaları, inlemeleri ve çığlıkları net biçimde duyuluyor.

    şimdi bu adama 20 sene veriyorlar. 8-12 sene sonra çıkacak yani.

    tecavüzcüye müebbet veriyorlar.

    ikisi de çok iğrenç suçlar. ancak cinayet daha ağır bir suç değil mi?

    bizde neden katilin sırtı sıvazlanıyor abi?
  • hangi tecavüzcüye müebbet veriliyor son yıllarda merak ediyorum. adamlar ya iyi halden, ya "rızası var"dan ya da "tanışıklarmış"dan serbest bırakılıyor. müebbet yiyen tek kişi özgecan'ın katiliydi, o da gerizekalı birinin kendini halk kahramanı sanması sonucu şişlenerek öldü cezayı çekemeden.

    ha cinayet sanıkları az ceza alsın demiyorum o ayrı.
  • iki suçun da cezası aynı olmalıdır diyen gerizekalılar olduğunu gösteren başlıktır. iki suçun da cezası aynı olursa veya tecavüz suçunun cezası daha ağır olur ise tecavüzcü tecavüz ettiği kişiyi öldürmeye meyledecektir. konuşup da beni ele vermesin ya da yakalanır isem daha az ceza alayım diye. bunu bile düşünemeyecek eblehlerin yazar olması da ayrı bir tartışma konusu.

    edit: eblehler eblehliğine devam ediyor. sen ölmeyi tercih edersin diye bir başkası da ölmek zorunda mı tecavüze uğradığı için? kişi hayatta kalmaz ise tecavüzcünün ben tecavüz etmedim benden önce cinsel ilişkiye girmiş olabilir, ben sinirlendiğim için beni tahrik ettiği için öldürdüm diyip cezadan indirim alma ihtimali var her zaman. cinayetin cezası tecavüze göre kat be kat ağır olmalı ki öldürmeyi tercih etmesin. siz ne anlarsınız ceza hukukundan.

    tecavüzün cezası müebbet olursa kendi isteğiyle adamı ayartıp sevişen, sonra adam onu bırakınca bana tecavüz etti diye şikayet eden kezban mağduru ile, sayısız insana tecavüz edip de öldüren psikopatın cezası aynı olur. bu mu adalet anlayışınız? cezalar adil olmalı, bunun sonu yok yarın öbür gün evine giren hırsız sebebiyle tramva yaşayanlar da hırsızlar da müebbet alsın diyebilirler. vahşi batı mantığı cezalandırma, suç ne olursa olsun as gitsin, isteğiniz bu herhalde.
  • "rahsan affi" olarak bilinen genel af zamani, tecavuz ettikten sonra kurbanini oldurenlerin cikip canli birakanlarin cikamamasina yol acmis sacmalik.
  • benim bildiğim müebbet cezası alan bir vaka var bilindik, yıllar boyu sistematik tecavüze uğrayan çocukların davası . bunun dışında benzer suçlar da dahil sanıklar iyi hal ve tahrik indirimi ile ya çok kısa dönem hapis cezası ya da beraat kararı ile dışarı salınıyor.

    işin diğer bir boyutu ise oldu ki denilen doğru ve tecavüzcü daha fazla ceza alıyor. biraz olsun garipsemem, çünkü mağdur hayatı boyunca bu travmayı atlatmakla uğraşıyor. her seferinde biraz daha ölüyor.

    tanım olmayan ceza alımı.
  • namus için adam öldüren kafanın (değilse bile o kafaya hizmet eden başka kafaların) eseri olan ve adalet sisteminin köküne kibrit suyu dökmeyi hedefleyen bir yaklaşımın sonuçlarından biridir.
  • kasıtlı olarak yapılan eylemlerde sonucu adam öldürme olan ve çocuk tecavüzcülerinin cezası açık şekilde idam olarak belirtilmeli ve olmalıdır.
  • insan mecburiyetten cinayet işleyebilir, cinayetin hafifletici sebebleri olabilir o yüzden katilleri yargılamadan neden sorusu sorulmalıdır. yargıdan kastım mahkeme değil içimizdeki yargı yani iyi bi insan cinayet işleyebilir ama tecavüz sadece şerefsizlerin yapacagı bi şeydir ve tecavüzcüye neden diye sorulmaz direk şerefsiz damgası vurulur.
hesabın var mı? giriş yap