*

  • bazı filmlerde ve video dvdlerinde de üçgen içinde "pg" yazısının arka fonunda da görülebilir bu kurulun kısaltması (bbfc). bu da hani tamamen yasak değl de küçüklere ebeveyn kontrolü altında izletin (ne demek oluyorsa) demektir.
  • sadece filmleri değil, hareketli görsel içerik sunan tüm satılabilir şeyleri değerlendiren kurum. ayrıca bilgisayar oyunlarında, britanya içerisinde hangi yaşa hitap eder onu da bunlar belirliyor. misal singles flirt up your life için pegi 16+ derken bbfc 18+ sınırı koymuştur. ayrıca manhunt 2'nin ülkeye girişine de yasak getirmişlerdi diye hatırlıyorum.
    (ara: content rating)
    (bkz: esrb)

    bu kurumun eski ismi "british board of film censors" şeklindeymiş.
  • amerika'da mpaa türkiye'de tv için rtük, genel olarak da kültür bakanlığı onayı! diye adlandırılabilecek kurulun adı.

    bu kurula bi abi 10 saatlik boya kuruma videosu vermiş ve filmin değerlendirilmesini istemiş. hahaha. bizimkilere de yapmak lazım.

    ayrıntılar şöyle: bu abi (charlie lyne ) bir kickstarter projesi başlatıp ne kadar para o kadar film demiş. ortalama 12 saatlik 4k duvar kuruma videosu çekmiş ve videoyu para yettiği kadarı ile filme çevireceğim demiş. neden para istemiş peki? çünkü bbfc filmleri değerlendirmek için başvuru ücreti 101,50£ ve filmin dakikası başına da ortalama 7,09£ ücret alıyormuş. bu arkadaş da 5936£ toplamış dünyanın her yerinden ve bfcc başvuru zarfını da paylaşmış. filmi tam da sinema formatında hazırlamış. eline sağlık.
    filmin trailer'ı da (!) bu linkte mevcut.
    https://www.kickstarter.com/…ors-watch-paint-drying
hesabın var mı? giriş yap