• çıkış tarihini sabırsızlıkla beklediğim kraliçenin harry potter serisinden sonraki ilk kitabı. hatta harry potter dünyasıyla alakası olmayan ilk kitabı bile denebilir.

    konusu itibariyle ilgi çekici olmayı başaran ve milyonlarca insanı şimdiden heyecanlandırmayı başarmış kitaptır. bu kadar erken çıkmasını beklemiyordum şahsen. daha öncelerinde yazma aşamasında olduğunu biliyordum, ama böyle bir anda kesin tarih verince hiç beklemediğim bir anda heyecan yaptım tabi normal olarak.
  • tam başlık açmaya gelirken başlığının çoktan açıldığını gördüm kitap. rowling severler hiç vakit kaybetmiyor * hadi bakalım, hayırlı uğurlu olsun diyelim. harry potter gibi bir efsane olmasını beklemek haksızlık olur. zaten kitabın baş kahramanının adının barry olması da hem ironik hem de biraz şaka gibi olmuş. inşallah kitap da şaka gibi çıkmaz da adam akıllı bir şeyler olur.

    barry fairweather...haha, şaka gibi *
  • kitabın sinopsisi de şu şekilde bu arada :

    "when barry fairweather dies unexpectedly in his early forties, the little town of pagford is left in shock.

    pagford is, seemingly, an english idyll, with a cobbled market square and an ancient abbey, but what lies behind the pretty facade is a town at war.

    rich at war with poor, teenagers at war with their parents, wives at war with their husbands, teachers at war with their pupils...pagford is not what it first seems.

    and the empty seat left by barry on the parish council soon becomes the catalyst for the biggest war the town has yet seen. who will triumph in an election fraught with passion, duplicity and unexpected revelations?"
  • şimdiden ön siparişe sunulmuş kitaptır. film hakları da kesin satın alınmıştır, iyi-kötü yapımcılar kaçırmaz sanıyorum.

    http://www.barnesandnoble.com/w/books/1110118103
  • j.k.rowling'in yeni yazdigi ve eylul gibi yayimlanacak, yetiskinlere hitap eden kitabinin adidir.
  • konusu ilginç olabilir. dili de yalın olacaktır muhtemelen. büyük konuşmayayım ama kitabın edebi lezzet vereceğini sanmıyorum. böyle düşünenler, ayrılsın ve şuraya gelsin diyorum: *
  • kapak tasarımı en sonunda görücüye çıkmış olan kitap. hikayesine bakarak burtonesk bir gotiklik beklerken mad men tarzı bir retrolukla karşılacağız anlaşılan * hatırlatalım, kitap 27 eylül'de ingiltere ve abd'de raflarda yerini almış olacak

    http://img2.timeinc.net/…/02/the-casual-vacancy.jpg
  • 27 eylül 2012'de piyasaya sürülecek olan yeni j. k. rowling romanı. kırklı yaşlarında ölen barry fairbrother'ın ardından pagford kasabasında yaşananları anlatacak imiş. kapağı da şöyle:

    http://upload.wikimedia.org/…the_casual_vacancy.jpg
  • bugün görür görmez amazon'dan ön sipariş vermiş bulunmaktayım, kitap hardcover versiyonu 20.93$ kargo ile birlikte 28.91$'a geliyor. yaklaşık 54 lira filan, türkiyede büyük olasılık paperback versiyonunu 35-40 liradan satarlar.

    artık parasını ödedikten 3 ay sonra elimizde olur. benim gibi harry potter serisiyle büyüyen ve artık yetişkin olan hayranlarına umarım güzel bir yetişkin kitabı olur.
  • türkiyede 2013'te doğan kitap tarafından yayımlanacakmış. mart-nisan gibi çıkar muhtemelen.
hesabın var mı? giriş yap