• matthijs van heijningen jr.'ın yöneteceği, tom felton, scott reid, gijs blom'un da oynayacağı holldan yapımı savaş filmi projesi.
  • 15 ekim 2021 tarihinde netflix sitesinde arz ı endam edecek ikinci dünya savaşı filmi.
    https://www.youtube.com/watch?v=bgir5ziewkm
  • hollanda yapimi film ilk netflix filmi. 14 milyon euroluk yuksek butce ile cekilmis. 60 milyon euroya mal olan er ryan’i kurtarmak ile kiyaslarsak butcenin yuksek oldugunu soylemek mumkun. hollanda hukumeti filmdeki savas sahnelerinin hollanda’da cekilmesine dogal hayata zarar vermesin diye izin vermemis. savas sahneleri litvanya’da ozel bir alanda cekilmis.
    filmin orjinal adi de slag om de schelde dir. scheldt muhaberesi olarak bilinir. anvers limanina nakliye hatti acmak icin kanada ve ingilizlerin verdigi mucadeleyi anlatan muhaberedir.
    filme gelecek olursak, 2. dunya savasi ile ilgili olarak izledigim guzel bir film demek mumkun. ozellikle bazi vurgular cok guzel. ıngiliz hava saldirisindaki halatli planorler, bir tarafta efsane hitlerin testeresi olarak bilinen, dakikada 1500 mermi atan mg42, diger tarafta bren makineli tufegi. filmin basindaki gobbels muhabbeti ve nasyonel sosyalizm guzel bir detay.
    savas filmi begenenler kacirmasin derim. filmin icine serpistirilen karakterler gayet guzel. savasin gidisatina yon veren kahramanlar.
  • 1944'teki scheldt savaşı'nı anlatan filmdir. benzerlerine biraz fark atmıştır. neredeyse belgesel bir film tadına bürünmüştür.
  • ikinci dünya savaşı filmi severler için defalarca izlenen ama doyulamayan filmlerden sonra aranan o yeni bir yapıt denebilir. netflix'in başarılı ürünlerinden biri olmuş. ilk defa hollanda'yı içeren bir ww2 filmi izlemiş oldum. film oldukça akıcı ilerliyor. öyle sadece aksiyon ve geniş çaplı savaş sahnesi aramamak gerek biraz psikolojik yönü ağır basıyor. fakat psikolojik bir film demek yanlış olur bence her şey dozunda ve alt karakterler oldukça başarılı. roller eşit dağıtılmış öyle bu başrol diyebileceğiniz kimse yok. kurgu cidden çok iyi olmuş emeği geçenlere teşekkür etmek gerek.

    not: filmin en göze batan yanı malfoy'u böyle büyümüş haliyle izlemekti. cidden akıllarda hep o sarışın piç olarak kalmış. böyle belli bir karakter rolüyle bütünleşip başka büyük yapımlarda pek rastlanmayan isimlerin kariyeri sıkıntılı olsa gerek izlerken odaklanamıyor insan.
  • az önce izlediğim filmdir. zaten bu tarz savaş filmlerini seven biri olarak ayrıca hoşuma giden bir film oldu.aynı zamanda son yıllarda çıkan 2.dünya savaş temalı filmlerden de daha farklı bir işleniş gerçekleştirmişler.
  • zamanında call of duty oynarken hollanda kısmını çok zor oynardım bataklık içinde yol alırdık falan sevmezdim aynı bölgeyi filmde de benzer bir tarzda yansıtmışlar filmde de sevmedim... filmde hissedilir bir kopukluk var insanı duygusal olarak içine çekmiyor...
  • uzun zamandir 2.dunya savasi konulu bir film cikmamisti, bu filmin ciktigi iyi oldu. ozlemistim bu tarz konulu filmleri. bundan once de en son persian lessonsfilmi cikmisti, izlemeyenler icin kesin izlemelerini oneririm.

    ızlenilebilitesi var, duygusal olarak filmin icine giremiyorsunuz fakat yapim yine gayet kaliteli ciddi emek harcanmis belli. savas sahnelerini biraz daha artirsalarmis daha da guzel olabilirmis. duygusala herhalde agirlik vermeye kalkmislar fakat o da tam tutmamis. bir seyler eksik kalmis yani anlayacaginiz ama yine de izleyebilirsiniz yoklukta guzel gider

    7/10
  • herhangi bir bağlantıları olmayan genç ana karakterlerin film ilerledikçe direkt veya dolaylı olarak savaş ortamı içinde birbirlerinin yaşamlarını etkiledikleri, yaşadıkları durumlarda davranışlarının değiştiği, ve onların duygularını yansıttığı, herhangi bir şeyin propagandasının yapılmadığı, "uff kahramana bak beee ağzında sigara elinde panzerschreck" durumlarının olmadığı, belki de savaş karşıtı film diyebileceğim ikinci dünya savaşı temalı filmdir.

    saf aksiyon bekleyen, "hederö hödörö" diye çatışmaya* girilmesini isteyen kişiler sıkılıp düş kırıklığına uğrayabilir ama izlemeye değer bir filmdir. er ryan'ı kurtarmak filmini değil de, the thin red line'ı severek izlemişseniz bu filmi de sevebilirsiniz.**
hesabın var mı? giriş yap