• matrixteki biraz farkli * kahin teyze. ayrica bu ki$inin mefta olmasi nedeniyle matrix reloadedin cekimleri aksami$tir..
  • the matrix reloaded'da hakkında sürprizlerle karşılaşılacak olan karakter.
  • oracle : come sit next to me.
    karizma neo: no, i will stand.
    3 saniye sonra gelir oturur
    karizma -10 neo: i felt like sitting.
    oracle: i know...

    the matrix reloaded
  • bazı davarların ajan sandığı teyzecik..*
  • gloria foster'ın ölümü ve buna bağlı olarak wachowski'lerin the matrix revolutions'ın senaryosunu değiştirmeleri sonucunda, 3. filmde farklı bir formda ortaya çıkacağı söylenen karakter.
  • oncelikle (bkz: #16596991)
    aslinda belki bunu kahin de yapabilirdi ama kahinin bir amaci vardir, the architect tarafindan matrix programinin devaminin saglanmasi ve daha iyi hale getirilmesi icin programlanmistir, aslinda amaci insanlara yardim etmek, onlarin hayatini kurtarip sistemin resetlenmesini engelleyerek her defasinda matrix'teki insanlarin %75'inin ölümünü engellemek degil, matrix'e reset atilmasini ve %75 oranindaki insanlarin ölümünü engelleyerek matrix'in daha stabil, guvenli, basarili bir program haline gelmesini saglamaktir. oyle ki daha once 5 defa resete izin vermistir. zaten agent smith'i kullanmak icin matrix'e reset vaktinin gelmesini ve makinelerin zion'a saldirisinin baslamasini beklemesini de bunu kanitlar. makine uretimi bir program oldugunu unutmamistir, insanlari makinelerden kurtarmak icin degil, insanlarin makinelerin boyundurugu altinda daha konforlu bir sekilde yasamasi ve makinelerin de insanlari daha kolay kontrol edebilmesi icin cabalamis, agent smith programiyla hem insanlari hem de makineleri neredeyse tamamen yokolus noktasina getirmistir. (the matrix revolutions'ta neo ve trinity makineler sehri'ne giderken gemileri kaza yaptiginda demir cubuklar trinity'e degil neo'ya girse ve neo orada olseydi, agent smith matrix'de tum bedenleri kopyalamis olacak ve onu yok edecek kodlarda neo ile birlikte kaybolmus olacakti. boylece bir yandan makineler zion'u yok ederken ote yandan agent smith gercek dunyada makineler sehri'nin bilgisayarlarina sizacak makinelerin kontrolunu ele alip hem matrix'i ve ona bagli olan tum insanlari yok edecek, hemde makineleri islemez hale getirip dunya uzerindeki bilincli tek varlik olarak kalacakti)
  • 4 mayıs'ta piyasaya çıkacak olan beşinci godsmack albümü.
  • gıcır godsmack albümü. içindeki şarkılar ise:

    1. cryin like a bitch
    2. saints and sinners
    3. war and peace
    4. love-hate-sex-pain
    5. what if
    6. devils swing
    7. good day to die
    8. forever shamed
    9. shadow of a soul
    10. the oracle
  • matrix in sezgisel programı. insanların hareketlerini gözetler, verileri toplar vs.

    ilk matrix cennet kıvamında bir yer olmasına karşın rahatlığa alışkın insanoğlu yeterli çaba göstermeyince enerji üretimi düşmüş ve de matrix başarısızlığa uğramıştır.

    ikincisinde ise "didinsinler götler" diye mimar, insanlık tarihinden feyz alarak bu sefer zorlu bir evrende yaşatmaya çalışmış ama katı kurallı dünyada seçimler ellerinden aldığındığı için gene düşmüştür.

    artık üçüncüsünde "ulan bunları kendimize benzetemiyoruz, bari bizden biri onlara benzesin" diye, the oracle ı yaratır.

    the oracle, insanlara yardım etmez ama insanların matrix de nasıl tutunacağını yardım eder. the oracle geleceği göremez (ki kendisi de söyler) ancak insanların hareketlerini bildiğinden, sırada ne yapacağını söyler.

    mimar kahini sevmez, ama mecburen sistemin sürdürebilirliği için katlanır. bunu son filmin son diyaloglarından da farketmek mümkündür.
  • civilization'da inşa ettiğimiz bi yapı değil miydi olm bu aynı zamanda? ilk çağlarda the pyramids ve the colossus ile aşağı yukarı aynı zamanlarda başlıyodu. ortalama 80 turn'e falan inşa ediliyodu! yanlış mı hatırlıyorum yoksa? kimse yazmamış, panik oldum mnskym!
hesabın var mı? giriş yap