• netflix'in, kanada yapımı suç belgesellerinden olacak.

    gabriel fernandez
  • dün gece 6 bölümlük mini dizinin yarısını izledim. uyku tutmadı be.. uyku tutmadı yemin ediyorum. kalbim ağrıdı o çocuğun çektiği işkencelerin fotoğraflanmış halini gördükçe.. canımı acıttı..

    2013 yılında kaliforniya/palmdale de, 8 yaşındaki gabriel fernandez adlı küçük bir çocuğun, annesi ve annesinin erkek arkadaşı tarafından istismar edilmesini, 8 ay boyunca sistematik bir şekilde işkence edilerek öldürüldüğünü anlatan gerçek bir olay belgeseli. netflixten izleyebilirsiniz..
  • bir adet orospu ve psikopat sevgilisi tarafından aylar süren işkence sonucu öldürülmüş çocuğun yürek burkan hikayesini ele alan netflix yapımı belgesel dizi.
    henüz izleyemedim, zira fragmanı bile sinirlerimi bozmaya yetti.
  • dün izledim. çocuğa çok yazik olmuş. insanin kendi annesi bunlari nasil yapabilmis akil alir gibi degil. abd’deki kokuşmuş kapitalist duzen de kendisini gostermis. tek inandiklari şey, para.
  • en acı kısmı da bu davanın ardından benzer iki çocuk suistimali ve ölümünün daha ortaya çıkması. hem de aynı şehirde.

    there are some fucked up people out there.
  • şimdi bitirdim...jüride suçlu bulma ve idam kararı konusunda arıza çıkaran uzakdoğulu kökenli herife edecek küfür bulamadım. davayı izlerken psikopat erkek sanıktan çok anneden nefret ettim... heleki son bölümdeki makyajı, saçı... tecavüz manyağı yapılsa yinede rahatlamam. o nasıl anne la!!! bu karıyı ölmeyecek noktaya dek yakmalı, ardından ölene dek yanık derilerini kaş cımbızıyla minik minik yavaş yavaş saatlerce yolmalı, derisi temizlenen yere kaynar su dökülüp tekrar yakmalı ve tekrar yolunmalı belki çocuğun intikamı bir nebze alınabilir... erkek sanık içinse elektrikli sandalye kurtuluş... kendisi zenci hapishanesine postalanmalı ve girdiği andan itibaren 7/24 mahallenin kaşarı haline getirilmeli.ömür boyu...
  • insanın, inanıp-tutunduğu ne varsa, yerle yeksân eden, toz eden, küle çeviren yayın, belge; her neyse.

    savunmasız, ufacık bir çocuğun yaşadığı eziyetin yığınla emaresini göz ardı ederek görmezden gelen, kendi kişisel ya da kurumsal menfaatlerini, kaygılarını korumakla yükümlü olduğu kişilerin hayatından öncelikli gören böyle harami düzeni olmaz olsun. yerin dibine batsın.

    bu gezegende çok fazla kötülük yaşıyor. delirmemek, isyan etmemek buna bir anlam vermeye çabalamak hiç kolay değil.
  • ilk bölümünden son bölümüne kadar ağlatan netflix yapımı mini dizi serisi.

    bol bol ruh hastası, şerefsiz, haysiyetsiz insan müsveddesi ve ne yazık ki hiçbir günahı olmayan, güzeller güzeli, sevimli bir çocuk içeren bir olay. sanki günlük hayatta insanlığı hiç sorgulamıyormuşçasına insana yeniden insanlığı ve hayatı sorgulatıyor.

    seni çok seviyorum küçük adam... umarım senin gibi iyi niyetli, sevimli bir oğlum olur günün birinde...

    kalbim acıyor...
  • hüngür hüngür ağladım. daha 3. bölümün ortasındayım. izlerken dahi sövecek kelime bulamadım. nasıl bitireceğim bilmiyorum sonunuda bilmiyorum ama umarım asılmışlardır. hepsi. insan bile değiller hiç birşey değiller böyle insanların toplayıp yakmak gerekir. seyirci kalan, göz yuman, susan herkesi..
  • eşimi çok seviyorum. hep eşime benzeyen, gülünce zeytin gözleri kaybolan, upuzun kirpikli, gülen gözlü esmer bir oğlum olsun istedim. gabriel'i gördüğümde "aman allahım hayalimdeki çocuğun ete kemiğe bürünmüş hali bu!" dedim. sonra da izlemeye başladım.
    izlerken eşim geldi yanıma, ne izliyorsun dedi, sonra gabriel'i gördü "ana!! küçüklüğümün kopyası,dizimi çekmişler!" dedi. dizinin konusunu sordu ama cevap veremedim. neler olduğunu anlatamadım. dile getirmeyi kalbim kaldırmadı. biraz izleyince anladı. ikimiz de ekranın karşısında burnumuzu çeke çeke izledik.
    ah çocuk.. umarım gittiğin yerde çok mutlusundur. hiç acı çekmiyorsundur. çocuklar da acı çekecekse bu dünya neden var??
    o anası olacak şerefsiz ve onun erkek arkadaşı, allah bin belanızı versin.
hesabın var mı? giriş yap