• kuzularin sessizligi, hannibal, red dragon gibi dr. lecter serisi kitaplari yazan misisipi dogumlu amerikan yazari
  • eskiden polis muhabiri olan bu amca 10 senede bir roman yazar ama hakikaten yazar
  • hannibal lecter serisinin son kitabı hannibal rising ile daha çıkmadan milyonlarca ön sipariş almış, film çekimleri için bile hazırlıklara başlanmış olan gizemli yazar. beş-altı senede bir ortaya çıkar ama bu uyanışların meyvesi olan romanlarıyla heyecan fırtınası yaşatır. hannibal lecter'ın sonunu nasıl getirceceği merak konusudur ayrıca.
  • çok ilginç bir yazar olduğu kesin. bu adam başlı başına bir gizem. sen git gerilim romanlarının başyapıtı niteliğindeki bir eser kaleme al, on senede bir ortaya çık, ortalığı toza dumana kat, sonra yine kaybol. şu an ıssız bir yerde, hannibal lecter'a ait bazı ürkütücü sahneleri aklından geçirdiğini düşünebiliriz. karakterini de kendisi gibi gizemli yarattı, farkı burada. kendine sesleniyorum: sevgili thomas, lütfen ölmeden önce, zarif dostun hannibal lecter'ın hikayesine son noktayı koy.
  • anladığım kadarıyla hannibal serisine film yerine diziyle devam edecek olan aşmış yazar. buyrun ahanda link.

    http://www.imdb.com/name/nm0365383/
    http://www.imdb.com/title/tt2243973/
  • eski bir polisiye gerilim okuru olarak, kendisini bu kadar gec keşfetmiş ve gec okumuş olmaktan dolayi huzurlarinizda binlerce kez özür dilediğim yazar.
    gerilim üstadi, masterin de dibi.
    hayir canim dun okumadım da yani onca öttüm senelerdir polisiye basliginda. sonra geldi usta.
    bunaldiysaniz okuyun diyorum. ilaç ilaç.
  • hannibalın geçmişini uzun uzadıya ortaya çıkarmadan üç kitap yazabilmek için gerçekten bir deha olmak gerekiyor. çünkü hannibalın motivasyonunu hangi olayıların tetiklediğini söylemeden üç şaheser çıkarmak bana göre roman yazarken gögüs gerilebilecek en zor durumlardan biridir. gerçi hannibal rising ile bu geçmişi aydınlatmıştır. kendisine edebiyat tarihinin en zeki,anti,kötü karakterlerinden birini yarattığı için bir teşekkür borçluyum.
  • hannibal dörtlemesi dışında yazdığı tek roman, aynı zamanda ilk romanı olan black sunday'dir ve kalitesi dörtlemenin yakınından bile geçmeyen bir terör kaçma kovalamacasıdır. harris bana göre hannibal serisiyle gelmiş geçmiş en iyi polisiye romanlara imza atmıştır.
  • hannibal serisiyle polisiye/gerilim sevenlerin gönlünde taht kurmuş efsane yazar. hannibal serisini, özellikle (bkz: the silence of the lambs) kitabını diğer polisiye/gerilim romanlarından ayıran temel özelliği karakterlerinin derinliği, gerçekçiliği ve betimlemelerin ustalığıdır kanımca. gerçekçilik kısmıyla kolaylıkla diğer polisiye/gerilim romanlarından farkını ortaya koyar romanlarında bunda bence eski bir polis muhabiri olmasının rolü var. her türlü suç ve cinayetin neredeyse birinci elden tanığı olunca insan bunu yazdıklarında da ustaca yansıtabiliyor. tüm kitapları efsanedir ama bence en efsane olanı kızıl ejder (bkz: red dragon) kitabıdır.
hesabın var mı? giriş yap