• ingiliz felsefeci.

    (bkz: yaşayan en etkin 50 felsefeci)
  • rice üniversitesinde ingilizce bölüm başkanıdır. nesne yönelimli felsefe hareketinin üyesi olan morton’ın temel araştırma alanı, nesne yönelimli düşünce ve ekolojidir. the ecological thought, ecology without nature, dark ecology: for a logic of future coexistence adlı kitapların yazarıdır. aynı zamanda felsefe, ekoloji, edebiyat, yemek ve müzik üzerine çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

    tellekt’in yayın programından çıkma hipernesneler kitabını yazarla tanışmak isteyen okurlara tavsiye ederim. morton bu kitabında, insanlara kıyasla zaman ve uzayda buyuk oranda yayılmış olan seylere atıfla hipernesneler terimini kullanır. morton’a göre şu anda insanların görüş alanına giren ve yerkürenin kendisinin de kesinlikle aralarında yer aldığı hipernesnelerin saldırısının beraberinde getirdiği şey, dünyanın sonudur ve bunun jeolojik döngüleri yalnızca insani olgu ve değerlere göre düşünmeyen bir jeofelsefe gerektirir.

    morton, iklim gibi yakın zamanda keşfedilen varlıklar hakkında oldukça özel bir sey olduğunu savunur. bu varlıklar, bizim yerküre ve evrendeki yerimizi düşünmemize neden olurlar.
  • post heidegger teorisyeni.

    (bkz: graham harman)
hesabın var mı? giriş yap