• shinji aoyama'nın yönettiği 2013 yapımı japon filmi.

    toma, 2. dünya savaşı snrasında unutulmuş kasabalardan kawabe'de, kurumaya yüz tutmuş bir nehirin kenarındaki derme çatma evlerden birisinde babasıyla yaşamaktadır. şüpheli işlerle uğraşan babası, birlikte olduğu sevgilisi olan kotoko'yu yatak odasında sık sık dövüp hırpalamaktadır. toma'nın annesi jinko, bu nedenle uzun yıllar önce evi terk edip gitmiş ve çocukken savaş sırasındaki bombardımanlarda yitirdiği tek koluna rağmen balık temizleyip satmaktadır. oğlu ile arası iyidir, ama onu sürekli babası ile kıyaslamaktadır.
    o gün toma'nın doğum günüdür ve sık sık bir araya geldiği kız arkadaşı chigusa ile yine tapınakta sevişeceklerdir. chigusa'nın toma'dan tek beklentisi ona değer vermesi ve sevmesidir. ancak toma, annesinin sürekli dile getirdiği yakınmaların da etisiyle babasına benzeyeceğini düşünmekte ve dürtüsel şekilde onun gibi davranma eğilimleri göstermektedir. ancak bir şekilde rutine bağlamış bu ilişkiler ağı bu şekilde devam etmeyecektir. peş peşe gelen ani değişimlerden sonra tüm ipler kopacak ve işler çığrından çıkacaktır.
    japon sinemasının 50-60 yıl öncesine has sinema anlatımının günümüzde hiç bir şey kaybetmediğinin en açık kanıtı bu film. yalın ve bu nedenle kusursuz bir eser.

    * hanım koş, filmin türkçe altyazısı da yeni çıkmış.
hesabın var mı? giriş yap