• trump'in acilen uygulamaya aldigi kararlardan biri.

    ilginctir ki eksisozlukte yer almamis.

    edit: vallahi linki bulup ekleyecektim... :)
    bi de su var: buradan gecer okurum diye dusunmustum, eski gunlerdeki gibi..
  • ilginçtir ki başlığını açan yazar hakkında bilgi vermemiştir.
    haber linki

    özet için o 7 ülke: suriye, ırak, iran, libya, somali, sudan, yemen.

    --- ingilizce özet ---

    "trump suspends entire us refugee program for 120 days, syrians ındefinitely"

    the 120-day suspension in the executive order trump signed applies indefinitely to the resettlement of refugees from war-torn syria, where a five-year civil war has brought on a catastrophic humanitarian crisis. the order also blocks all people from syria, ıraq, ıran, sudan, somalia, libya, and yemen from entering the us for 90 days.
    while the order does not mention muslims or ıslam, during his signing ceremony at the pentagon friday, trump said he is establishing “new vetting measures” to keep “radical ıslamic terrorists” out of the us.
    “we don’t want them here,” he added."

    --- ingilizce özet ---
  • belirli ülkelerden göçmenliğe geçici son verme ve suriyeden mülteci gelişini durdurma şeklinde executive order verilmesidir. ırak,suriye,libya,sudan,yemen,iran. bütün göçmen ve göçmen olmayan vizeyle girişlerin durdurulması diyor. oha.
  • bi' sonraki hamlesinin yasakladığı ülkelerin çevresine duvar ördürüp, duvarın maliyetini yasakladığı ülkelere ödetmesi olmalıdır *
  • trump'ın ülke yasaklaması değil zira böyle bir şey yoktur; mülteci kabul programını 120 gün süre ile durdurmasıdır.
    yani bu ülkelerden 120 gün boyunca mülteci alınmayacak; bu ülkelerin vatandaşı olupta başka ülkelerden geçmek isteyenler ise 90 gün süreyle amerika birleşik devletlerine alınmayacaklardır.
  • ıcerisinde iran olmasi sasirtmistir. zira iran ambargo kalktigindan beri isinma turlarinda ayaga kalkip medeniyete katilmis degil ama yuzunu o tarafa cevirmis emekliyor.

    rusya ile olan siyasi ortakliklarini saymiyorum ama ekonomik anlamda 70 milyon nufusu olan ve bu nufusun tuektim carkina girmesiyle her sektoede cok buyuk pazarlar acilacak bir ulke

    simdj dogru anliyorsam bu ulkeden is adamlari ve turistler de abd ye gidemeyecek. bu da bir ambargo degil belki ama irani modern dunyaya dahil etme surecine darbe vuran bir gelisme.
  • mülteci değil vizesi olan turistleri bile yasaklamasıdır.
  • bombaladıkları ülkeleri yasaklamasıdır
  • bence de iyi bir karar. her ne halt çıkıyorsa(terör, gericilik, tecavüz, dinle aldatma, ilim irfan düşmanları) hepsi bunlarda mevcut.
    bak bize, butun sınırları kevgire cevirdik, giren cikan belli değil.
  • multeci islemlerinin durdurulmasi kararinin devaminin gelecegini herkes görebiliyor mu, merak ediyorum.
    -bu vb kararlarin devami gelirse dunyanin gidisati nasil etkilenecektir?
    -bu kararlara türkiye'mizin eklenmesi olasi midir?
    -anayasa degisikligi hayirlanmaz ve dini yonetim uygulamalari artarsa, türkiye'mizin benzer kararlara ve hatta bombalamalara dahil olmasi durumunda ne yapmak gerekir?

    siz konuklarima sormak istediklerim arasinda bunlar da var. dilerseniz minik bir aradan sonra... dilerseniz daha dogru acilmis bir baska baslik altinda. aman dikkat baslikta "trump" olmasi onemli...
hesabın var mı? giriş yap