• (bkz: türk kadınında kadın düşmanlığı)

    tek taraflı düşmanlık değildir efendim.
  • düşmanlığını genelleyemeyiz.

    kayınvalidesini seven ama uzak yaşamak isteyen çok gelin tanırım. tamamına da hak veririm.

    her 2 aileye de uzak kalmak lazım. çocuk baktırmak için birine yakın olunabilir tabi stratejik olarak*

    bunun sebebi türk aile yapısının cocuklarına (ve gelin, damata) çok karışması ve bunaltması üstüne kurulu olmasıdır. türkiyede maddi özgürlüğü olan birinin aileye yakın yaşaması genelde depresyona yol açmaktadır. özellikle 25 yaşından sonra.
  • (bkz: türk kadınındaki gelin düşmanlığı)

    o kadınlar manyak değil durduk yere eşlerinin annelerinden nefret etsin. hatayı çıkış noktasında arayın.
  • hımbıl türk erkeği,
    kendi annesi ya da eşine sen hatalısın ya da ben de böyle istiyorum demekten çekinir, eşine söylese dahi annesine asla belirtmez.
    karşılıklı olarak annesi ve eşi arasında erkekte olan davranış bozukluğu yüzünden suçlama olurken o sinsice kendi üzerine asla kondurulamayan anomalliklerin keyfini sürer.
    tam olarak uslanmaz bir üçkağıtçıdır.

    edi,
  • kayın validesi ve eşrafı sebebiyle şehir değiştirmek zorunda kalmış bir damadım. başlarda her şey iyi güzeldi. aslan damattım. onlar alanya'da biz antalya'daydık. iyiydi yani. ne zaman torun oldu. bunlar sokağıma taşındılar. çocukla falan ilgilenmek için değil hani. sürekli bendelerdi arkadaş. sadece kendileri olsa gene iyi halası, kayınçosu, işsiz kuzeni, bir de tüm aylak takımı akrabalarını etrafıma topladılar. kuzenlerden biri sokaktaki bakkalı devraldı, onlar da dibime geldi. dayanamadım terk ettim şehri. şimdi benim anamın babamın müstakil evinin bir katındayız. ama benim annem bir kere bile habersiz gelmez. izinsiz bahçemize bile girmez. ama nasıl oluyorsa kaynanam her akşam telefonla arayıp yarım saat günün özetini geçmezse rahatlamıyor. bayılıcam artık. eşimle aram bozulacak yetti gari.
  • kayınvalidenin gelini üzerinde sistematik olarak baskı kurmasıdır. bu durumda kadın da kocasına bir göz atar. kocasından da annesinin baskısına muhalif bir işar yoksa ve kadın da bir şey yapamıyorsa düşmanlık kaçınılmazdır.

    etki-tepki olayı.
  • türk kadınının kayınvalide düşmanlığının sebebi kayınvalidedir. uzun uzun yorum yapmaya gerek yok.
  • sebebi; türk kaynanasındaki gelin düşmanlığıdır. asla istedikleri gibi olmaz çünkü o gelin.
  • bir sebebi "kaynanam bana çektirdi ben de geline çekireceğim." zihniyetini sürdüren, hasta ruhlu, kaynanalardır. bunlardan biri, henüz kaynana olmamışsa da iki küçük oğlu olan teyzemdir. hayır normalde de dünya tatlısı bir insan. tuhaf.

    diğer bir sebebi de genel anlamda türk insanının başkalarının hayatına fütursuzca müdahale etmeyi bir hak ve görev bilmesidir.

    bireyselliği benimseyen y kuşağının kaynana olmasıyla yavaşça biteceğini düşündüğüm hadisedir.
  • erkeği paylaşamamaktır.
    kaynana: bu oğlanı ben doğurdum benim oğlum derken
    gelin: bu artık benim kocam der...

    mal paylaşım kavgasıdır.
hesabın var mı? giriş yap