• 20 yıl sonra özellikle büyük şehirlerde tamamen yok olacak.

    biz, yani türk milleti tarihin en iyi asimilasyon uygulayan milletidir.

    diğer tüm milletleri; baskı kurmadan, kültürüyle yoğurur ve asimile eder. günün sonunda asimile olandan da çeşitli özellikler alır ve öğütülmek için yeni milletler gelir ve içerisine karışır…

    bu tarihte hep böyle olmuştur, türkün töresinde yaşayan gönül rızasıyla bunu kabul eder.

    son edit:
    kafanız çalışmıyorsa yazıyı tekrar okuyun. ikinci entrynin gazına gelip aptallık yapmanın lüzumu yok.

    bahsedilen yer türkiye'dir. anadolu coğrafyasıdır. biz buraya geldiğimizde burada in cin top oynamıyordu? rumlar, ermeniler ve diğer milletler nereye gitti? uzaya mı gönderdi türkler bunları?

    laz, rum, çerkez, gürcü, boşnak, arnavut, ermeni?, arap, kürt neredeler ve kendilerine üst kimlik olarak ne diyorlar?

    -bazı arkadaşlarımız “bizim asimile olduğumuzu” söylemiş. bunu zaten ben de söyledim.

    -“türk nüfusu azaldı ve azınlığa düşeceğiz” diyenler de olmuş. böyle bir tehlike var, ancak bunun bertaraf edileceğini zamanla göreceğiz.

    -“eğer öyle olsaydı afrika, balkanlar, ortadoğu türk olurdu” denmiş. dikkat ettiyseniz bizde gönül rızası olur, kılıç zoru olmaz. biz emperyalist miyiz? ayrıca osmanlı ne zamandan beri türk oldu veya ben yazımın hangi köşesinde afrika'dan bahsettim?

    edit: başlığı açan kaçmış, ss yok.

    edit: mesaj kutumu patlatmışsınız, hepinize tek tek cevap verip entryi de anlayacağınız ilk okul seviyesine dönüştüreceğim.
  • en iyi asimilasyonu türkler uygular demiş üstteki yazar. 800 senelik imparatorluk dağıldıktan sonra zerre kadar asimile olmamış kırk tane balkan, orta doğu ve afrika ülkesi kuruldu.
    buralarda türkçe konuşma oranı sıfıra yakındır ve zerre jeopolitik destek atmazlar.

    afrika’nın yarısı kendini fransız zannediyor. frank kullanıp, fransız futbol alt yapılarına doluşuyorlar.
    adamların tv standardı bile fransız kökenli secam.
    azıcık mantık yahu.

    edit
    secam yerine ntsc yazmışım ama zaten konu o değil :-)
  • ayırımcı, nefret ve düşmanlık yaratan milliyetçi, ırkçı politikalar bitmedikçe bu olmayacaktır. asimilasyoncu girişimler adaletsiz, haksız ve hukuk dışıdır, kabul edilemezdir.
  • aslına bakarsanız bu türk kürt ayrımı denen durum genele yayılan bir şey. şehir - küçük yerleşim yeri ayrımı aslında. sadece kürtler bu konuda ses çıkarıyor. bir tek güneydoğuya değil devletin ülkemizdeki bütün küçük - orta yerleşim yerine daha fazla hizmet götürmesi gerekiyor.
  • son 5 yıldır ikisi el ele verip "ülkemde mülteci istemiyorum" dediği içindir.
  • çeşitli milletlerden gelen mülteci akınları sonucu kaybolmuş gibi gözükmektedir.
  • bitmeyecektir, aksine artacaktır. türkiye laik bir ülke ve her geçen nesilde toplum daha da çok sekülerleşiyor. türk ile kürt’ün de yegane ortak değeri din. bundan başka ortak değer bulamazsınız fakat bu bile aslında tam bir ortak değer değil. ne türklerin hepsi sünni ne de kürtlerin. her iki tarafta da ciddi bir alevi kesim var ki islam’ı ortak değer olarak öne çıkarma şansınız olsaydı bile bu durum alevi-sünni ayrışmasını körüklerdi. türkler ile kürtler iki ayrı etni, bundan da öte millet. eskiden kürtler bir millet değil ancak bir etni teşkil ediyorlardı ama bu durum da her geçen gün kürtlerin milletleşmesi yönünde değişti. her iki tarafı da üzerinde birleştirebileceğiniz ortak değer olmadığı, yegane ortak değer gibi gözüken din de her geçen gün arka plana gittiği -ve aslında tam bir ortak değer dahi olmadığı- için bu saatten sonra yalnızca ayrışma artacaktır. son zamanlarda ortak değer gibi öne çıkarılan türkiyelilik ise tam bir saçmalık hatta faciadır. türkiye zaten türk’ün ülkesi demek ki kürt söz konusu olduğunda karşısında kürdistan var. haliyle bu da tutmaz. dünkü osmanlıcılıktan hiçbir farkı yok çünkü. sonuç olarak türk ile kürt’ün ortak bir değerde buluşma şansı hemen hemen olmayan iki ayrı millet olduğu gerçeği kabul edilmeli ve ona göre hareket etmeye şimdiden başlanmalı.

    edit: ufak düzeltmeler
  • 90larda işkence gören, eski solcu, kürt akrabamız bile "suriyeliler afganlar keyif çatıyor, bizim gençlerimiz şehit oluyor" dedi geçen. mantıksal olarak kötü bir eleştiri olsa da dönüşümü göstermek için de güzel bir örnek oldu
  • 11 eylül'den kısa bir süre sonra abd'de parti yapan bir grup zenciye "ne oluyor neyi kutluyorsunuz" diye sormuşlar. adamlar da "artık ülkedeki en nefret edilen, kötü adam olarak görülen, günah keçisi olan kişiler biz değiliz, bizim yerimizi araplar aldı" demişler.
  • başka bir ülke olsaydı bu zamana kadar kan gövdeyi götürürdü. o kadar provakasyona rağmen halk birbirine girmedi, bu saatten sonra girmeyecektir de. ıslak rüyalar gören bölücü ibnelerin sayısı bile epey azaldı. ayrıca şu sığınmacı meselesinin tek iyi yanı da türk-kürt demeden herkesin tek bir millet olduğunu idrak etmesi olacak.
hesabın var mı? giriş yap