• 10 ocak 2017 tarihli resmi gazete’de yayımlanan 6769 sayılı sınai mülkiyet kanunu ile resmileşmiştir.
  • ilgili isim değişikliği ülkemizin ne kadar geliştiğini gösterir niteliktedir. keza amerika ve almanya bu olay karşısında kendisini çaresiz hissetmektedir. cahil laiklerin böyük foturafı görmesini kolaylaştırır diye umuyorum.
  • 703 sayılı khk ile lağvedilmiş kurumdur.

    ekleme: (10.07.2018)
    -kurumun kuruluşunu düzenleyen kanunun adı haricinde kuruma kamu tüzel kişiliği veren ve kurumun yapısını düzenleyen hükümler de mülga oldu. dolayısıyla yalnızca ad değişikliği yok.
    -ancak bugün yayınlanan cb kararnamesiyle bu hükümlerin ilgası, bu kurumlarla ilgili düzenleme gelene dek uygulanmayacak. dolayısıyla kurumun lağvedilmiş olma durumu çok uzun sürmedi, kurumun yeni yapısı kurulana dek faaliyetlerine aynen devam edebilir.
  • 703 sayılı khk ile küçük bir isim değişikliğine gidilmiş. değişiklik kurumun kuruluşunu düzenleyen kanunun adı ile ilgili.

    daha önceki isim
    "türk patent ve marka kurumu (türkpatent) kuruluş ve görevleri hakkında kanunun"

    yenisi
    "patent ve marka vekilliği ile bazı düzenlemeler hakkında kanun"
  • 20.06.2018 tarihli duyuru ile kurumun adının doğru kullanımı ile ilgili hatırlatma yapıldı. buna göre

    hatalı kullanımlar, tpmk, türk patent, türk patent (büyük harflerle), tpe

    doğru kullanım; türkpatent (büyük harflerle)

    http://www.turkpatent.gov.tr/…mentdetail?newsid=962
  • eskiden isminin bir ağırlığı vardı. uzmanlaşmış bir kurumdu, enstitüydü. görsel tasarımdan anlamam ama logosu da bana göre orijinaldi.

    önce adını değiştirdiler sonra türkpatent diye kısalttılar. bildiğin patent danışmanlık şirketi gibi duruyor. logo desen köşeli parantez.

    kendine hayrı olmadan milletin fikrini nasıl koruyacaksa artık.
  • benzer durumdaki birden fazla kurum gibi; kuruluşunu ve organizasyonunu düzenleyen kanun hükümleri 703 sayılı khk ile yürürlükten kaldırıldı.

    ancak kurum fiilen lağvedilmiş değil. 1 nolu cb kararnamesinin geçici 1. maddesi uyarınca yeni bir düzenleme yapılana kadar eski kuruluş kanunu uygulanacak.

    bu arada 2 temmuz tarihli khk ile yürürlükten kaldırılan kanunun 10 temmuz tarihli cb kararnamesi ile uygulamaya alınması fiilen nasıl bir sonuç doğuracak, bu arada kuruma karşı açılmış olan davalarda taraf ehliyeti meselesi nasıl çözülecek bilmiyorum.
  • zamanında bir fikir danışmak için ankara ofisine gittiğim kurum. girişte iki masada iki kişi vardı. biri kadın biri erkek. sanırım ikisi de solitairein en heyecanlı yerinde binaya girmemizden rahatsız kafalarını kaldırmıyorlar. neden sonra adam gibi adam olan buyrun dedi. patent işlemleri hakkında bilgi almak istiyoruz dedik.

    “siz ne icadeddiğiz?” diye sordu. sorunun şokuyla kem küm ederken elimize on tane broşür tutuşturdu. avrupa birliği sitesini de tarayın benzeri olmasın sonra gelin dedi. o zaman biz önce işlerimizden istifa edelim çünkü sırf bunları taramak temiz on ay.
  • zamanında sırf gezmek olsun diye marka başvurularımız için çıkıp çıkıp ankara’ya gittiğimiz kurum.

    emekliliği çoktan haketmiş abiler işlem yapmak için çırpınıyordu. bazılarının bilgisayar kullanabildiğine hatta bilgisayarın ne olduğunu bildiğine emin değilim.

    sonuç olarak artık her işlem online olarak yapılıyor. ofisten çıkıp 500 km yol yaparak biraz hava alıyor kafa dağıtıyorduk. o da yok artık.

    2018 yılı 20 marka başvurusu ile bitti. 19 tescil 1 red. bekle beni 2019! aldığınız nefesin bile marka patentini alıcam!
hesabın var mı? giriş yap