*

  • son zamanlarda araç fiyatlarına bakarken farkettim 1.0 motor getiren firma çoğaldı.

    edit: çok soran oldu 1.0 motorun hacmi

    bir motorun silindir hacmi 1.6 litre denildiğinde aslında bu yuvarlak bir rakamdır. gerçek rakam 1598 cc ya da 1580 cc olabilir. örneğin 4 silindirli bir motorda dört silindirin hacimleri toplamını gösterir. silindirin taban alanı ile strokunun, yani bir silindirin taban alanı ile yüksekliğinin çarpılmasıyla bulunur.
  • gereksizdir. uzun yol yapacaksanız; otobüs, uçak veya feribot kullanmanızı öneriyorum. istanbul içinde de aylık akbil daha iyi bir alternatif
  • insanımızın önceliği değişti. çünkü değişmek zorunda, alım gücü düştü, her şey ateş pahası.

    insanımızın öncelikleri;

    +diğer motor seçeneklerine göre daha uygun fiyat*

    +nispeten düşük vergi

    +düşük yakıt tüketimi

    eskisi kadar ön planda olmayan;

    - performans
  • türkiye ile alakası olmayan bir durum. dünya genelinde teknolojinin gelişmesi, motorların daha küçük hacimle daha fazla güç üretebilmesi, karbon salımının azaltılmaya çalışılması, üreticiler için daha karlı olması, turbo teknolojisinin olgunlaşması gibi sebeplerden ötürü motorları küçültme akımı var bir süredir. buna engine downsizing deniliyor. burada daha fazla bilgi var.

    edit: arabasının motor hacmiyle övünen görgüsüzdür demiş miydim? ayrıca büyük hacimli motorla övünmek ve cinsel iktidarsızlık arasında bir korelasyondan bahseden bir bilimsel çalışma görmüştüm sanki*.

    bu arada 1.6 altı arabam hiç olmadı ama ileride olabilir gayet makuller.

    edit2: sevgili almancılar, emin olun sizin görgüsüz komşunuzun evden işe 2.8 motorlu arabayla gidiyor olması hiçbir şey kanıtlamıyor. dünya almanyadan, almanya da sizin komşularınızdan ibaret değil. artık bana mesaj atmayın. avrupa otomobil üreticileri derneğinin verilerini inceledim. 2006'ya kadar avrupa'da ortalama motor boyutu hep artarken 2006'dan beri azalıyor. siz kabul etseniz de etmeseniz de böyle.
  • birazdan bu başlığa 1.5 altı motor çöptürcü ayfoncular gelir, izin verin gelesiye içeriden çekirdeğimi ve çayımı alayım a dostlar.
  • paso küresel ısınmaya çalışıyoruz valla. biz en iyisi tek kişilik elektrikli arabaya geçelim.
  • geldik bile.
    bir amerikan atasözü der ki; hacim daha fazla hacim.
  • sadece türkiye'de değil, maalesef tüm dünyada downsizing artmakta. emisyon kısıtlamaları en büyük sebep. elektrikliye geçişe kadar, toyota'nın atkinson çevrimi hariç büyük motorlardan uzak durulacak.

    avrupalı adama 5-6 sene faydalı ömür beklediği için koymuyor ama türkiye gibi araçları yaptırıp yaptırıp 20-25 sene kullanan insanlar için büyük sorun.

    o kadar ağır yük altında turbo* basıncına dayanan kola kutusu hacminde silindirli motorların mecburen çevirecekleri yüksek devir altında ben 10 seneyi verimli geçiremeyeceklerini düşünüyorum.

    edit: motor ömrünü belirleyen en büyük parametre ne kadar yük altında kaldığı ve ne kadar devir çevirdiği. ağır vasıtaların motorları büyük hacimliler. bu yüzden otoban sürüşlerinde 1000-1200 devirde gidebiliyor. sizin aracınızın rolanti devri 900, motor araç ağırlığında ezilirken 5000 ve üstü devirlerde sürüyorsunuz. yaptığınız km'den ziyade esas etki çevrilen devir sayısı. ve çok devir çevrilirken ısınma ve sürtünmenin artması vs sebeplerle motor çok daha hızlı eskiyor.

    ayrıca birleşik devletler gibi yerlerdeki 3lt motorlara takılanlar olmuş. onlar da downsizing ürünü. o 3lt motorlar, 5.7lt gibi motorlar yerine geldi.
  • birinin 1.0 motor araba alması için bir kaç durumdan biri olmalıdır.
    - ilk arabasıdır, farkı bilmiyordur.
    - bayandır arabadan çekiniyordur.
    - daha önceki arabasıda 1.0 motordur.
    - eşi zorluyordur artık gına gelmiş dayanamamış ve almıştır.

    hiç kusura bakmayın 1.2 motor bile yüksek hacim kullanan sürücülere yavaş gelir ve genellikle 1.4 altı motorlar ( dizel hariç ) performans olarak sizi üzer, ben de başta olmak üzere tercih etmediğimiz motor grubudur, laf etmiyor saygı duyuyoruz ama hiç edebiyatını yapmayın rica ediyoruz.
    not : lütfen 1.0 motor aldıktan sonra dönüş yapmayacağınız sürece sol şeridi kullanmayın, ilginize teşekkürler.
  • yokuşlarda klimalı ve doluyken sıkıntı var. ama düz yolda bir depoyla 900 km gider.
hesabın var mı? giriş yap