• gerçekten tam normale döneceksek savaş sonrası atanın bitik ülkeyi kalkındırdigi döneme dönmek lazım.bi kısmımız en az 50 yıldır yaşadıklarımızın normal olmadıgıni idrak eder belki
  • kurulduğu günden bu zamana (geçmişindeki osmanlı dahil) hiçbir zaman normal olmadığı için "normale dönme" gibi bir durum yok. bilindiği gibi türkiye hiçbir zaman ne insan hakları, ne hukuk, ne de ekonomik açıdan gelişmiş ülkeler seviyesinde gösterilebilecek bir ülke olmadı. elbette olmaya çok yaklaştığı zamanlar oldu ama, olamadı maalesef (bu benim görüşüm).

    başlığı türkiye'nin ekonomi, insan hakları ve hukuk anlamında normal bir ülke olması ihtimali olarak açmak daha doğru olacaktı.
  • iktidardaki çapsızların evvela gitmesi lazım. yerine gelecek iktidarın da "iktidarımız sonsuz değil; ona da yaranayım, buna da yaranayım" kafasında olmaması lazım. bu tarz bir siyasetçi henüz görmedim ben. çıkarsa veririz oyumuzu.
    edit: iml
  • artık yeni normal bu. varolan eğitim sistemiyle de daha normali olacağını sanmıyorum. millet marsa koloni kuruyor. bizim tek derdimiz orucu hanımla açsak kabul olur mu, kim kiminle sevişse günah olmaz. tüm meselelerimiz bunun üzerine kurulu. ilim bilim irfan hak getire. e o zaman bu normal bile iyi değil mi?
  • hiçbir şey için hiçbir zaman geç değildir. her kışın sonunda illa bahar gelir. fakat ne zaman olacağını bilmiyoruz. bu belirsizlik bizi daha da karamsarlığa sürüklüyor maalesef.

    biz cefa çeken nesiliz ona yapacak bir şey yok. biz cefayı çekeceğiz ki bizden sonraki nesil insan gibi yaşasın.
  • eğitim seviyesi ve insan kalitesi böyle devam ettiği müddetçe rte gitse bile maalesef çok azdır.
  • zaten türkiye’nin normali bu olduğu için tekrardan normale dönme gibi bir ihtimali yok.

    bu arada yukarıda bir yazar arkadaş “ülkenin en büyük sorunu olan kürt sorunu” falan demiş. hayır abicim bu ülkenin en büyük sorunu şu an ekonomidir. milletin götünde don yokken kimsenin umrunda olmaz kürt sorunu, türk sorunu, çerkez sorunu...

    t: olmayan ihtimaldir.
  • elbette vardir, ancak bu ince hesaplara, o partiye bu partiye bagli degil.

    20 senedir koruklenen, ulke ici dusmanlik ve kutuplasma bitmeden, siyasi alanda her daim oy icin kullanilip, halka da ornek olarak sirayet etmis olan, kin ve nefret dili bitmeden normale donemeyiz.

    yani bastakinin kim oldugu onemsiz. bastaki mahalle kabadayisi jargonuyla hareket ettigi, diplomasiden uzak, sizler bizler kafasindan kurtulamadigi surece, normale donmeyi birak, 10 20 sene sonra ulkenin parcasini bulamayacaksiniz.

    insanlar artik oyle bir hale geldi ki, bu nefret ve kutuplasmayi o kadar kaniksadik ki, akp, chp, sekuler, dindar, kurt, turk, fetosu, menzili tarikati otu boku bilmemne, alayinin artik zerre onemi yok. su halka artik ayrimcilik ustunden siyaset yapmayip, stres yaratmadan 2 gram huzur verebilecek bir yonetim, ulke ayarlarini direk olarak resetler.
  • artik cok gec!
    bahsedilen normale donmeyi 15-20 yil oncesine yani eski haline donme olarak okumak gerekirse eger, bugunden baslansa bile cok uzun yillar alacaktir. bu da malesef en az bir veya iki jenerasyonun kaybi anlamina gelir.

    kotumser olmak istemem ama rasyonel dusununce bu ihtimal bir hayli guc gorunuyor. firsatini bulan daha demokratik, ozgurlukci yerlere gitmeye baksin aksi halde gencliklerini bir hic ugruna heba etmis olurlar.
  • normal olanın ne olduğunu unuttum. sanırım 3 sene önce kendimi zengin oldum sanıyordum ki o zamanlardan başlayan ekonomik kriz doğruları yüzüme vurdu. en son bu kadar zorluğu çocukluğumda babam öldüğü zaman çekmistim. biraz daha zorlasalar benim çocuklarım da aynı zorluğun içine düşecekler.
hesabın var mı? giriş yap