• yalancı uyanıklık, gizli mallık, abartılı misafirperverlik, ikiyüzlülük, koyun psikolojisine sahip olmak. uyanıklık yapar her konuya atlar ama tamamlamadan, gerçek çözümler bulmadan herşeyi yarıda bırakır, kendisinin bu yaptığının ise mükemmel olduğuna inanır. gizli maldır çünkü mal olduğunun farkında değildir, kendini kandırır. ikiyüzlüdür çünkü başkalarının işgüzarlıkları için hayıflanır ama aynı durumda kendisi de aynı rezilliği, kayırmayı, torpili yapar, rüşveti verir, yanlışı görmezden gelir. koyun psikolojindedir çünkü kafayı çalıştırmak istemez, çabuk gaza gelir, tek başına güçsüz hisseder, kalabalığı görünce çoşar.

    bu entry 13 mayıs 2014 soma maden ocağı patlaması sonrasında, öfke, üzüntü ve çaresizlikle yazılmıştı.

    not: değişen birşey yok maalesef.
  • aklının ya kaçarken ya da sıçarken gelmesi.
  • kendi ırkından olanlara bayıla bayıla kayması.

    not: ayak kaydırma anlamında.
  • genel profili ele alalım. istisnalar kaideyi bozmaz. şimdi size çiçek gibi açıklayacağım bu halkın profilini.
    türkler mütemadiyen şikayet edip nadiren çözüm getiren,dalgacı, tembel,midesine düşkün, sporla 30 yaşında aktif ilişkiyi koparan, muhabbeti seven, biraz merhametli, kolaycı, pratik, estetik yoksunu, kopyacı, müftü "arkadaşlar din yokmuş pardon, serbestsiniz" dese holleeey diyip zapıtacak, bütün yabancı devletlerin kendisine düşman olduğunu ve tek işlerinin türkiye'yi ele geçirmek olduğunu düşünen, azarbaycan özbekistan'la falan birleşince çok güçlü şahane bir ülke olcağımızı düşünen, haberlere inanan, herşeye inanan, okumayan, pek düzgün çocuk yetiştiremeyen, ailesine düşkün, mangal sever bir halktır.
  • hepsinin bir ahmet abi sahibi olmasıdır.
  • elmacık kemikleri çıkık, gözleri de çekik değilse zaten o işte bir sıkıntı vardır. eğer bu tanıma uymuyorsan ortak özellik aramaya gerek olmayan başlıktır.
  • burada gelip türkler için genelleme yapacak değilim. hiçbir konu hakkında "türkler kesinlikle böyledir!" diyemem. ancak şunu bilirim: türkler olarak aşırı hoşgörülü olabiliyoruz bazen. bazı konularda biraz kaba olmamız gerekebilir. buna en açık örnek mültecilerdir.
  • (bkz: merak duygusu)
hesabın var mı? giriş yap