• resmi gazetede yayınlanmış, her uçuşta en az iki polis olacakmış. bu polisler uçuş görevindeki en üst yetkili olan pilotlara hiyerarşik olarak bağlı olmayacakmış. ayrıca polisler uçak içindeki tartışmalara müdahale etmeyecekler, yalnızca uçak kaçırma olaylarına karşı kokpiti korumakla görevli olacaklarmış.

    bilindiği gibi normalde polis ya da asker kimse silahlı olarak uçuşa binemez. silahlar havalimanında teslim edilir ve varış yerinde tekrardan teslim alınır.

    üç önemli soru;
    1)son yıllardaki uçağa biniş önemlerinden sonra kaç tane uçak kaçırılmış veya kaçırma girişimi yaşanmış? neden böyle bir şeye gerek duyuldu?
    2) polisin silahı ateşlemek zorunda kaldığı bir durumda uçuş güvenliği riski oluşmayacak mı? kabinde açılacak delik uçağı düşürebilir.
    3) olası saldırganlar silahları ele geçirdiği takdirde uçağı kaçırmaları daha da kolaylaşmayacak mı?

    bırakın uçuş ekibini ben yolcu olarak dahi böyle bir uçuşta bulunmak istemem.
    http://m.airporthaber.com/…lis-donemi-basliyor.html

    edit: her ülkenin farklı bir dinamiği var. abd'deki hava polisleri 11 eylül olaylarının bir sonucudur ve artık kaldırılması konuşulmaktadır. bizim ülkemizin dinamiğinde ise devlet otoritesine baş kaldırıp sağa sola ateş açılması var. sonuç olarak abd'de olan her şeyin bizim ülkemiz için de iyi olacağını düşünülmesi çok sığ bir yorum oluyor.
  • iç uçuşlarda olur da uluslararasında sıkar biraz.
  • ya polisler silahi pilota dayayip ucagi kacirirsa?
    onlar insan degil mi olabilir bence :)
  • (bkz: özel güvenlik) ihalesi yapmayarak bizi şaşırtan hadise. müjde 50.000 polis alımı yapılacak.
  • geç bile kalınmış uygulamadır, pek çok ülkede uygulanıyor.

    buyrun bakın: https://en.wikipedia.org/wiki/sky_marshal
  • aptallık.

    andrey karlov suikasti yaşandı lan bu ülkede, devletin polisi rus büyükelçisini öldürdü herkesin önünde.
  • teröristlere müjde; artık uçak kaçırmak için uçağa silah sokmanıza gerek kalmayacak, üstün zekalı devletimiz sizin için içeriye silah sokmuş olacak. üstelik bir de değil tam iki silah. hadi iyisiniz yine teröristler, devletimiz yine boş geçmedi sizi.
  • crm yaklaşımlarını baştan aşağıya elden geçirmemizi gerektirecek uygulamadır. havacılıkta ekip performansını geliştirmeyi ve uçak kaza kırımlarını önlemek ekip üyelerini havacılık emniyetini olumsuz etkileyebilecek tehdit ve hataları ortadan kaldırabilmek ve yönetebilmek konusunda gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazandırmayı amaçlayan crew resource management olan ekip kaynak yönetiminin neresine monte edilecek bu polis kardeşlerimiz merak ediyorum. ve şunu merak ediyorum, kabin memurlarına ve pilotlara yapılan onca test, mülakat ve benzeri uygulama polis ekibine kesinlikle ve son derece titiz bir uygulanmalıdır. uçuş psikoloğunun onayını alamayan crm mülakatını geçemeyen polisler bu görevlere verilmemelidir. nasıl pilot ya da uçuş ekibinin parçası olacak herkes crm eğitimleri alıp bu mülakatları geçiyorsa bu polis memurları da bu süreçlerden mecburen geçmelidirler. ayrıca uçucu kişilerin ruh sağlığının ne derece önemli olduğunu havacılık tarihi bize defalarca ispatlamıştır ki; bu yeni uydurulan uçucu personel türü silah taşıyacağı için tüm bu ekibin geçtiği mülakatların ve testlerin en uzun ve ağırlarından geçebilirlerse geçmelidirler (ben girsem o mülakatlara ancak 200 kişiden biri geçer ama neyse) ve aksi takdirde tanrı o uçaklarda uçacak herkese acısın.
  • ülke yanıyor, tek derdimiz bu muymuş?
  • bütün kuşları sevdik bi leylekler kalmıştı.
hesabın var mı? giriş yap