• 2018 yapımı korku filmi. kendisi 2014 yapımı unfriended'ın devamıdır.
  • iyi ve surukleyici bir film. kesinlikle izlenmesi gerek. bu tarz yeni cekim teknikleri gelecek sinemasi icin bir ongoru olacaktir.
  • gereksiz. tek kelime ile başka türlü ifade edemiyorum. filmin ne bi amacı, ne bi mesajı ne de bir sonu var (ha, belki de ben malmıldır ve bunları anlamamışmımdır). sadece sağda solda bulduğunu bilgisayarı, elektronik cihazı alıp kullanmayın deseler yeterli. başka bir tema göremedim ben zira.
  • üstümdeki yazara katılıyorum, izle-geç bir film olduğu konusunda. amaya konusunda katılmıyorum, bergüzar korel'imsi bir durağanlığı olan ve içimi bunaltan bir tipti amaya.

    başroldeki çocuğa da zaten hiç ısınamadım, bula bula bunu mu bulmuşlar?! kocaman burnu ve bulanık göz rengiyle sanki dedemin gençliğini izliyor gibi hissettim.

    filmi yapanlar biraz fazla uçmuşlar. yani facebook mesajının siyah oluşu, kameraya girdiği anda kameranın onu milisaniyeler içerisinde pixellemesi ve daha birçok sahnede güldüm. neyse, puanım 4.8/10.

    --- spoiler ---

    nari'nin metro'da adamla kavga ettiği sahnede güldüm, çok saçma bir sahneydi.

    büyük ihtimal çocuklarla dalga geçmek için öyle yaptılar ama yine de başroldeki salağın hiç mi aklı basmıyor? yani güya aynı laptop üzerinde bitcoin hesabına girip parayı aktardın da adam zaten senin şifreyi yazdığın laptop'ta fink atıyor o sırada. sonra adam da eğlence olsun diye sanki çok zor durumda kalmış, pazarlık ediyormuş gibi rol yaptı ve charon'lar eğlendi. zaten filmin sonunda charon'ların "game night"ı olduğunu ve amaya'yı kaçıran charon'un da güldüğünü görüyoruz. hepsi dalga geçmişler, keyif için öldürmüşler.

    --- spoiler ---
  • çıtır çerez, teen slash kategorisinde bir korku filmi. ilk film unfriended'i izlediyseniz eğer, çekim tekniği ve kurgusuna âşina olacaksınız. basit bir konu ve mesele üzerinden ilerleyip 1,5 saatte su gibi akıp gidiyor. yeni dönem gençli dijitalli korku filmlerinden.
  • (bkz: welcome to the game) serisini sevenlerin ilgisini çekebilecek bir film. izlemedim ancak fragmanından ne öyle aman aman bir teen slasher gibi görünüyor ne de çöpe atılacak gibi. çerez korku/teen slasher filmlerden olabilir. gelecekte, boş vakit bulunca bir şans vereceklerimden. wtg'nin dlc'si dahil mevcut oyunlarını epey sevdiğimden bu filme de kanım ısındı ister istemez..

    konusu şöyle:

    bir genç iş yerinde kayıp eşyalar bölümünde bir laptop buluyor ve sahibi haftalardır arayıp sormadı diye o bilgisayarı evine götürüyor. klasörlerde rahatsız edici şeyler görüyor ve bunu skype gibi bir ortamda arkadaşları ile konferans modunda, görüntülü olarak paylaşıyor. içeriklerin deep web'ten olduğunu keşfetmeleri ve inceledikçe hastalıklı şeyler görmeleri, akabinde bilgisayarın sahibinin de bu toplu konuşmaya dahil olmasıyla bir survival game başlatması üzerinden macera gelişiyor.
  • teknoloji, kodlama, proglamlama vs ile neler yapılabileceğini göstermiş müthiş film.
  • acıkcası netflix tarzı 2018 yapımı bir film. oyuncuları vasatı aşamıyor ama konusu farklı ve son dönem bilgisayar başından kalkmayan genclerin izlerken begenecegi bir film olmuş. kısaca konusu, sahipsiz oldugunu dusundugu bir laptopu alıp eve getiren arkadasımız bilgisayarı acıp kendisi için kurarken bazı isimsiz dosyalar bulur, bu dosyaları açtıgında rahatsız edici videolar gorur, bu videoların dark web üzerinden bilgisayara indirildigini anlar, ve bu bilgileri skype uzerinden canlı konustugu arkadasları ile paylasır, işin ilginç tarafı sahipsiz oldugunu düşündügü laptop'un sahibi iyi bir hacker ve dark web kullanıcısıdır ve arkadasımızı bu canlı yayın esnasında yakalar. bu kişinin dark web üzerinden suc işleyen bir örgüt üyesi olması da isi ölüm oyununa dogru sürükler. lap top'unu geri ister ve eger alamaz ise kız arkadaşı amaya yı ve diger canlı yayındaki arkadaşlarını öldürecegini belirtir, ayrıca laptop'da darkweb üzerinden kazanılmış 10 milyon dolar da vardır ve uyanık arkadasımız hem kız arkadaşının hem de kayıp ilanı verilen bir kızın ( videoların birinde bu kızın kaçırıldıgı bir video da görür ) serbest bırakılması için bu parayı kullanmak üzere kendi hesabına gecirir.
    ben begendim, yeni nesil için sürükleyici farklı bir film, zaten filmin tamamı canlı skype yayını şeklinde geciyor. filmin ana teması bilmedigin bilgisayara dokunma :) bir de dark web diye bir platform var aman bulaşma :)
  • bir bilgisayar ekranı üzerinden çekilebilecek en iyi film olduğunu düşünüyorum. bana biraz (bkz: shut up and dance)'i hatırlattı.

    oyunculardan rebecca rittenhouse'a birazcık düşmüş olabilirim.
  • izlenmesi gereken sürükleyici bir gerilim filmi

    filmdeki kötü abiler tüm suçu bizim çocuklara bıraktılar ama 10.000.000 doları unuttular mı?
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap