• biz buna sanat diyoruz.
    yetişkin bir sanatçının erişemeyeceği sanatsal seviyeye ve özgün tarza; çocuk 12 yaşında erişmiş.
    pablo picasso'nun kübik tabloları ne kadar korkunçsa, bu çocuğun heykelleri de o kadar korkunçtur.
  • yabancı ana baba teşvik ediyor, türk olsa soluğu psikiyatristlerde, pedagoglarda, hocalarda alırlardı.

    yavrunun web sayfası:
    http://www.callumart.com/
  • ben bu kardeşimizin sanatsal açıdan ortaya koymuş olduğu eserlere hayran kaldım.

    kendi iç dünyasındaki hayal ürünlerini yine kendi sanatsal bakış açısıyla hayata geçirerek sergilemesi takdire şayan bir durum.

    ilerleyen yıllarında daha güzel eserler ortaya çıkartacağına eminim.

    kendini takip etmeye başladım ve sanatsal gelişimini zevk ile takip edeceğim.
  • eserlerine baktım da, aslında tek tip üzerine yoğunlaşan eserler yapan çocuktur. çocuk yaşta kendini ifade etmek üzere harekete geçmesi gurur vesilesi elbette.

    eserleri ele alacak olursak gözlerin biri (çoğunlukla sol) deformeli ve örümcek ve ip temalı heykelcikler. ayrıca ay yüzlü ve dudaklar vurgulanmış...

    baskıcı ve tüm hayatının kontrol eden ve daha önemlisi bunu dibine kadar hissettiren bir anne vakası ile karşı karşıyayız. içindeki iyilik dolayısı ile annesine asi olmuyor ve razı geliyor her şartına. şimdi olmasa bile ilerleyen yaşlarda sol göz miyop olarak bozulmaya da başlayacak gibi.

    çocuğu bu durumu kabullendiği ve kendini bu şekilde üreterek üretebildiği için ayrıca tebrik etmek isterim.
  • bu heykeller, sanatın bir dalında(illa heykel veya resim olması gerekmez, grafik, fotoğraf, hatta moda tasarımı bile olabilir) eğitim almış birine ait.
    belirgin bir tarzı var. çok ahım şahım sanat yönü yok. ticari, satılabilir şeyler. aileden bir yetişkin muhtemelen bir kadının elinden çıkmış gibi.

    çocuk belli bir eğitimden geçirilip, öğretilmiş, yönlendirilmiş de olabilir.

    haa çocuklar kendiliğinden bu tip şeyler yapamaz mı? yapar, alasını yapar ama burada sürekli tekrar eden semboller ve belirgin, sabit bir tarz var. çocuklar birşeye takılıp kalmaz. farklı şeyler dener. ve böyle sabit bir tarzın etkilendiği taklit ettiği bir orijine(burada italya gibi) çocuğun ulaşması kolay değil. ya venedik'e gidip aylarca sanat eserlerini inceledi, ya venedik maskları vb. sanat kitaplarını hatmetmesi lazım ki bir çocuk için çok olası görünmüyor.
  • tim burton tarzı bir sanat dışavurumu olan yetenekli arkadaş. yalnız eserleri heykelden çok biblo ve voodoo bebekleri andırıyor. "12 yaşında çocuk heykeli nasıl yontar?" diye düşündüm çünkü başlık onun gibi bir şey canlandırıyor kafanızda.
  • ürkütücü der miyim emin değilim ama herhangi bir sergide görsem, onca zırvanın sanat diye kakalandığı bir ortamda helal olsun yetenekliymiş bunu yapan diyeceğim eserler üreten çocuk.

    inceden bir tim burton havası var yaptıklarında.
  • neresi ürkütücü acaba diyerek tek tek baktığım heykellerdir. hepsi birbirinden şirin.
  • oğlum böyle özgün bir yol tuttursa gururumdan ağlarım. bir de bu kanada'nın müziği, sineması olsun böyle tek tük çıkıyor, kendine has bir çizgisi, karanlığı olan çalışmalar, kolajlar, ancak yaman haz veriyor şahsıma. arjantin ve polonya'dan da çıkıyor özellikle görsel sanat dahileri, öyle bir üretim var oralarda daha iyi bilenler anlatsa hoşuma gider. yukarıda belirtildiği gibi ailede bitiyor iş. çocukluğumda sayısını bilmiyorum bir çok ödül aldım hem yerel hem türkiye çapında, yalnız buna odaklanacak bir çevre haliyle yoktu. mal geldik, mal gidiyoruz. şimdi adımı bile yanlış yazıyorum çoğunlukla. çok hoşuma gitti evlat!
hesabın var mı? giriş yap