• istanbul büyükçekmece'de d-100'de 50 metre ileride üst geçidi kullanmayan 2 hemşire yoldan karşıya geçmeye çalıştı. hızla gelen otomobil hemşireye çarparak ağır yaraladı. kaza anları cep telefonu kamerasına yansırken, sürücü gözaltına alındı. kaza öncesinde, "ben defalarca uyardım üst geçidi kullanmıyorlar. kız öleceksiniz bak" gibi konuşmalar dikkat çekti.

    kaza dün akşam saat 18.00 sıralarında d-100 büyükçekmece güzelce mevki'nde meydana geldi. iddiaya göre, bir hastanede çalışan 3 hemşire arkadaş mesai bitiminde kaldıkları lojmana dönmek için yola çıktı. hemşirelerden ikisi hemen yanlarında duran üst geçidi kullanmadan yolun karşısına geçmek istedi. arkadaşlarının defalarca uyarmasına rağmen iki kadın araçların hızla geçtiği yoldan karşıya geçmeye başladı.

    hemen 50 metre ilerideki üst geçidi kullanmayıp yola atlayan iki hemşireden biri tam karşıya geçtiği sırada, otomobilin hızla vurmasıyla ağır yaralandı. olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. durumu ağır olan hemşire, ambulansla hastaneye kaldırılırken, sürücü ise gözaltına alındı. yaşanan kaza anı cep telefonuna yansıdı. 2 arkadaşını üst geçitten geçme konusunda uyaran kadın o anları kaydetti. defalarca üst geçidi kullanmaları için arkadaşlarını uyaran kadın, kaza anını saniye saniye kaydetti. kaza öncesinde, "ben defalarca uyardım üst geçidi kullanmıyorlar. kız öleceksiniz bak" gibi konuşmalar da kayda yansıdı.

    https://www.hurriyet.com.tr/…nlar-kamerada-41845843
  • "hemşire olması ne alaka" sorusunu sordurtan kaza. yani ne mesleki bir kaza, ne meslek sorunuyla alakalı bir kaza ne de meslekle doğrudan veya dolaylı ilgisi olan bir kaza. başlığı açanın hemşire motivasyonunu anlayamadım ama hemşireye değil "üst geçidi kullanmayan yayaya araba çarpması" haberidir.

    kazaya gelecek olursak; kameraya alan dahil bu bir "doğal seleksiyon"dan fazlası değil. bakalım öbür ikisine sıra ne zaman sıra gelecek "select" olmaları için?
    kazadaki tek üzücü taraf çarban arabanın sürücüsünün gözaltına alınması ve arabanın gördüğü zarardır.

    edit: yaralanan organizmaya üzülenler ve biz üzülmeyenlere laf sokmaya çalışanlar var. ben tek hücreliden hallice birine bi şey oldu diye niye üzüleyim? arabaların doğal olarak hızlı seyrettiği bir otobanda bi de üstüne şov amaçlı karşıdan karşıya geçme eyleminin sonucuna ben neden üzüleyim? ya o organizmaya çarpmamak için bir zincirleme kaza vuku bulsaydı, o kazada çocuklar bebekler masum insanlar ölseydi, o zaman gene o kaza geçiren iq fakirine mi üzülecektiniz? ne kadar salaksınız!
  • sosyal medyada paylaşmak için yapılmış aptalca bir hareket. yazık
  • kazaya karışan sürücüye üzüldüm.arabası hasar aldı bir ton uğraşacak,olaydan sonra karakolda saatlerce zaman kaybetti,işinden gücünden oldu ayrıca strese girdi.
  • otomobilsiz caddeler istiyoruz kampanyasının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ispatlayan acı olay.

    edit: sjw tayfa başlıkta "hemşire" diye belirtilmesine gücenmiş. kardeşim sen de şu başlığı üst geçidi kullanmayan bireye araba çarpması şeklinde açsaydın ya? bak gücendirmişsin dünyanın en hassas, en duyarlı ve en erdemli insanlarını!
  • sürücü adına çok üzüldüğüm olay. herhangi birimiz araba ile oradan geçiyor olabilirdik. ceza alır mı almaz mı bilmem (bence hız sınırlarını aşmamış ise bir kabahati yok) ama ceza almasa bile, istemeden de olsa bir insanın ağır yaralanmasına ve hatta belki de ölümüne sebebiyet vermenin vicdan azabını yaşayacak hayatı boyunca. hemşireler için yorum yapamıyorum, onlar kendilerini allah’a havale etmiş zaten.
  • duyar kasıcı gelmiş yine hemşire olması ne alaka diyor. ulan bilgi olarak verilmiş işte ne zararı var, hemşire değil yaya yazılacakmış, bende yayayı kabul etmiyorum tüm yayaları zan altında bırakıyor. hatta insan yazılırsa o da olmaz bu sefer herkes zan altında kalır canlıda ayrıştırıcı bir ifade en güzel üst geçidi kullanmayan antiteye araba çarpması olsun böyle kimse ayrımcılığa uğramaz. adam hemşireye araba çarptı cümlesindeki hemşire kelimesine duyar kasıyor yuh artık.

    tanım: üzücü bir trafik kazası
  • görüntüleri izleyince çok üzüldüm kıza. içim gitti.. sürücünün de başını yakmışlar. düşünsene, yolda normal hızında seyrediyorsun ve 50 metre ilerideki üstgeçit yerine uyanıklık ederek yoldan karşıdan karşıya geçmek isteyen insanlara çarpıyor ve tutuklanıyorsun.
  • ölmeyi şaka zannedip ben yayayım yol benim deyip yola fırlayanlara, uzun yolda karşısı görünmelen virajlarda sollama yapanlara, ara sokaklardan araç gelebileceği ihtimalini düşünmeden 80-90'la gidenlere sesleniyorum ölümün şakası yok. 4 ayda bir otopsi nöbeti tutuyorum basit basit şeylerden hayatını kaybedip bedeni paramparça olup ölenler var öldükten sonra geçiş üstünlüğünüzün ya da yaya olmanızın bir anlamı kalmıyor aileler morgun önünde feryat figan ediyor bazen biz de göz yaşlarımızı tutamıyoruz bu manzara karşısında. unutmayın ölüm başınıza bir kere gelir bunu hiç bir zaman unutmayın size verilen bu hayatın kıymetini bilin hele benim gibi ahiret inancı olmayan arkadaşlar başka bir yaşamınız olmayacak bu hayatınızın kıymetini bilin tekrar söylüyorum ölümün şakası yok ekmek almaya giderken kamyon çarpar asfalta yapışırsın bunları gördük lütfen dikkatli olun.
    edit: sürücüye acıyan yazarlar sürücü de kör değilse yolun kenarındaki yayaları görünce her ihtimale karşı hızını düşürmeliydi sürücü de hatalı yaya da hatalı.
  • normalde sokak arasında giderken bir gerizekalı arabanın önüne atlar diye hep temkinli sürüyordum. anlaşılan otobanda giderken de dikkat etmemiz gerek.
hesabın var mı? giriş yap