• kesinlikle kedilere verilmemesi gereken kedi mamasi degil kedi zehiri.
    benim kedim, 3- 4 sene bu markanın ıslak mamalarıyla beslendi ve sonuç karaciğer yetmezliği. veteriner bize "keşke bu mamayı hiç vermeseydiniz. mamanın içine uyuşturucu bir madde katıyorlar ve kediler buna bağımlı hale geliyor aynı zamanda kediler için çok zararlı" demişti ama iş işten geçmişti maalesef. bunu vermek yerine kendi yediğinizden verin o daha yavaş öldürür en azından. kuru mamaları dahil özellikle ıslak mamaları hiçbir şekilde whiskas a elinizi sürmeyin.
  • pişmanlık olan kedi maması.

    1,5 yıldır kedim benimle, hep hills, n&d, royal canin ya da proplan kullanıyordum.
    migrosta indirimde idi. herkes alıyordu bir paket de ben deneyim, sonuçta bu hayvan tekir değil mi, sokaktaki cinsdaşları ne yiyor sanki diye aldım bir paket.

    almaz olaydım.

    kedim evde sürekli koşmaya, oradan oraya atlamaya başladı. çok önemsemedim zaten sürekli zırtapozluk peşinde olan bir arkadaştı kendisi fakat sonra kumunu temizlerken gaytasında kan gördüm. ilk başta verdiğim hindi fümelere bağladım bu durumu ve vermeyi bıraktım fakat kan devam etti.

    sonra whiskas'ı atıp, eski kullandığım mamaya (proplan) geçtim ve durum düzeldi.

    üstlerde yazılan gibi whiskas'tan sonra başka bir şey yiyemiyorlar durumu olmadı, kaba mamayı döker dökmez yumuldu gardaşım.

    sonuç olarak almayın.
  • içeriğinde yoğun tuz olması sebebiyle uzun süreli kullanımda kedinizi hasta edecek olan mama.
  • kaliteli gibi gözüken dandik marka, kedi sağlığı için uzak durulmalı.
  • böbreklerin anasını ağlatan mama.
  • 4 adet 100gr yaş mamayı indirim adı altında bir pakete koymuşlar, içleriden bezelye taneleri çıktı. mama taneleri de normal paketlere göre küçüktü. alınmaması gereken bir mama markası.
  • kediler için son derece sağlıksız,yaş mamalar üreten firma. mamaların et içeriği %4 civarındadır. mamaların çoğunda ne taurin ne de biotin katkısı vardır. hepsinden kötüsü birçok market maması gibi bu mamada da şeker bulunur. kullanılan proteinin ve sebzelerin menşei bilinmez. üstelik gourme, sheba, felix vb... ( hepsi aynı yolun yolcusu ) isimli mama ile birlikte sürekli indirime girer migros'ta. dahası ucuz da sayılmaz. bunu alacağınıza bir paket tavuk göğsü, bir havuç, yarım kabak, bir avuç yulaf alın kaynatın. bir yumurtanın kabuğunu bir tutam öğütüp karıştırın. biraz et suyu ile verin hayvana. 10 kere daha sağlıklı.

    şu mamayı alıp hayvana veren kişi kendi yediğine de bakmıyordur. yazık.
  • her iki kedimin de, sadece sıvı kısımlarını yaladıkları fakat tanelerini asla yemedikleri kedi maması markası. nedendir bilmiyorum. iki ayda bir falan yedikleri için de fazla üzerinde durmadım ama bir gariplik olduğu kesin.
  • karaciğer enzimlerini mahvetme ve şeker hastalığına sebep olma riski oldukça yüksek mama.
  • mal gibi buradaki yorumları okumadan migros'ta 4lü yaş mama paketi indirimde diye kedime aldığım mama markasıdır. yaş mamayı çok ama çok nadir veriyorum, dedim hayvan sevinsin biraz. tavşanlı olanını açtım verdim, hapur hupur yedi. aradan üç dört saat geçti, şu an deli gibi karnı gurulduyor. hem de öyle açlık gurultusu değil, bildiğiniz ishal gurultusu. ayrıca üzerinde müthiş bir halsizlik var, yatıyor sürekli. kalktığında da bir iki yürüyor ve yürürken mutlaka osuruyor, osuruğunda da birebir bu yaş mamanın kokusu var ne alakaysa. tuvaletine gidip bakacağım şimdi ama benim gibi mallık etmeyip önceden yorumları okuyan varsa kesinlikle kedisine yedirmesin.
hesabın var mı? giriş yap