• edit notu: başlık "yabancıların türklerden nefret etmesi" değil, "batı ülke vatandaşlarının türklerden nefret etmesi" olması gerekiyor. tamam vurmayın, başlık içeriğine göre hatalı olmuş.

    --

    anlamadığım durumdur.

    mesela bu ülkede yaşayan bir insanın nefret etmesi, kıyaslamalara girmesi, eleştirmesi...vs gayet normal geliyor. sonuçta ha deyince bu adam avrupa'ya da gidemiyor, yeni hayat kurmak da ekstra maddi ve manevi özveri gerektiriyor falan.

    1-antipatik bir adam tarafından yönetiliyoruz - check
    2-seküler devlet temelleri üzerinde inşa edilen fakat günümüzde siyasal islamın iktidarıyla kutuplaşmalar yaşayan bir ülkeyiz - check
    3- insan hakları- hukuksal bakımdan batı ülkelerine göre fazla eksikliklerimiz var -check
    4- ekonomik anlamında da birçok batı ülkesine göre sorunlar yaşıyoruz - check
    5- seküler kesimin ezilip ötelendiği bir siyasal iktidar döneminde yaşıyoruz - check

    fakat şunu anlamıyorum, batıda muasır medeniyet seviyesinde bir ülkede yaşadığımı farzediyorum, dünyada türkiye'den kat kat beter despot ülkeler varken ve sen bunların isimlerini dahi bilmezken nasıl türkiye'den bu kadar nefret eder hale gelebilirsin?

    -onlarca yıl bölgede terörizmi besleyen mezhebine göre suudiler yer yer iran gerçeği varken neden türkiye?

    -devlet rejimine göre kadınları meydanda oturtup taşlamanın gayet ritüel olduğu ülkeler varken neden türkiye?

    -kırbaç cezalarının, idam cezalarının hırla yapıldığı ülkeler varken neden türkiye?

    türkiye yaşaması zor ülkelerden biri fakat dünya ortalamasına bakacak olursak devede kulak kalan bir ülke. burada sayacağım onlarca ülkeyi teklif etsem, birçok kişi türkiye'ye tercih edemeyecektir.

    anlamıyorum cidden. anlayan varsa beri gelsin.

    edit: abi tamam anlatıyorsunuz, biz yabancılık yapıyoruz, sıkıntı oluyoruz, şöyleyiz böyleyiz de sanki burdan doğuya gidince bizden daha iyi ülkeler mi var? açıkçası ben bazı ülkelere bakınca "ya orada doğsaydım beterin beteri var" diyorum. batı medyasında en fazla itin götüne sokulan ülkeyiz. bir arabistan, bir mısır, bir pakistan bu kadar figüranlaştırılmıyor. diğer ülkelerin yiyeceği küfürleri de biz yiyiyoruz, demek istediğim noksanlık bundan ibaret. sizce de bu durum enteresan değil mi?
  • "de".

    (bkz: türklerden de)
  • yabancıların türkiyedeki yaşama koşulları ya da yönetim şeklinden değil de tarihteki yaşananlar sebebiyle neden bulan durumdur. kimse sallamaz ki türkiyede insanlar nasıl yaşıyor falan diye. en çok endişelenecekleri türkler ab ye girerse çok göç gelecek olur. haklılarda, kendi yaşam kalitelerinin etkilenmesinden korkuyorlar. bunun dışında bizi kim yönetmiş, kimin t.şağını yalıyoruz ilgilenmezler bile.
  • dostum "yabancılar" demişsin ama yabancı olan asıl biziz.

    biziz derken de :

    (bkz: beyoğlu'nda taşlı sopalı ramazan linci)

    ya siyasi emelleriyle para kazanmak için din şovu yapacak ; ya da linç ettiği için cennete gideceğini düşünerek buna cüret edebilecek kadar cahil bir yitik kuşak yetiştiği için sevilmiyoruz.

    dikkat edersen her ne için yaparsa yapsın sonunda bencilce bir ödül arayışında (zenginlik veya cennet) bu beyinsizler.

    işin kötüsü ben de artık bizi sevmiyorum. türkiye yabancıdır artık...
  • dikkat !!! sebebini açıklıyorum.

    önüne gelen her batıya iltica eden ortadoğulu ve kuzey afrikalının kendine sorulduğunda türküm demesi. ıraklıyım suriyeliyim arabım kürdüm tunusluyum cezayirliyim demekten on kat daha iyidir de ondan.

    ve sonuçta kendini türk diye tanıtan bu adamlar her boku yiyince batı da türkler ne biçim insanlarmış derler.
  • ortadoğunun süper gücü olduğumuz için. çünkü biiizz en iyisiyiiiz!*
  • herkesin türklerden nefret ettiğini düşünmüyorum ama nefret edenlerin nedenlerini de görebiliyorum.

    osmanlı çok büyümüş ve bir çok avrupa ülkesine diz çöktürmüş, o zamanlardan dolayı hazımsızlıklar olabilir. yine osmanlı gittikçe küçüldü ama hala ukalalık yaptı avrupaya..

    türkler hep onların hayatındaydı, hala hayatlarında avrupa da hala çok fazla türk yaşıyor...

    arada kalmış bir milletiz. ne araplar kendinden sayıyor din kardeşi olmasına rağmen ve avrupalılar kendinden sayıyor, ırk kardeşi olmamıza rağmen,

    aslında nefreti bir başka sebebi de eğer ellerimizin bağları açılırsa çok daha gelişmiş ülkeler arasına girebiliriz. bundan dolayı bizden korkuyorlar, bundan dolayı hep ellerimizi bağlayan liderlere mahkum ediyorlar....

    biz de nedense bağları çözmeyi beceremiyoruz... ah bir yapsak da... işte o zaman sevmeyenlerin yüzündeki nefretin korkuya dönüştüğünü görsek.....
  • halbuki insan bir kere ötekileştirilirse, asla başka birini ötekileştirmez. bundan hiç ders almamışız.
  • moderator bir arkadaş başlığı "batı ülke vatandaşlarının türklerden nefret etmesi" olarak değiştirebilirse çok sevinir, akabininde bu entry'imi de imha ederim, yok ederim, aslında böyle bir entry hiç olmadı ki dedirtirim.

    cevaplarını merak ettiğim ve yanlış bir başlık ile açtığım konudur.
  • turklukle ya da muslumanlikla alakasi olmayan durumdur.

    malum insanlarin kopek gibi her boku arastirip ogrenebildigi, manyakca irtibat kurup kaynasabildigi bi devirde yasioruz. tr neden sevilmior evropalilar taradindan ki? sorusunun cevabi cok da bilinmez degil benim icin..

    cehalet..

    cunku gulum senn ulkenin genel profilini olusturan insanlarin yuzde 60 i ve fazlasi, cahil, dogmadan sasmayan, iletisim kurarak cozume gitme olasiligin dusuk olan, onyargili, egitimsiz mallardan olusmakta.. e tabiki de bu durumda tr diyince akla gelen genel insan profili senn arkadas cevren olmayacak, bu genel profili olusturan mallar olacak..

    ben de sevmiorum bu sekil turkleri. kimse sevmez aq.. ama soruyorsun diorsun ki, e bizden cok daha kotuleri var ki bize gelene kadar.. turkler diger arap ulkelerine ya da afrikada sabah aksam birbirini kesen insanlarin oldugu ulkelere gore daha super olarak algilanmasi lazzm diil mi diorsun?

    diiil.. nie dersen o bahsettigin ulkelerin zaten elit entel antin kuntin sekilli olmak gibi bi iddialari zaten yok.. ama tr tum bu denyoluklarinin yaninda, ben de avrupaliyim ben de supersonigim, ben de cok sekilli gorgulu bilgiliyim diye gotunu yirtip, beni de alin olm araniza die atarlanior..

    e durum bole olunca da barindirdigin tum denyoluklarinla birlikte daha cok goze batiosun, daha cok dingil muamelesi goruorsun.. ki gorsun bence de.. cunku durumu zaten icacici diil.. ozunde diger davar milletlerin aynisi cunku.

    oysa cok sahane dindar ya da milliyetci insanlar da taniyorum. karsilikli oturup 2 cift laf edebildigin, biseyler ogrenebildigin, kafani acabilecek kadar ongoru, bilgi, gorgu sahibi adamlar.. ama azlar bunlar amk iste.. cidden azlar.
hesabın var mı? giriş yap