• işbu entry, sözlük yönetiminin -abuk subuk nedenlerle- beni 1 ay cezalandırması nedeniyle silinmiştir!

    (sözlüğe katkı yapan bizler 1 ay ceza alan yine bizler)
  • "bazen hiç yaşamadığımız anlar, en değerli anlarımız olabilir.."
  • sonu başından belli, zorlama uzatılmış reklam.

    fakat sloganı gayet başarılı.
  • yapilmis en iyi araba reklamlarindan biri oldugu kesin olan volvonun yeni xc60 reklami. otomotiv sektörünün en nev-i sahsina münsahir firmasi olan volvonun pazarlama konusununda da ne kadar basarili oldugunu kanitlayan baska bir reklam daha. (bkz: jean-claude van damme'lı volvo reklamı)
  • küçük bir kızın geleceğinin küçük bir dikkatsizlikle yok olabileceği ya da bu risklerden birinin ortadan kaldırılabileceği konusunun güvenlik sistemi bazında verildiği mesaj ile son derece etkileyici olan reklam filmidir.

    bunun dışında reklamdaki küçük kızın okulun ilk günü okula tek başına gidebilmesi de hem yaşadığı ortamın güvenliği hem de tek başına bunu yapabilecek özgüvenin verilmesi açısından dikkat çekici. reklam olsa da gelişmiş ülkelerde bu durum gayet normaldir. malum ülkemizde veliler çocuklarını kendi götürür getirir ya da çocuklarını okulun kapısının önünden binip evinin kapısının önünde ineceği bir servise verir. üstüne son senelerde maalesef artan çocuk tacizi/istismarı vb korkusu da eklenince tam anlamıyla ütopya gibi görünüyor reklamdaki bu güvenli ortam.
  • malum kırılma noktası ana kadar "meh" diyerek izledim. o andan sonra yeni okula gitmeye başlamış bir kız babası olarak bam telimden vurdu. çok güzel olmuş be hakkaten.
  • bu sistem parayı bastıran şoförü koruyor. yola bakmamayı huy edinmiş zavallı bir kızı korumuyor. türkiyede istatiksel olarak o kıza bi murat/şahinin çarpma olasığı semtine göre daha yüksek. siz nonoşlarında hemen gözü dolup libidosu yükselmiş.
  • sonu başından belli olan reklam. hoş, ama belli yani olayı, abartmaya lüzum yok. bu arada, ingilizce versiyonunu izledim sadece, orada kız anlattıkça annesi bir süre sonra siklemez gibi otomatiğe bağlıyor :) volvo candır.
  • batılı küçük-orta burjuvaların hayatı ne güzel amk dedirten videodur. biz de burada götümüzün üstünde batılı ayrıcalıklı bir bebe için duygulanırız. elbette tüm hayatlar değerlidir, ama bazılarınınki elbette daha değerlidir. güzel reklam bu arada, yalnız ben hala o eve takıldım, belki de sinirim ondan.
hesabın var mı? giriş yap