• nasil yazilmamis hayret, anadolu yakasinin en iyi kebapcilarindan birisidir agzinin tadini bilenlere, suadiye'de ikamet eder.
  • suadiye'de eminalipaşa caddesi üzerindeki kebapçıdır. nezih ve sadık bir müşteri kitlesi vardır. kebabı muhteşemdir. mekan dışarıdan farkedilmez ancak içerisi ayrı bir dünyadır. yusuf usta hep orada işinin başındadır. rakınızın yanına önden haydari, acılı ezme ve patlıcan söylenir, zaten çok da mezesi yoktur. az ve özdür. ardından o günkü halet-i ruhiyeye göre haşlama içliköfte veya çiğköfte söylenir. kebabın yanısıra tavuk ve ciğer şiş de mutlaka denenesidir.

    http://www.milliyet.com.tr/…kirikligi&a=vedat milor
  • suadiyeli olmama rağmen hiç duymadığım ve görmediğim kebapçı. tanıtım sorunu var sanırım...
  • kebap ve türevleri: 8 ( sebebi ) alış veriş edilen kasabın getirdiği et kalitesi) ve marinasyon.

    meze: 5

    ara sıcaklar :5.5

    genel servis kalitesi:6.5

    fiyat politikası kolaj olan , orta segment bir mekan. (puanlama 10 üzerinden yapılmıştır.)

    mekanın doluluk oranı muhitte benzer mekan olmamasından kaynaklanmaktadır.

    (bkz: hatay meyhanesi)
    (bkz: cunda balık)
  • gitmeyin,göndermeyin.hesabı istedik,adisyon geldi.nakit olarak ödedik.çaylar geldi,çaylarımızı içtik.kalkıp mekandan çıktık,15-20 adım attıktan sonra hesabı alan dangoz geldi.abi bu 100 tl sahte dedi.yeni mi farkına vardınız dedim,kasadaki arkadaş yeni baktı dedi.baba sağolsun bu tür şeylerin üstünde pek durmadığı için çıkardı 100 tl verdi.adam sahte iddia ettiği 100 tl'yi vermeye kalkınca,sahte parayı ben ne yapayım deyip almadı babam.o gün son oldu zaten.önünden bile geçmem diyemiyorum çünkü evime giden yol önünden geçiyor.mecbur kalıp giderseniz bile narin kıçınızı kaldırıp bizzat kasada ödeyin.tabii nakit olarak ödeyecekseniz.
  • müdavim sayısı hayli fazla olan bi' mekan zaten bu müdavimlerle döner burası. gel-geç müşteri sayısı az. saat 21'den sonra gitmeniz halinde , genellikle boş yer bulmak biraz zor oluyor. kimsenin tercihi etmediği arada-derede yerlere oturmak zorunda kalabilirsiniz. kebapları dendiği gibi gayet leziz. servis ve garson kalitesi ise düşük. fiyatlar, genel olarak ortalamanın biraz üstünde. fakat özellikle katmer'ini tatmadan buradan kesinlikle ayrılmayın. gereksiz bir bilgi de vereyim , sahibinin adı yusuf değil alhas'tır.
  • anadolu yakasının en iyi adanasını yapan meyhanelerden biridir, ondan şüphe yok. yalnız 6 kişi gidince ve herkes yiyip içince adam başı 75-80 lira verip de, iki kişi gidip bir kişi içince toplam 200 lira hesap uygulamak pek adil gelmiyor. doktor yazısından da kötü tutulan hesapta en son 180 yazdıktan sonra aşağıya 20 ilave edip yazıp "biz bunu 200 yaptık" demek, "bu akşam çok da müşterimiz yoktu, buyrun size çakalım" demektir, başka anlamı yoktur.

    daha önce tıka basa yiyip içip daha makul bir fiyat verdiğiniz mekanda, bundan iki ay sonra bir adana, bir çöp şiş (son dönemde yediğim en kötü ve kuru çöp şişti), 4 çeşit meze ve 20'lik rakıya 200 lira hesap ödüyorsanız, "hesabı ve lezzeti öngörülebilir" bir mekana gitmiyorsunuz anlamına gelir ki, kimse "hadi inşallah bugün çakmazlar" veya "hadi inşallah adana dışındakileri iyi yaparlar" diyerek bir yere gitmek istemez. bulur bir adanacı, dürüm yapar ayranla gömer gider.
  • kebabı şahanedir, şiddetle tavsiye edilir..
  • emin ali pasa caddesi uzerinde yer alan ve aslinda bes para etmez bir yer olmasina ragmen asiri pahali bir yer.

    karsiligini aldiktan sonra yemege iyi para vermeyi cok sorun etmiyorum ama burada kesinlikle iyi bir sey yok. meze falan yok, yalandan 3-4 tane bir sey yapmislar, onlarda lezzetsiz. acili ezme buz gibi ve kalitesiz malzemedendi, kuru cacik kotu degil ama cacik alt tarafi, cig kofte var ama sirf baska bir sey yok diye soyledik. meyhanedeki gibi bir suru meze soylerim diye dusunurseniz yanilirsiniz. cok methedilen adanasi ise etten cok yag iceriyor. istanbul’un en iyi adana kebabi buysa yuh. iki tatli var, katmer ve kunefe, ikisi de paketle disardan geliyor, fabrikasyon, orada pisiriliyor veya isitiliyor. kunefe yemedim ama katmerin icinde fistik olduguna inanmamiz beklenen seyin fistikla ilgisi yok. mekan ambiyans ve servis olarak da vasatin altinda. gidenler muhtemelen etrafta baska bir yer olmadigi icin gidiyor. yagindan rahatsiz olmazsaniz sadece adana icin gidilebilir belki
    ama meze icin degil. burayi cok metheden vedat milor’a da teessuflerimi iletiyorum.

    ayrica mekan kapali ortam oldugu halde sigara iciliyor ve ustunuz les gibi kokuyor.
  • bir adanalı olarak: ıstanbul’da adana yenebilecek az sayıda yerden birisidir (benim için 3-4 yerden biri) kebabı dışında çok bayıldığım başka bir şeyi yok buranın. bir de mekan olarak güzel bir ambiyansı vardır. bunun sebebi ise zorlama olmaması. fiyat anlamında biraz yukarıda diyebiliriz. ancak boktan boyama şeyleri kebap diyerek satan yerlerin fiyatlarına kıyasla en azından düzgün bir kebap yiyeceğinizi söyleyebilirim.
hesabın var mı? giriş yap