• konutumun değerini hesapla bölümü tam bir keriz silkeleme aracı olan online emlak platformu.

    gerekli verileri girdiğimde sahibi olduğum gayrimenkulün değerini 400b tl ile 900b tl arasında değişmektedir diye hesapladı. tam bir nokta atışı gerçekten de. bravo zingat.
  • kulağa ilaç ismi gibi gelen firma.
    zingat nedir babacım, mide hapı ismi gibi şerefsizim.

    "zingat 750 mg film tablet".
  • ilan girerken semt kısmında galaksi seçeneği çıkmakta, tıklayınca alt başlıklar olarak; galaktik imparatorluk, coruscant, dagobah, tatoonie var.

    güzel bir viral reklam çalışması.
  • arayüzü rezalet, filtreleme fonksiyonu bile çalışmayan ve fiyatları şişirdikçe şişiren bir emlak uygulaması. türk emlakçi piyasasını daha doğru temsil edemezdi açıkçası.
  • rezalet emlak kuruluşu. yalnızca emlak ofisleriyle çalışıyorlarmış. "zingat bana ev bul" diye bir zimbirtilari var. olay şöyle: sen isim soyisim ve telefon numaranı bırakıyorsun, onlar seni arıyorlar. sen nasıl bir ev istediğini söylüyorsun. sonrasında diyorlar ki bu bilgileri o civardaki emlak ofisleriyle paylasmamizi onaylıyor musunuz? neymiş, beni emlak ofisleri arayacakmis, sahibinden ilanlar kesinlikle yok. kendiniz bakmak isteseniz sinir bozucu sitesiyle ugrasabilirsiniz. telefon uygulaması nasıldır bilmiyorum ama onun dışında muadilleri çok daha güzel.
  • baloncu emlak sitesi. normal fiyatların en az %20 üzerinde teklifleri var. amaçları piyasada uçuyor kaçıyor algısı yaratmak.
  • ben bu tarz iş modellerinin nasıl para kazandığını anlamıyorum gerçekten. sanki sürekli cepten yiyormuş gibiler. yıllardır metroda reklamlarını görüyorum. bu kadar reklamın parasını, işin sermayesini çıkarıp üstüne bir de para kazanıyor olamazlar gibi geliyor. koskoca sahibinden'in bile verdiği reklam miktarı belli.

    diğer bir konu ise emlak meselesi bence belli parametrelere göre değer biçilecek bir iş değil. sen istediğin kadar iyi bir model kur, istediğin kadar parametrelerini ayarla ortaya koyduğun değerin hiçbir anlamı ya da karşılığı yok. sahibinden'in üstüne bir platformun çıkamamasının sebebi de bu. sahibinden açık bir pazar, herkes fiyatını koyuyor, fiyatlar arz-talebe göre şekilleniyor. ha orada bile emlakçıklardan vs. kaynaklı problemler yaşanıyor olabilir ama en azından fiyatlar piyasaya göre şekilleniyor.

    ya hadi metrekare, oda sayısı vs. gibi parametrik değişkenleri bir modele oturttun diyelim. semt kalitesi, huzur arayışı, canlılık arayışı gibi aşırı subjektif değişkenleri nasıl ifade edeceksin?
  • zillow çakmasıdır.
  • aradığım 5 emlakçıdan 3ü "abi biz oradaki hesabı kapatmıştık. aktif mi halen?" diyor.
  • değişik bir üçkağıtçılık icat etmiş olan emlak sitesi.
    arama motoruna ev aradığınız bölgenin ve sitenin adını yazıyorsunuz ve bunlardan bir sonuç çıkıyor, sonuca tıklıyorsunuz, bu daire satılmış olabilir ama formu doldurup kaydolun haber verelim gibi bir şeyle karşılaşıyorsunuz.
    lan sikikler biz bilmiyor muyuz bir yerlere haber bırakmayı?
    olmayan şeyi var gibi gösterip vakit harcatmak nedir?
hesabın var mı? giriş yap