• dalga geçmiş resmen.
    her millet hak ettiği şekilde yönetilir diyeceğim de söz konusu ufacık günahsız çocuklar.
  • tabi canım hiç zorunlu bir sınav değil zaten. bir insanın fen ya da anadolu lisesinde okuma isteği nasıl zorunlu olur? zaten bolca imam hatip lisesi var. git imam hatipli ol. parası olan ise kolejlere gider.(halkın cebinden para taşıyor ve nereye harcayacağını bilemiyor zaten) bir insanın iyi bir eğitim alması için katlanması gereken şeylere bak. olan gene fakirin çocuğuna oluyor. her halk layık olduğu şekilde yönetilir diyeceğim ama insan çocuklara acıyor. soran olursa "sosyal devlet, parasız eğitim, fırsat eşitliği" dersiniz kim bilecek ki zaten...

    not: milli eğitim bakanı özel okul sahibi olan bir ülkeden ne beklenir ki zaten...
  • özetle "isteyen sınava girsin; istemeyene sınav girsin" demek istemiştir.
  • başlığın içeriğine bakmadan bu sözü kesin rte söylemiştir dedim ama ziya selçuk’u görünce çok şaşırdım artık benim için tamamen bitmiştir. yazıklar olsundur.
  • zorunlu değilse, girmeyen gençler ortaokul mezunu olarak hayatlarına devam edecek yani?
  • hahahahaha.

    bazen "4 sene okuyunca biz hala iktidarda olacaksak zaten bizimkileri atayacağız. boşuna okumuş olmayın." diyemez insan "zorunlu bir sınav değil isteyen giriyor." der.
  • bakan beyin özel okulları olsaydı bu lafı söylemesini yadırgamazdım. derdim ki sınava girmeyen bastırsın parayı özel okulda okusun diye düşünüyordur.
  • böyle bir mantık, mantalite olamaz. üzerine çok söylenecek bir şey yok.

    tanım: bir milli "eğitim" bakanı vecizesi.

    edit: biz de biliyoruz sınavın "zorunlu" olmadığını. burada söylenmesi ve yapılması gereken, "biz tüm önlemleri aldık, almaya da devam ediyoruz"dur. yoksa dalga geçer gibi sınava girmenin takdiri olduğunu söylemek değildir.
  • bir devlet görevlisinden ziyade uyanık bir esnafın yapacağı türden bir açıklama.
    sınava girmeyenlerin zorunlu istikameti imam hatipler ya da özel okullar olacaktır.
    meslek liseleri de var ancak bu okullarda eğitim öğrenci başına devlet için daha masraflı olduğundan hiçbir zaman gerçek anlamda teşvik edilmediler. elbette yine imam hatipleri hariç tutarak söylüyorum. başka okullar para bulamazken pek çok imam hatip hem bağışlar hem de devlet imkanları sayesinde bolluk içinde.
  • buradaki gençler yalnız bu hükümeti gördüğü için bilmez, hatırlatalım. bu adamlar iktidara gelene kadar ülkenin eğitim sistemi hem ücretsiz hem de iyiydi. devlet okulu her zaman daha prestijliydi. hem sınav kazanıp hem para vererek özele girmeye çalışmal diye bir durum yoktu. bugünkü eğitim sistemi bunların rezilliğidir.
hesabın var mı? giriş yap