• tabi canım hiç zorunlu bir sınav değil zaten. bir insanın fen ya da anadolu lisesinde okuma isteği nasıl zorunlu olur? zaten bolca imam hatip lisesi var. git imam hatipli ol. parası olan ise kolejlere gider.(halkın cebinden para taşıyor ve nereye harcayacağını bilemiyor zaten) bir insanın iyi bir eğitim alması için katlanması gereken şeylere bak. olan gene fakirin çocuğuna oluyor. her halk layık olduğu şekilde yönetilir diyeceğim ama insan çocuklara acıyor. soran olursa "sosyal devlet, parasız eğitim, fırsat eşitliği" dersiniz kim bilecek ki zaten...

    not: milli eğitim bakanı özel okul sahibi olan bir ülkeden ne beklenir ki zaten...
  • dalga geçmiş resmen.
    her millet hak ettiği şekilde yönetilir diyeceğim de söz konusu ufacık günahsız çocuklar.
  • zorunlu değilse, girmeyen gençler ortaokul mezunu olarak hayatlarına devam edecek yani?
  • başlığın içeriğine bakmadan bu sözü kesin rte söylemiştir dedim ama ziya selçuk’u görünce çok şaşırdım artık benim için tamamen bitmiştir. yazıklar olsundur.
  • özetle "isteyen sınava girsin; istemeyene sınav girsin" demek istemiştir.
  • ağam bizimle eylenir tadında bir açıklama.

    ziya hoca'dan bağımsız olarak, türkiye'de insanların gözü önünde olan insanlar bazen egodan, bazen ne diyeceğini bilememekten aşırı saçma açıklamalar yapabiliyorlar. inşallah bu da onlardan biridir.
  • böyle bir mantık, mantalite olamaz. üzerine çok söylenecek bir şey yok.

    tanım: bir milli "eğitim" bakanı vecizesi.

    edit: biz de biliyoruz sınavın "zorunlu" olmadığını. burada söylenmesi ve yapılması gereken, "biz tüm önlemleri aldık, almaya da devam ediyoruz"dur. yoksa dalga geçer gibi sınava girmenin takdiri olduğunu söylemek değildir.
  • bakan beyin özel okulları olsaydı bu lafı söylemesini yadırgamazdım. derdim ki sınava girmeyen bastırsın parayı özel okulda okusun diye düşünüyordur.
  • hahahahaha.

    bazen "4 sene okuyunca biz hala iktidarda olacaksak zaten bizimkileri atayacağız. boşuna okumuş olmayın." diyemez insan "zorunlu bir sınav değil isteyen giriyor." der.
  • bir devlet görevlisinden ziyade uyanık bir esnafın yapacağı türden bir açıklama.
    sınava girmeyenlerin zorunlu istikameti imam hatipler ya da özel okullar olacaktır.
    meslek liseleri de var ancak bu okullarda eğitim öğrenci başına devlet için daha masraflı olduğundan hiçbir zaman gerçek anlamda teşvik edilmediler. elbette yine imam hatipleri hariç tutarak söylüyorum. başka okullar para bulamazken pek çok imam hatip hem bağışlar hem de devlet imkanları sayesinde bolluk içinde.
hesabın var mı? giriş yap