• ülkenin koşar adım hiperenflasyona gittiğini gösteren bir başka haber.

    yıl 2012 brent petrol 120 dolar benzin 4,50 tl
    yıl 2022 brent petrol 120 dolar benzin 26,50 tl

    işte bunlar hep rekabetçi kur. rekabetçi kur saçmalığıyla birlikte hem faizi, hem ithalatı, hem cari açığı, hem dış ticaret açığını hem de enflasyonu aynı anda coşturup ülkeyi batırdılar.
  • 1 liradan sonraki 10 kr , 14 kr gibi ibareler ne kadar da taşak geçer gibi değil mi ?
  • bu olay artık vatan hainliği sınırlarında dolaşıyor. üretim ve lojistik maliyeti, dolaylı olarak gelecek enflasyon… sorarlarsa da mücadele ediyorlar işte enflasyonla.

    ha bir de, artık nasıl sinsi sinsi, ortalıklarda görünmeden zam yapmaya çalıştığınızı görüyoruz. şu anda yandaşlarınızın ve trollerinizin yanında takılabiliyorsunuz ya, yakında insan içine çıkamayacaksınız.
  • yıl sonu gelmeden benzinin litresi 50 lira olursa o meşhur hep elli liralık benzin alan adam içtiği le cola şişesini ancak doldurabilecek. işte bu bir dram değilse nedir artık.
  • önce elektrik zammı başlığını okudum, şimdi de bir hafta içindeki üçüncü akaryakıt zammı başlığını gördüm. avrupa'nın yanıbaşında bu halde bir ülke yaratabilmek gerçekten büyük bir başarısızlık örneği .
  • yok canım ne önemi var?

    bunlar önemli değil arkadaşlar. gündemimiz şu:

    sen cehape ne yapmış bildin mi? ya imamoğlu? bak deva trollerini söylemedim daha...

    bak bak kuş uçuyor, bak ibb, bak yeni video gelmiş...

    adam adam nasıl koydu lafı? böyle hoplatırlar işte oktrolleri, bunlar hep ychp, yahu eleştireceğiz tabi bunlar böyle adam olacak!!!!

    oyu akp basıp giderim almanyaya çokta tın?

    (bkz: #138131916)
  • hapı yutmadık, tuttuk..
  • bir kaç ay evvel sanırım garip bir durum oluşmuştu, lpg ile benzin fiyatı birbirine oldukça yaklaşmıştı, hatta eşime demiştim ki "bari benzin kullanalım lpg'nin bir esprisi kalmadı. "

    an itibariyle bakıyorum da, lpg 11 tl, benzin 25 tl, kırk yılda bir doğru karar verip iyi ki lpg'li araba almışım.

    demek ki benzinli araba alsam eskiden v8 motorlu chevrolet'ler, cherokee'ler km'de 1.5 tl yaktığında nasıl şaşırıyorsak, çük kadar 1.6 motor ve altı araçların 3-5 tl yaktığına şaşıracaktık.
  • ben artık ancak motora 50 liralık aldığımdan beni bile etkileyen zamdır.
  • dünkü ab yaptırım toplantısında rusya'dan petrol almama kararı çıktı. bu durumda talep artacağı için diğer petrol tedarik eden ülkeler kaçınılmaz bir şekilde zam yapacaklardır. avrupa parasını bastırıp alacak olan yine bize olacak. akaryakıtta daha çok zamlarla karşılaşacağız. hem türk lirasının değer kaybı ilave olarak zamlı petrol sonucu belki de benzin lt 50 lira olacak.
hesabın var mı? giriş yap