• günde 8-5 çalışarak ayda 30 bin kazanan bir çalışan olarak zoruma giden durumdur. bir milyon lirası olup bankaya yatıran bir kişi evde otursa benden daha çok kazanıyor. sanırım çalışmadan para kazanmak dönemlerinin iyice içindeyiz.

    edit: bana hakaret eden aklıevveller nerenizle okuyorsunuz. ben burada ne kendimi, ne de bir başkasını faize yönlendirmiyorum. benim eleştirim sisteme. bir ay boyunca katır gibi çalışıp bir milyon gibi komik bir paranın verdiği faiz kadar bile emeğinizin değeri yok diyorum. adam bana " vay gerizekalı paran zaten enflasyon karşısında eriyecek" diyor. valla bravo aşırı zekalı kardeş. peki senin maaşın erimeyecek mi enflasyon karşısında. hadi bi onu da de hele.
  • yalandır. 40 bin liradan fazla getirir.
    bu yüzden ev almak çok mantıksız. 3 milyon liraya aldığın evden 10-15 bin lira kirayı belki güç bela alabilirsin itiyle kopuğuyla uğraşarak. ama bankaya yatırsan temizinden 100 bin liradan fazla her ay şrankk diye elinde.

    evin değer artışı demiş birkaç kişi. sahibinden'e bir tuğla koyup değerine 100 milyon yazarsanız değeri 100 milyon mu oluyor amk. bu fiyatlara kimse ev almıyor kendinizi kandırmayın herkes balonun farkında. *
  • (bkz: nas var nas)

    bi de

    (bkz: nas var, nas var)

    siz hangi nas'ın kurbanısınız? ya da kazananısınız? şu an uygulanan politika 2 sene önce uygulanıyor olsaydı, 1 milyon, 4 bin tl filan faiz getirirdi ama o zaman nas olduğunda şu an 33 bin tl getiriyor, niye çünkü şimdiki nas, daha böyle nas gibi nas.
  • çok tuhaf lan. ülkenin % 80'i reel faiz - nominal faiz falan bilmiyor.

    bu ülkede bu insanlar varken burası fırsatlar ülkesi aslında
  • --- spoiler ---

    günde 8-5 çalışarak ayda 30 bin kazanan bir memur olarak zoruma giden durumdur. bir milyon lirası olup bankaya yatıran bir kişi evde otursa benden daha çok kazanıyor.
    --- spoiler ---

    çalışıp çabalayıp bir milyon lira biriktirebilmiş adamın da senin memurlukla her ay ilgili paranın faizini alabilmen ağırına gidiyordur.
  • ben 38 bin lira ile bağladım. 33 bin bence az. hepimi ölücez oğlum, para nedir ki? köpeğin önüne atsan yemez. parasına sokayım, tabuta girdiğimizde hepsi yalan olacak..

    edit; 1,5 milyonluk eve 3700 tl kira ödüyorum spor..
  • sat evi kiraya geç 3 sene sonra hem evi alamayacak hem de faiz geliriyle geçinemeyeceksin o zaman tekrar bul beni memur kardeş
  • enflasyonun faizden yüksek olduğu bir ortamda düşük rakamdır.
  • bir milyon tl ile ayda 300-400 bin tl kazanamayan aklı melekeleri yerinde olan herkes gözümde aptaldır.

    edit:) o kadar saçma mesajlar geldi ki gerçekten hayretler icindeyim. yüzde 30 kâr insanların gözünde ne kadar büyükmüs. gencecik eğitimli çocuklar sıfır emek üretim gerektirmeyen faizi övüyor burada. hepsi dalga geçer hakaret mesajları atıyor. bir tekinde öğrenme merak araştırma cevvalligi yok. hepsi peşin hükümlü ve ruhen yaşlı. üzücü. yüzde 500 kardan bahsetmisim gibi herkes atma ziya tadinda mesaj atıp duruyor. bu kadar mı vizyonsuz lan bu eksiciler. yemin ederim hayretler içindeyim.
  • 1 yıl sonra o 1 milyon liranın alım gücü ne olur acaba?
hesabın var mı? giriş yap