• 04.12.2020 tarihinde ankara adresimden ordu adresime nakil yaptırdım. benden kaynaklı olmayan sebeblerle nakil başarısızdır diyip aboneliğimi iptal ettiler bana ikinci sefer nakil yaptırmam gerektiğini söylediler.( ilk nakili yapan arkadaş yeni adresimde fiber olmadığını normal adsl 16 mb interneti 94 tl olduğunu söyledi,ben de fiber yoksa üyelikten çıkmak istiyorum ayrıca fiyat çok pahalı dedim çünkü hali hazırda ankara’da 50 mb fiberi 70 tlye kullanıyorum dedim. üyelikten çıkamazsın çünkü altyapı var yeni adreste dedi, 800 tl cayma tazminat var dedi, tamam o zaman dedim kabul ettim, ikinci nakil talebini yapan arkadaş ise sizin yeni adreste fiber varmış ilk nakili yapan hata yapmış dedi, 35 mb fiberi 54 tl’ye sattı tamam dedim)

    ikinci kez nakili 21.12.2020 tarihinde yaptık tekrar nakil yapılmadığını ve üyeliğimi anlamadığım bir şekilde iptal ettiklerini öğrendim. sorununun kaynağı nedir bilmiyorum ama 1 aydır internet hizmeti alamıyorum. 7-12 gün içinde nakil olacak bunu taahhüt ediyorlar ama 1 ay oldu yerine getiremiyorlar. dün tekrar aradığımda bana 3.kez nakil başvurusu yapmam gerektiğini sistemsel hata olduğunu söylüyorlar.

    vodafone’un 2 kere nakili gerçekleştirememesi benim sorunum değil ve benden kaynaklı da değil. ben yanlış adres vermiyorum ve iki seferde verdiğim adreste altyapı olduğunu söylüyorlar, iki seferde kurulum ekibi beni aradığında adresiniz ankara mı diyor, ankara değil adresimi orduya taşıttık diyorum, ısrarla eski adrese kurulum yapmaya çalışıyorlar.

    müşteri hizmetlerini 3-4 kez aradım niye nakil olmuyor dedim, biri eski adreste gözüküyorsunuz dedi,biri satış hatası olmuş dedi, biri de sistemsel hata dedi bu düpedüz müşteriyle dalga geçmektir. hatanın ne olduğunu bile tespit edemiyorlar.

    üyelikten çıkmak istiyorum, internet sağlayamıyorsunuz nakili 1 aydır yapamıyorsunuz diyorum, 1800 tl cayma tazminatı ödemeniz gerekiyor diyor. hata her neyse benim sorunum değil ve vodafone’dan kaynaklı. ben niye cayma tazminatı ödüyorum? tazminat ödemesi gereken biri varsa o da vodofone, çünkü 7-12 iş gününde nakil olacak taahhüdünü veriyorsunuz.

    1 aydır müşteri hizmetlerini aramaktan gerçekten sıkıldım sayelerinde 2021’e internetsiz girmiş oldum.

    edit. açılan onlarca kayıt ve şikayete rağmen hala dönüş yapmadılar hala internetsiz durumdayım.
    edit-2 : vodafone dönüş yaptı 1.5 ay boşa beklediğimi söyledi ve bulunduğum adreste altyapıları yokmuş ve cayma tazminatsız çıkabilirmişim. nasıl oluyorsa alt yapı olmayan yerde 2 farklı paket satmaya çalışıyorlar. özür dilediler ama vodafone internetin bir daha yanına bile yaklaşmam.
  • ben de red limitsiz abonesiyim ama sözde öyle... hızımı düşürerek kullanımıma engel oluyorlar. eşim red 20'li aynı anda o 10-15 arası hız alıyorken ben 2,5 ortalama görüyorum. vodafone pişmanlıkmış. taahhütüm bitince ayrılmayı düşünüyorum.
  • vodafonenet rezillikten başka bir şey değil.
    sakın almayın kimseye önermeyin, önerilere asla kulak asmayın.
    sorun yaşadığınızda muhattap bulamıyorsunuz. müşteri hizmetlerini arayıp saatlerce bağlanmayı bekliyorsunuz. bakın “saatlerce” inadım yüzünden kapatmadım.
    bağlantım yok müşteri hizmetlerini arıyorum modemimdeki tüm ışıkların yandığını ama bağlantımın günlerdir olmadığını söylüyorum. bunun imkansız olduğunu ve bağlantı sorunu yaşamadığımı söylüyorlar. modemi kapatıp açın düzelir diyorlar. hangi çağda yaşıyoruz yahu bu ne ilkel bir tamir yöntemidir.
  • işini iyi yapmayan insanlar her yerde var. ama burdan büyük firmalar bu şikayetleri duymalı ve çözmeliler diye düşünüyorum. dün başka bir firmanın müşteri temsilcisi ile yarım saat görüşmeyi bekledim. ne kadar sinir bozucu olduğunu tahmin edebiliyorum
hesabın var mı? giriş yap