• olayın aslı 5 aralıkta gerçekleşmiştir.
    maltepe'deki hilltown avm'sindeki finansbank atm'sinden enpara kartımla çekmiş olduğum eur'lar sahte çıktı. o günden bugüne kadar sürekli bankayı arayıp çözüm istedim ancak bana yaptıkları dönüş şaka gibi.

    "enpara.com cozum merkezi
    9 aralık pzt 13:04

    merhaba xxx,

    enpara.com çözüm merkezi’mize ilettiğiniz, atm’den para çekme işleminiz ile ilgili talebiniz, ım24816849 kayıt numarası ile bize ulaştı.

    qnb finansbank atm’sinden para çekme işleminiz esnasında sahte banknot aldığınızı iletmiştiniz. talebiniz üzerine verilen banknotu tekrar kontrol ettik.sizi üzmeyi hiç istemeyiz ancak qnb finansbank atm’ lerine yüklenen tüm nakit paralar tcmb kontrolünden geçerek yüklendiğini için sahte para verildiği bilgisi tespit edilemedi.

    bize her zaman enpara.com çözüm merkezi’mizden ulaşabilirsiniz.

    enpara.com"

    yıllardır enpara'yı kullanıyorum, birçok arkadaşımı enpara'lı yaptım, kendilerinden aşırı memnundum fakat bu nedir ya?! şu paralara bir bakın:

    https://i.hizliresim.com/ydo3lj.jpg
    https://i.hizliresim.com/86jmbk.jpg
    https://i.hizliresim.com/dojorl.jpg

    siz benimle dalga mı geçiyorsunuz? ben ne bileyim nasıl girdi o paralar o bankamatiğe. beni yalancılıkla itham edeceğinize gidin kimi sorguluyorsanız sorgulayın. bu paraları geri alın kardeşim, para kolay kazanılmıyor.
    yok mu seri numarası, kamera kaydı zartı zurtu? bu mağduriyetimizi nasıl giderebiliriz ya? banka mağdur ediyor bizi, hakkımızı alamıyoruz kafayı yiyeceğim.
    sözlük ahalisinin desteğini almak istedim, zira tek başımıza bunu halledemiyoruz hiçbir şekilde.

    gelen sorular üzerine:

    edit: paraların sahte olduğunu nasıl anladın diyen arkadaşlar için: ertesi gün direkt finansbank şubesine gittim. kontrol ettiler ve sahte dediler. döviz bürosunda da sahte dediler. zaten parayı elinize aldığınız anda sahte olduğu anlaşılıyor. rengi dokusu her şeyi farklı. bandrolleri dandik hologramı yok.

    edit 2: seri numarasından bulamazlar mı diyenlere: seri numaraları zaten en büyük ispatım. inceleyin diye ısrarla söylememe rağmen bankadan bu konuyla ilgili hiçbir geri dönüş alamıyorum.

    edit 3: bankamatikten yatırmayı deneseydin diyenler oldu. sahte olduklarını fark eder etmez çektiğim bankamatikten yatırmayı denedim. almadı. bankamatik alırken parayı kontrol ediyor ama verirken etmiyormuş. olmayınca sabah ilk iş bankaya gittim. orada sahte olduğunu tespit ettiler ama değiştirmediler gerçeğiyle.

    siz siz olun bankamatikten döviz çekmeyin, hadi tl neyse de döviz çok koyuyor. elinizde monopoly paralarıyla kalıveriyorsunuz.

    edit 4: banka paraları yoğun çabalarım sonucunda gerçekleriyle değiştirdi arkadaşlar. yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • paraları bankamatiğe yerleştiren kişiler tarafından kolaylıkla yapılabilecek bir iştir.
  • benim merak ettiğim konu. bu paraların sahte olduğunu yazarın bir yerde teyit edip etmediği.

    ben sahte olduğunu anlamadım şahsen ilk bakışta zira 50 euro sürekli kullanıyorum ama çok da net farkını bildiğimi iddia edemeyeceğim sahtesiyle gerçeğinin.

    yazar bu tespiti nasıl yaptı onu bir açıklasa. gidip bir döviz bürosuna bozdurmayı mı denedi. makinaya koydu sahte uyarısı mı aldı. nedir?
  • bir arkadaşım da atm'den sahte para almıştı. şaşırmıştım, bankada çalışan başka bir akadaşa sormuştum. o da şöyle demişti; bazen şube gelen sahte parayı dikkatsizlikle alan veznedar olayı büyütmeden kapatmak için atm'ye gidecek paraların arasına koyuyor demişti. olayın teknik detayını bilmiyorum ama doğrudur atm sahte para veriyor.
  • saçma bir savunma yapmışlar. paraları oraya koyanlar belli. banka çalışanlarının yaptığı bir dolandırıcılık. ilgili bankanın teftiş kuruluna ulaşabilrseniz, oraya da şikayetinizi yapın. bu işin peşini bırakmayın. seve seve sahtele paraların yerine gerçeğini vermek zorunda. bilmiyorum ama bddk'ya da şikayet edebilirsiniz. geçmiş olsun.
  • rezalet puanım 8/10
    tamamen banka şubesi ile ilgili bir durum, enpara ile alakası yok, bu nedenle iki puan kırdım. bunun dışında rezalet gibi rezalettir, suser'e hak arama konusunda başarılar dilerim.
  • bankacı bir arkadaş konuyu aydınlatsa da bilsek. bankamatikler verdiği paraların seri numaralarını tutuyor mu tutmuyor mu ?

    bankamatikten verilmesi büyük rezalet. hani bankacı vermiş olsa kasa da elden bir nebze daha anlayacağız da.

    nasıl oluyor acaba bu işin kaydı kuydu.
  • kullanmayi biraktigim enpara’ya geri donmememi saglayacak guzel rezalet.

    10/10 puan.
  • ulan her şeyin boku çıktı be. kalite böyle günlerde belli olur bakalım ne yapacak enpara
  • 2006 senesinde işbank bankamatiğinde başıma gelmiş olaydır.parayı çeker çekmez içeri başka bir işlem için girdim,üzerimde hiç para yoktu ve az önce çektiğim parayı ödeme için gişedeki bayan görevliye verdikten bir dakika sonra görevli yüzüme bakarak verdiğim paranın içindeki 20tl nin sahte olduğunu söyledi.
    ne diyeceğimi bilemedim"abla ben parayı burdan çektim" falan dedim (o zaman 17-18 yaşındayım tabi şimdiki aklım olsa çingeneliğin kitabını yazardım) kadın benim saflığımı görüp,"doğru söylüyodur bu gariban" diye bakıp,dur ben gelicem deyip bir arkadaşının yanına gitti,o anı hiç unutmuyorum ; yanına gittiği ve başka bir işle uğraşan iş arkadaşına parayı uzatıp "bunun bankamatikten çıktığını söylüyorlar,paraları en koymuşsun ne diyorsun?" dediğinde,bunu beklemeyen ve çakal ama saf bir tavırla paraya dahi bakmadan "olmaz öyle şey bankamatikten sahte para mı çıkar?" demişti!
    akabinde ablada tanımadığı biri için,iş arakdaşıyla daha fazla uğraşmadı tabi ve parayı delik deşik edip bana verdi.
    aradan sadece 1 hafta geçti ya da geçmedi aynı bankada yaşlı bir amcanın 50 tl sini sahte diye yırttılar,adam çok itiraz etti,"başka param yoktu burdan çektim" diye ama yine dinlemediler.
    başkalarının günahını almak istemem,gördüğünün yarısına,duyduğunun hiç birine inanmayacaksın diyenlerdenim ama düşündüğüm zaman,bankamatiğe parayı koyan arkadaşın karısına,kızına pazarda,markette bilerek ya da bilmeyerek verilen sahte parayı o bankamatiğe koymaları oldukça kolaydır diye düşünürüm hep.belki şu anda teknoloji bunu engelleyebilir ama o dönemlerde gerçekten bunlar oluyordu.
hesabın var mı? giriş yap