• 2019'un nisan ayında özel kliniğinde yanında çalışan veteriner hekime darp ve tecavüz ettiği iddia edilen, aynı zamanda veteriner fakültesinin (o sırada hala görevi devam eden) emekli profesörlerinden olan hasan bilgili'nin yargılaması başlıyor.

    11 aralık 2019, saat 10.30'da ankara adliyesi'nde ilk duruşma gerçekleşecek.

    halkın tepkisi olmadan, adalet sistemindeki açıklar kullanılarak üzeri kapatılacak ve sonuçsuz kalacak olan bu dava için kamuoyu oluşması gerekiyor. birçok dava için gündem yaratan ekşisözlük yazarlarının bir kez daha aynı duyarlılığı göstermesi gerek.

    bunca zaman hakkında olan bütün şikayetlerden suçu sabitken bile bir şekilde kurtulmuş olan hasan bilgili, bu kez gerçek adaletle karşılaşmalı.

    böyle davalarda sosyal medyanın ve internetin gücüne artık hepimiz yakından şahidiz. bunun en yakın örneği de 16 ayın sonunda kadın örgütleri ve halkın yoğun takibi sayesinde üzeri kapatılamayarak müebbetle sonuçlanan şule çet cinayeti davası.

    #tecavuzcuprofesor hashtagi ile gündem olmuş bu olay, artık dava sürecine geldi, aynı alev şimdi daha bilinçli devam etmeli, şiddete uğrayan kadın yalnız bırakılmamalı, dava takip edilmeli, unutulmamalı.*

    edit:
    ilgili başlık için (bkz: 3 nisan 2019 ankara üniversitesi taciz skandalı)
    ilgili haber için: tıktık!
  • bu gibi adamlara karşı girişilen kamuoyu oluşturma girişimlerinin etkilerinin önemini gösterecek olan davalardan biridir. eskiden de bunlar suistimalci ve sapıktı ama haberi bile yapılamıyordu. etkinizi küçümsemeyin.
  • up
  • dava gibi davadır
  • olabildiğince gündemde tutulması gerek başlıktır.
  • bir dönem, hiç tanımadığım biri tarafından aylarca takip ve taciz edildim! onun da beni tanıdığı yoktu. tesadüfen iş yerimde görmüş ve kafayı takmış.

    çıkıyorum, evin kapısında, iş yerine varıyorum benden önce gelmiş ve kapıda bekliyor. öğlen aynı, iş çıkış aynı.

    ertesi sabah..
    ertesi öğlen..
    ertesi akşam..
    ve daha ertesi..
    daha ertesi..

    artarak; yolda omuz omuza yürümeye, sonrasında evimin kapısına dayanmaya kadar varan durumlar!

    tabi ki yakalattım ve bir gece nezarette kaldı. polis amiri bana; kızım "biz onu korkuttuk biraz. sen bilirsin ama şikayetçi olma, başka yollardan kurtulmaya çalış! sana zarar vermediği için ceza almayacak, mahkemeye bile gelmeyecek, sen ise yıllarca sürüneceksin adliye kapılarında" demişti.

    yakalanmaktan korktu mu derseniz, tabi ki hayır. ertesi sabah daha da cüretkar bir şekilde kapının önündeydi!

    neler çektiğimi.. psikolojimin ne kadar bozulduğunu, ne kadar uykusuz geceler geçirdiğimi, ne kadar ağladığımı, delirme sınırına geldiğimi ve biraz daha uzasaydı, hayatımdan vazgeçebilecek hale gelebileceğimi hissettim!.

    bunu anlatabilmek çok zor!
    tam tabiriyle ancak yasayan anlar..
    çaresizlik ve içinden çıkamadığınız bir girdaba girmek, kimsenin size yardım edememesi,
    en kötüsü de, tüm gücüyle yanınızda olması gereken devlet ve adaletin bu duruma seyirci, bazen de çaresiz kalması,
    hayatın anlamsızlaşması,
    geleceğin flulaşması ve hatta git gide karanlıklaşması..

    inanın tacizin küçüğü büyüğü yok..
    en hafifi bile, insanı aşağılamaktır ve bir işkence şeklidir aslında!

    esas konuya gelirsek; bu yapılan kimsenin yanına kalmaz inşallah!..
    kimse bir daha böyle şeylere cüret edemez ve kimse böyle durumlarda yapayalnız hissetmez umarım!

    gündemde tutarak, algı yaratılabilirse ne âlâ..
    ama bu olayı yaşayan kişiye ne kadar faydası olur bilemiyorum.. umarım, hak ettiği cezayı alır da tacizci ** (valla burada ne diyeceğimi bulamadım sinirden), mağdur kadının yüreğine bi nebze de olsa su serpilmiş olur!

    **buarada nasıl kurtuldum derseniz; pek de tekin işleri olmayan, delikanlı bir abimiz; onun anlayacağı dilde konuştu diyelim..
  • bir insanın akademik başarılarının olması, mesleğinde saygın bir yere gelmesi, iş yeri sahibi olması yanında çalıştırdığı kendi meslektaşına eziyet edip tecavüz etme hakkı vermez ama hasan bilgili denen kişi kendine bunu öylesine hak görmüş ki darp edip, tecavüz ettikten sonra delilleri de rahat rahat karartabilmiş üstelik. olay sırasında o ve onun yanında kim varsa, delilleri karartmasına kimler yardım ettiyse cezaları en ağır biçimde kesilmelidir.
    bu dava da şule çet davası gibi gündemde kalması gereken bir davadır. unutmayalım unutturmayalım!
  • öncelikle işbu olayın hatırlanması açısından şu başlığı iliştireyim: (bkz: 3 nisan 2019 ankara üniversitesi taciz skandalı) okuyanlar, olayı hatırlayacaklar. bu da başka bir kaynak haber

    nisan ayında başlatılan soruşturma neticesi kamu davası açılmış ve 11 aralıkta ilk duruşması görülecektir. sosyal medyanın gücünü hepimiz biliyoruz. lütfen gündemde tutalım.
  • anayasal ifadesi ile burası bir hukuk devleti. ama nedense vatandaşlara uğramıyor bu hukuk. buyurun yeni bir savaş daha.
  • gündemde kalması gereken başlık.
hesabın var mı? giriş yap