• üst edit: imamoğlu’ndan davayla ilgili ilk açıklama;

    --- spoiler ---

    yaklaşık 8 yıl evvel beylikdüzü belediyesi’nde gerçekleşmiş bir ihale nedeniyle yeni bir yargı süreci başladığını öğrendim. oysa bu dosya yıllar önce müfettişlerce incelenmiş ve danıştay’a gönderilmişti. danıştay idari açıdan incelemesini tamamladı ve sorun görmedi.

    ihale işlemlerinde imzam dahi mevcut değil. ayrıca gerek içişleri bakanlığı gerek danıştay 1. dairesi kararında hakkımda herhangi bir tespit, suçlama ya da değerlendirme yapılmadı. buna rağmen, zorlama bir suç yaratılmaya çalışılmakta.

    hakkımızda illa bir şey bulmak isteyenler şimdi konuyu yargıya taşımış. her ne hikmetse 2 yıldır savcılıkta bekleyen dosya, bir anda davaya dönüşmüş. bu kötülüklerin nerelerde planlandığını artık 86 milyon çok iyi biliyor.

    not: bu oyunun görünen imzası yine malum müfettişe ait.

    kaynak~

    --- spoiler ---

    birileri bölüm sonu canavarıyla karşılaşmamak için tüm tuşlara basıyor gibi. unutmayın ki adalet bir gün herkese lazım olacak.

    günün ironisi

    soyadı imamoğlu ama babası imam değil. evrakta sahtecilikten dava açalım @neptununoglu (bkz: #147510836)

    günün ironisi

    ibb başkanı ekrem imamoğlu’nun ibb başkanı olduktan sonra hakkında açılan dava/soruşturma kronolojik liste;

    1) vali davası

    2) ahmak davası

    3) terorist çalıştırma soruşturması

    4) arkadaş soruşturması

    5) ihaleye fesat karıştırma davası

    6) loading

    --- spoiler ---

    imamoğlu dahil 7 isim hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. savcılık; imamoğlu ve 7 isim hakkında kamuoyunda siyasi yasak olarak bilinen türk ceza kanunu’nun “belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” başlıklı 53. maddenin uygulanmasını da talep etti.

    --- spoiler ---

    kaynak~~

    kaynak2~~~

    detay kaynak~
  • normaldir. hukukun üstün olduğu devletlerde herkese dava açılabilir. önemli olan siyasetin müdahil olmadığı, adil bir yargılama sürecidir.

    yeni türkiye, "bana kadar demokrasi benden sonra otokrasi" ile yönetilen bir ülkedir ve sadece recep tayyip erdoğan'a dava açılamaz... kendisi "türk keyfe keder ceza kanunu"nun yazarıdır ve dilediğinde "anayasa mahkemesi kararına saygı duymuyorum" ya da "ben bu davanın savcısıyım" diyebilir...
  • nefes aliyor diye de dava acin, olmadi hapse atin..
    imamoglu hepinizi sandikta yine tokatlayacak!
  • içişleri bakanlığı'nın ihbarı üzerine ekrem imamoğlu hakkında “ihaleye fesat” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştır, doğaldır. seçim yaklaştıkça daha kötüleride olacaktır.
  • soyadı imamoğlu ama babası imam değil. evrakta sahtecilikten dava açalım
  • yürüyedur imamoğlu, aziz türk milleti arkanda.
  • (bkz: 11 ocak 2023 özgür özel açıklaması)

    edit: okudukça yazılanları dayanamadım. biraz yazmak istedim. muhalif seçmenin “imamoğlu bu tip olaylar sayesinde daha da güçleniyor” söylemini artık terk etmesi lazım. ülkede şu anda 20 yıl önceki hukuk düzeni yok. bunu kabul edin artık. mesela biri demiş ki “ekrem bey bu iddialara da çıkar, çatır çatır cevabını verir.” abi verse ne oluyor? diyelim verdi; hakim ikna oldu, haklı buldu. adamlar hakimi değiştiriyor hocam! alooo?

    imamoğlu benim görüşüme göre rte karşısında kesin olarak kazanacak tek aday. başka adaylar da kazanabilir ama kesinlikten bahsediyorsak böyle. bir çok görüş, analiz, anket vs getirip farklı görüşler sunabilirsiniz, sunuluyor da. saygım var. bunlar kulağa doğru da gelebilir ancak bunlara gerek yok. bu kesinliğin olduğunu anlamanın çok daha basit yolları var. ben basit düşünme yanlısıyım:

    1. “istanbul'u alan türkiye'yi alır”
    2. iktidar adayının çekindiği, karşısında görmek istemediği tek aday ekrem imamoğlu. bunu herhalde yeterince net belli ediyorlar, kör değilseniz tabi.

    bu durumda bu adamı karşılarında görmemek için her şeyi yapacaklardır. en imkansız, bu kadar da olmaz dediğiniz en marjinal şey her ne ise onu da yapacaklardır. bu nedenle bu “güçleniyor” yaklaşımı bana şu hukuk düzeninde acayip boş geliyor. bu adamların pkk' lı gizli tanıklar ile neler yaptığını ne çabuk unutuyorsunuz yahu! (gerçi haklısınız, orada yargılanan adamlar da gitti akp rozeti taktı*)

    millet ittifakı bir an önce adayını açıklayıp 2. en iyi adayı her kimse ona kazandıracak şeylere odaklanmalıdır. belki o zaman adamın yakasından düşerler, 5 sene sonra zaten seçilir. ama -ben eğer bu tip rejimleri biraz tanıyorsam- şu anda bu adamı seçime sokmayacaklar gençler. bu kadar net. soktular diyelim, koltuğu vermeyecekler.

    diyeceksiniz ki “hele bir girsin seçime ya da aday olsun, bunları yaparlarsa o zaman görürüz.” eyvallah buna da hak veririm. ama o mücadele kolay olmayacak, o zaman herkes ona da hazır olsun…

    #64613817
    (bkz: gençliğe hitabe)

    edit 2: bir sözüm de 2 adayla girilsin diyenlere. güzel kardeşim o durumda ilk turda seçim sonuçlanmaz ise ilk turda büyük olasılıkla 1. ya da 2. olacak imamoğlu' nun adaylığı ikinci tura kadar düşürülür. bu daha tehlikeli bir oyun planı.
  • müteahhit bir işadamı ihaleye neden fesat karıştırsın ki? anlamaz öyle işlerden..

    ekocuların şu anki ruh hali aynen şu: https://youtu.be/itach1eviaa
  • ibb başkanı olmadan önce tertemiz olan adam, ne olduysa 3 sene içinde suç makinasına dönüştü.
    bak sen şu allahın hikmetine!!!
    edit: düzeltme
hesabın var mı? giriş yap