• tarihe geçme şansıdır ama abdullah gül bu şansı kullanamaz gibime geliyor.
  • normalde olması gerekendir. anayasa hükmü açık, kişinin cumhurbaşkanı seçildikten sonra vekilliği düşer. yani ysk sonuçları resmi gazetede yayınladığı an rte derhal istifa etmelidir çünkü artık cumhurbaşkanı secilmistir. eğer istifa etmez ise mevcut cumhurbaşkanı başbakanlık görevini bir başka akpliye vermelidir. yazdıklarıma ben bile güldüm amk, hukuk devleti mi lan burası.
  • adeta game of thrones 1.sezonda ned starkın eline geçen kozu kullanmayıp "ben onurlu bir adamım, bunu yapamam" deyip kafasının kesilmesinin tekerrürüdür.

    gül bu hamleyi tabiki yapmayacak, ama sonunda bu yalçın akdoğan ve tayfası kafasını kesecek. izleyip göreceğiz.
  • mahalle bakkalı gibi yönetilen ülkelerde gerçekleşmesi kaosa yol açar...kim sker anayasayı, kanunu, yönetmeliği
  • en basitinden bir kanun tasarısını bile tekrar görüşülmek üzere geri çeviremeyen bir cumhurbaşkanının asla yapamayacağı hareket.

    "bir yanlış varsa aym düzeltir, ben onaylayayım da..." diyen bir cb'den bahsediyoruz.
  • “cumhurbaşkanı, seçim sonucu yayımlanınca başbakanlığın bittiğini, vekilliğin düştüğünü ilan edebilir. anahtar cumhurbaşkanı gül’de. taşın altına kim elini koyacak, bu köşk’ün kararına kaldı”

    "köşk, daha önce evren-özal örneğinde olduğu gibi hareket ederse, ysk’dan gelen yazı üzerine, seçilmesi halinde meclis’e erdoğan’ın başbakanlığının ve vekilliğinin sona erdiğini bildirip, yeni hükümet kurulana kadar görev yapacak başbakan vekilinin adını açıklayacak."

    "kenan evren, turgut özal’ın 31 ekim 1989’da cumhurbaşkanı seçilmesinden hemen sonra 1 kasım 1989’da meclis’e bir yazı göndererek, özal’ın başbakanlığının sona erdiğini bildirip, yerine vekaleten atama yaptı. evren’in meclis’e gönderdiği yazı meclis genel kurulu’nda okundu. evren’in, 9 kasım’da yemin ederek görevine başlayan özal için hemen harekete geçip meclis’e durumu bildirdiği belirlendi."

    bu durumda abdullah gül´ün elinde önemli bir koz var. rte ve kadrosunun kendisini saf disi birakma girisiminden sonra öc almak isterse cemaatle bir olup birseyler yapabilir...
  • "beni benden başkası görevden alamaz." şeklinde cevap vermesiyle son bulacak hezeyan.
  • gül bunu yaparsa, rte gidip bildiğin dövebilir gül'ü. kameralar önünde falan döver hatta. gül de çocuk gibi ağlar muhtemelen. tarihe geçeriz lan, olsa keşke.
    ama olmaz zira (bkz: büzzük)
  • erdoğan köşke çıkacağı son güne kadar başbakanlığı bırakmayacağı için olmayacak olandır.

    ssk`sında kesinti olmasın diye herhalde.
hesabın var mı? giriş yap